bezname Odesláno Březen 15, 2013 Sdílet Odesláno Březen 15, 2013 Prosím vás o radu ako vyriešiť pre niekoho možno triviálnu záležitosť. Obstaral som si hračičku - kameru do auta ktorú mám umiestnenú na čelnom skle hneď vedľa vnútorného spätného zrkadla. Nebudeme riešiť to či sa to smie čo na to polícia a tak, OK? Kábel mám ukrytý po celej dĺžke a vyvedený zhora spod polstrovania nad čelným sklom takže vôbec neprekáža. Kamera sa napája zo zásuvky zapaľovača klasickou autonabíjačkou. Keďže mám počas jazdy stále blokovanú (obsadenú) zásuvku zapaľovača a nemôžem si tam dať nabíjačku na mobil či navigáciu chcel by som vymyslieť napájanie kamery tak, že ju chcem niekde napojiť na šťavu a ukryť za napríklad za rádio ktoré počas montáže vyberiem. Nechcem to pripájať na permanentné +12, chcel by som aby sa napájanie kamery zaplo po zapnutí zapaľovania kľúčom a rovnako vyplo po vypnutí zapaľovania. Nemám problém adaptér prispôsobiť na pripojenie ku káblom, mám problém vybrať (nájsť) vhodný kábel na ktorý pripojím PLUS. Myslím, že najvhodnejšie by bolo pripojiť to k napájaniu autorádia a tak vás prosím o nasmerovanie ktorý kábel v konektore rádia to je. Mám rádio Stream MP3 a mám taktiež k dispozícii dielenskú príručku na O II vrátanie schémy elektroinštalácie. Prosím aj o info či to aj napriek korektnému zapojeniu nebude mať nejaký vplyv na elektroinštaláciu, napríklad riadiacej jednotky. Ďakujem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bezname Odesláno Březen 15, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2013 prosim admina o presun do spravneho vlakna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stanson Odesláno Březen 15, 2013 Sdílet Odesláno Březen 15, 2013 Pripoj to do pojistkove skrine, najdes tam volne pozice ovladane klickem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bezname Odesláno Březen 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2013 --> Stanson, myslím že toto je oveľa lepší nápad jak vyberať rádio a strkať to niekde tam, za rádio. No predsa ťa ešte len poprosím, nemáš k dispozícii nejaký nákres schému, fotku z ktorej by bolo zrejmé, kam to presne v poistkovej skrinke mám napojiť a ako. V každom prípade ďakujem, idem študovať dielenskú príručku :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Březen 16, 2013 Sdílet Odesláno Březen 16, 2013 mal by to byť hrubší čierny kábel 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bezname Odesláno Březen 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2013 mal by to byť hrubší čierny kábel ... ktorý vedie zozadu do poistkovej skrinky a ked tam na neho priložím merák, tak pri vypnutom zapaľovaní nič a pokiaľ zapnem zapaľovanie tak ožije.... správne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Březen 16, 2013 Sdílet Odesláno Březen 16, 2013 presne tak :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bezname Odesláno Březen 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 17, 2013 ... žiadny ďalší návod, tip či rada ? ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest jano22 Odesláno Březen 20, 2013 Sdílet Odesláno Březen 20, 2013 A čo tak to potiahnuť z vnutorneho osvetlenia čo je cca. 20cm od spätneho zrkadla? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luban Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Tam je ale napeti trvale. Ta kamera ma funkci, ze kdyz pripojis napajeni zacne sama automaticky nahravat, z tohoto pohledu je lepsi to zapojit nekam kde je napeti az po zapnuti zapalovani. Sel bych tedy tou cestou k tem pojistkam, to je asi nejlepsi reseni. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Březen 21, 2013 Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Já to mám k rádiu,byla to nejkratší a nejjednodušší cesta :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
bezname Odesláno Březen 21, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 21, 2013 Dakujem za pomoc a inspiraciu. Nechcelo sa mi vyberat radio a nedajboze to zle napojit a odpalit radio ;). Zobral som si preto napajanie z poistky cislo 19 (neobsadena - tazne zariadenie), ktore je spinane klucikom v zapalovani. Presne o toto mi islo. Kamera je na celnom skle, je takmer ukryta za vnutornym spatnym zrkadlom. Sadnem nastartujem, kamera sa zapne a pri detekcii pohybu zacne nahravat. Zaparkujem, vypnem zapalovanie, kamera napise good bay. Vdaka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.