Přejít na obsah

Prodej auta do zahraničí


Doporučené příspěvky

Ahoj, mám zájemce na tu audinu co prodávám a on je z UK jakože ukrajina :lool: .

Tak bych se chtěl zeptat jestli s tím nemáte nějaké zkušenosti a na co si dát pozor a co musím provést já jako prodávající.

 

Postupně sem budu psát co jsem zjistil a jak to proběhlo pro další generace :lool:

Odkaz ke komentáři

Našel jsem toto:

1) Na Magistrát pro nějaký papír o změně majitele

2) S tímto papírem na pojišťovnu, pozastavit pojistku původního majitele, pojistit na měsíc na VIN na nového majitele.

3) S dokladem že je auto pojištěné zpět na Magistrát.

4) Potom už zmáčknout na panelu "Vývoz vozidla do zahraničí", vypsat tiskopis "Změna majitele motorového vozidla" a čekat až Vaše číslo příjde na řadu.

5) Sebou ORV, velký TP, kupní smlouvu, doklad o sjednaném pojištění, staré RZ(SPZ), nacionále nového majitele a 800,-Kč. Pokud je auto na IČO tak ještě živnostenský list.

6) Auto dostane převozní plechové RZ, kde se vyznačí doba, stejně jako v německu. Toť vše

 

Ale to je na nich ne?

Další info: http://www.hrabyova.cz/prihlasovani-vozidel-vyvoz-vozidla-do-zahranici-export/

Odkaz ke komentáři

Tady další info: http://www.povinne-ruceni-porovnani.cz/prihlaseni-vozidel/vyvoz-vozidla-do-zahranici

Jinak auto je na firmu a já to budu vyřizovat takže budu potřebovat plnou moc asi...

 

Někde píšou že se dělá evidenční kontrola někde zas ne...

Tak asi nemusí zde na oficiálních stránkách opavy: http://www.opava-city.cz/scripts/detail.php?id=50945

http://www.kravare.cz/obcan/mestsky-urad/organizacni-struktura/odbor-dopravy/vyvoz-ojeteho-vozidla-do-zahranici

 

http://www.praha.eu/jnp/cz/sluzby/vy_se_ptate_my_odpovidame/?topic=DOPRAVA&pos=45

První varianta je koupě ojetého vozidla, které je již registrované na občana ČR. K vývozu vozidla do ciziny žadatel, který není občanem ČR, předkládá zdejšímu úřadu žádost na zákonem předepsaném tiskopise (přihláška k registraci...,) doklad totožnosti (cestovní pas), technický průkaz (TP),ve kterém je již provedeno odhlášení vozidla původním vlastníkem na cizince, osvědčení o registraci vozidla (malý TP), RZ (registrační značky), doklad o pojištění ze zákonné odpovědnosti(zelená karta), správní poplatek v hodnotě 800 Kč placený u úřadu. V době vývozu vozidla musí být platná technická kontrola vozidla. Žadatel o vývoz vozidla do ciziny nemusí absolvovat evidenční kontrolu vozidla ve STK a nehradí eko-poplatek za předkladu, že se na něj tato povinnost vztahuje podle zákona č. 185/2001 Sb., ve znění zákona 383/2008 Sb.

 

Odhlášení vozidla: http://www.praha.eu/jnp/cz/home/zivot_v_praze/zivotni_situace/-publish-portal-cz-home-zivot_v_praze-jak_si_zaridit-doprava-registr_vozidel-ZS205.html'>http://www.praha.eu/jnp/cz/home/zivot_v_praze/zivotni_situace/-publish-portal-cz-home-zivot_v_praze-jak_si_zaridit-doprava-registr_vozidel-ZS205.html

 

Hele co mě zaujalo: http://www.praha.eu/jnp/cz/home/zivot_v_praze/zivotni_situace/-publish-portal-cz-home-zivot_v_praze-jak_si_zaridit-doprava-registr_vozidel-ZS205.html

Když budu "Pověřená osoba za žadatele": tak píší že musím mít "občanský průkaz nebo pas žadatele " To je přeci blbost občanku musí mít člověk u sebe nebo stačí kopie? :blink:

Odkaz ke komentáři

Tak co jsem kde našel, tak moje povinnost je auto odhlásit na nového majitele, a to ostatní je na novém majiteli, ten si vyřídí převozky...

 

Auto je přihlášené v praze, kde to můžu odhlásit? Na Magistrátu u Václaváku?

Hele ty stránky prahy jsou fakt napiču, hledám tam ouřední hodiny. :wallbash: Kdo tohle kurva dělal. :blink: Chci zjistit něco tak základního a fakt nic. :wallbash:

Odkaz ke komentáři
Odkaz ke komentáři

Hele tak to proběhlo úplně jinak, cestou ráno jsem se stavil na magistrátu tam už nevydávali lístečky. :wallbash: Prostě český úřad, co by jsme chtěli za ty drobné co my řidiči platíme.

 

:lool: No a teď ta lepší část dne, auto se líbilo a vzali si ho a měli zařízeného známého na jiném magistrátu takže jsme jeli tam bez čekání vyřízeno. :palec:

No tohle téma můžete smáznout k ničemu prospěšné nakonec nebude protože jsem nezjistil jak by to mělo probíhat. :lool: Respektive z toho plyne asi ponaučení, že v ČR to normálně nefunguje.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
Guest Cernovlaska.6

Zdravím ve spolek,mám také dotaz ohledně prodeje motocyklu do zahraničí.V Rakousku jsme měli zaparkovanou motorku,kterou nám srazil ožralí Rakušák.Ihned jsme zavolali policii aby vše sepsala atd.Byla to totální škoda,proto nám pojišťovna vyplatila peníze a předala motorku do nějakého bazaru,se kterým pojišťovna spolupracuje a bazar motorku opravil a prodal dál,ale neprodal ji v Rakousku,ale zpátky do čech,zřejmě by je přepis z českých značek na Rakouské vyšlo dráž než motorka.Je to už více než rok a když jsem před rokem byla na úřadě abych motorku odhlásila,bylo mi řečeno,že musím rok počkat,než se to někde v Praze někam zapíše,nevím kde a nevím kam.Jediný co mám je smlouva od Rakouského bazaru,kam se motorka prodala.Teď přišla pojistka,takže motorka stále není odhlášená a já nevím co mám dělat.Dokážete mi někdo poradit?

Děkuji Jana

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...

Tak to teda dopadlo dobře, čekal jsem nějaký horší konec :D. Díky mému povolání jsem se totiž setkal s takovým prblematickým prodejem. Raději nebudu dál rozebírat abych třeba někoho neurazil. Měl jsem teď nabídku výkupu z Polska, ale taky to nějak padlo. Mám inzerát na prodej auta na internetu už 3 měsíce a zatím se mi nikdo kromě Polska neozval. Přitom cenu auta jsem si vypočítal na těchto stránkách:  Oni auta i odkupují, ale já bych nerad naletěl tak jak tomu bývá u výkupu v autobazarech. Máte někdo zkušenosti prosím? 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...