Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

To víš, řidič musí byt nejen vidět ale i on musí něco vidět a přítelkyně se víceméně jen vozí a tak je péče o vůz v mých rukách B)

...od 9.4 máme za sebou skoro 7 tisíc kilometrů, to mělo Citigo skoro za celou dobu co jsme ho měli :lol:

EDIT: Citigo koupeno 28.8.2012 při 2010 km a prodáno 9.4.2013 při 14808 km = 12798 km za cca 7 měsíců a týden a z toho vychází, že nyní míváme měsíčně o cca 500 km průměrně více. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Moje má vlastně necelý rok řidičák, najezděno s oktávkou tak 700km. Vyježděná absolutně není, po Brně bych jí auto nepůjčil, ani kdyby cokoliv nabízela :D. Co se týče jezdění po okreskách, tak ji pouštím pouze tam, kde to znám já. Sama s autem ještě nejela a dlouho nepojede (pokud si náhodou někde nezlomím nohu, když budu na kole nebo nepřiju o řidičák).

Odkaz ke komentáři

Tak ten prvni je PD a ten novejsi je CR. Takze fozdil mezi seriovejma motorama bude v prubehu vykonu a kulture chodu motoru. I kdyz ta 1.6 55kW je softwarove pekne oseknuta, jel sem s tim a ze spoda do cca 3000 otacek relativne tahne, ale pak prestane, protoze ma srazenej vykon a kroutak a stejne tak pak v rychlostech 110+ uz to diky dlouhejm prevodum nejede (hlavne v zatezi = plny auto, kopec, apod.). V tehle 55kW verzi je to ciste pro economy style .... ale ten motorb ma rozhodne na vic.

Edit: koukni na dieselpower forum, do sekce grafy a vysledky, tam je k jedne 1,4 tdi nekolik stran povidani a zkusenosti (pred i po uprave).

Upraveno uživatelem Jack_Reacher
Odkaz ke komentáři

Jsem někde objevil Fabii ve Sport výbavě a trochu jsem se zasnil, oba jsou víceméně do 4 let stáří (2009 a 2011) a obojí základní nafta (nejsou to ty silnější kw). Takže město by to hravě zvládalo za pár litříků nafty, na dálnici by se to mohlo rozpapat a netáhnout při těch 100 kmh+ jo? Ale tak jistě by to dojelo z místa A do místa B i po dálnici, nicméně to nebude žádný dravec na předjíždění ... (to není ani Micra a nebylo ani Citigo)

1.6 TDI 55 kw z 2011

1.4 TDI Combi 59 kw z 2009

Odkaz ke komentáři

Ročně kolem 20 - 25 tisíc km :rolleyes: nicméně teď záleží, jestli se vyplatí i při dnešních cenách benzínu vs. nafta a k tomu se odvíjející spotřebě, když Micra má průměrných 5,5 na pal. PC, 6,0 dle tankování na spritmonitor.de.

Bude to dost podobné, větší porovnání by to zřejmě mělo smysl, kdybych měl benzín, který by žral kolem 8 litrů.

Ještě záleží, jak moc rozdílný jsou částky za servisy a to nemyslím brzdy a olej, ty budou jistě na stejných cifrách.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...