Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

No tak pokud v té smlouvě bude něco ve stylu "Kupující převzal vozidlo dne toho a toho", tak si myslím, že ano. Pokud z té smlouvy nebude jasný, kdy došlo k předání/převzetí vozidla, tak to může být IMHO tvrzení proti tvrzení, pokud by se dotyčný kupující šprajcnul.

Odkaz ke komentáři

No právě probíral jsem to s jedním známým a tak by mě zajímalo, co by se dělo ... aneb Zelenádu jsem prodal do bazaru, mám kupní smlouvu s datem a fakturu na vyfakturovanou částku v hotovosti téhož dne. Ale přepis vozidla jsem nechal na nich a tak kdokoliv teď asi jezdí pod moji SPZ. Co jsem se díval na CKP, tak vozidlo jezdí ode dne prodeje pod novou pojišťovnou - tak aspoň něco.

post-229-0-75811300-1366620292_thumb.png

Ale oni to musí nějak odhlásit ze mne na sebe, aby pak nový kupující to přepsal z nich na sebe, ne? Nemůže napřímo ze mě na něj, ne? :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Podle me to udelali tak, ze v TP udelali odhlasku. Proste Te smazali jako majitele a ted uz to jezdi na Acka :-) Oni maji nejaou vyjimku, ze nemusi byt primo zapsani v TP.

A jako ty jsi auto prodal k A.B.2013 a kupujici ho koupi C.D.2013 - mezi A.B. a C.D. to jde podle me na triko pojistovny ;-)

Kecam .. autobazaru :D

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že kdybych teď zajel do bazaru omrknout Zelenádu, tak bude mít stále moje značky, a asi až nový majitel je vrátí a dostane krajový (pokud by nekoupil Zelenádu nějakej Brňák v Praze a jel by vůz do Brna jen přehlásit).

Takže z toho mohu soudit, že kdyby ode dne po prodeji vznikl jakýkoliv přestupek, už to není na moje triko? Protože ve smlouvě není čas, jen den a tak soudím, že přestupek téhož dne bych asi neukecal, ale den po dni prodeje už doufám ano :) A to ať už přestupek způsobený řidičem z bazaru (než to vykoupili, docela tomu nakládali) a tak kdo ví, co dělají prodejci při chvíli volna, tak novým majitelem než to přepíše.

Každopádně se modlím, ať se nic nestane, jinak by to mohlo být zajímavý téma do Černých Ovcí / Občanského Juda (už zřejmě nevysílají) ... prodáte auto do bazaru a chodí vám za něj pokuty :D

Odkaz ke komentáři

Jinak trochu z jiného soudku ... mám několik dní před operací odstranění oční vady (krátkozrakost) a tak pídím, co si poté vyřídit ... Jde mi o řidičský průkaz, ve kterém mám v jiných údajích brýle pro řízení a tak pídím, jak to odstranit. Po operaci mi bude vystaven doklad o provedeném zákroku, nicméně s tím si žádný MP ani PČR jistě neporadí v případě kontroly nebo naopak při dopravní nehodě.

Takže postup je takový, že po operaci musí člověk zajít k obvodnímu doktorovi a ten vydá potvrzení, se kterým se zajde na magistrát odbor Dopravy a zažádá se o znovuvydání ŘP s odstraněním uvedených "závad" - brýle při řízení.

Odkaz ke komentáři

Takže z toho mohu soudit, že kdyby ode dne po prodeji vznikl jakýkoliv přestupek, už to není na moje triko? Protože ve smlouvě není čas, jen den a tak soudím, že přestupek téhož dne bych asi neukecal, ale den po dni prodeje už doufám ano :)

Nebál bych se toho ;) I kdyby ti přišlo nějaký předvolání třeba ze dne prodeje, tak ty maximálně sdělíš, kdo v dané době vozidlo řídil. A to jsi byl buď ty, nebo někdo jiný. A pokud to byl někdo jiný, tak jen sdělíš jeho totožnost a tím to pro tebe končí. Pak je na magistrátu, aby si předvolal toho příslušného člověka a řešil to s ním dál ;)

Odkaz ke komentáři

Já předpokládám, že k ničemu nedojde, ale jen jsem se při této debatě se známým zarazil... každopádně smlouvu a fakturu jsem si zarchivoval, abych ji měl pro jakýkoliv případ k dispozici. Dokonce mám z téhož dne i doklad - potvrzení o splacení od Škofinu, ale ten mi popravdě není k ničemu. Dopoledne jsem vozidlo doplatil a o hodinu a půl později ho prodal :lool:

Spíš mi potvrzení bylo vydáno pro účely bazaru - vozidlo není v zástavě úvěru ani leasingu a pro mě, že už nemám na krku žádné splácení ... Teď ještě musím ze Škofinu dostat částku přeplatku, protože jsem to ve shonu o nějakou stokorunu přeplatil a jakýkoliv přeplatek se vrací k výročnímu dni - ten jsem měl 18.4.

Odkaz ke komentáři

S tím si vůbec hlavu nelámej,kdysi jsem prodal auto jedné paní na splátky a samozřejmě s tím 2x blbě parkovala,tak si mně předvolali na MP k podání vysvětlení. Trošku nemohli pochopit,že auto není přepsané tak jsem jim trochu zvednutým hlasem oznámil cosi o tom,že když auto přepíšu možná už paní a svoje peníze v životě neuvidím,načež všichni na MP pokývali hlavama a prý je to logické. Druhý přestupek už jsem vyřešil jenom po telefonu s udáním jejího jména a bydliště. Ahoj Honza

Odkaz ke komentáři

Mároš,

poté, co jsi mě zasvětil do světa eBaye (asi 2 měsíce zpátky) nakupuji o 106, Už mám přes 30 nákupů :lool: Kam se hrabe Aukro :huh:

+ cena výrobku nemá v ČR konkurenci

+ poštovné zdarma

+ i při vadném či rozbitém výrobku nové zaslání zdarma (pošta i zboží) - nepochopitelné

Odkaz ke komentáři

Jj, já jsem zrovna nedávno objednával tonery do tiskárny a rovnou jsem vzal dvě sady, ať mám do zásoby. Zaplatil jsem to a po třech týdnech mi z Hong Kongu přišla jen jedna sada. Tak jsem borcovi napsal svojí google translate angličtinou a druhý den jsem měl odpověď, že se omlouvá a posílá druhou sadu. A fakt že jo, dorazila, žádný dohadování se palec.gif

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...