Přejít na obsah

Nefunkční xenon

Berry-

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi, dnes jsem se pustil do rozebrání pravého světlometu, který mi koncem prosince začal blikat a po něajké době přestal svítit úplně(již měsíc už ani neblikl). Po rozebrání jsem zjistil, že jeden pin na konektoru výbojky D1S je kratší než ostatní. Pin se mi podařilo opravit a po zasunutí světlometu zpět svítil světlomet méně než druhý. Vyzkoušel jsem přehodit výbojky se stejným výsledkam, tedy pravý světlomet stále svítil slaběji. Poté jsem prohodil trafo, které je umístěné ze zadní strany světlometu. Po zapojení světel se zdálo, že svíti stejně. Tak jsem se rozhodl, že trafa předělám natvrdo, tedy odšroubuju z krytu a přehodím (tohle bylo nutné jelikož plast nesedí na obě světla). A po zapojení přestalo svítit světlo na druhé straně(levé). Tak jsem se znovu pustil do přehazování abych identifikoval závadu a vypadáto že odešlo trafo z druhého světla tedy z levého. Je možné, že jsem něco pokazil při přehazování? Určitě mohu říct, že jsme zkoušel zapnout světla s otočeným klíčkem. Ještě bych zapoměl typ auta je Octavia 2 2005 1.9TDI

Díky moc za odpovědi

Odkaz ke komentáři

Tak jsem večer zjistil, že už mi nesvíti ani jeden xenon. Jen když zapnu světla, tak blikne a nic. Sundal jsme tedy trafa a výbojky a napojil je natvrdo na baterii. U jednoho trafa výbojky pouze bliknou a u druhého trafa ani to.

Jsme už bezradný a cena za nové trafa je šílená. Je tedy někdo kdo se setkal s podobným problémem?

Odkaz ke komentáři

Výbojky mi dojdou ve čtvrtek. Koupil jsem originál Philips, tak uvidím. Původně tam byly nějaký Číny. Jinak trafo rozhodně nejlevnější není. Např. Autokelly (vím že mají předražené zboží) má tyto trafa za necelé 4000,- ks. Dají se sehnat za 2000,- za jeden ale pořát je to dost. Uvidím až příjdou výbojky.

Odkaz ke komentáři

hele až ti dojdou ty výbojky zkus to a uvidíš, trafo odchází velmi vyjimečně, pokud jsi tam měl čínské šunty, tak jednat to nesvítí a jednak jsou problémy se žhavením, měl jsem to takto na Fabii I a pak nakonec jsem nasadil zpět halogeny a xena prodal, hrozný to bylo. :angry:

Odkaz ke komentáři

To že to jsou Číny jsem netušil. Koupil jsme je i s autem. Svítily dobře. Uvidím a dám vědět. Divné ale je že jedno trafo s výbojkou blikne a druhé ani to. Každopádně díky

Jinak jsem zapoměl napsta, že xenony jsou originál ze sériové výroby nikoli dodělávané

Odkaz ke komentáři

Aby téma bylo kmpletní, tak sem píšu výsledek. Včera jsem kopil nové trafa a už svítím. Jelikož jsem vyloučil vadu alternátoru proměřením napětí, tak usuzuji, že trafa odešla díky vadné výbojce, která pocházela nejspíše z Číny. Odešly obě neboť jsem je prohodil pro identifikování problému. Tak doporučuji kupovat pouze výbojky z ověřených zdrojů.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...