Přejít na obsah

napájanie kamery (čiernej skrinky)

bezname

Doporučené příspěvky

Prosím vás o radu ako vyriešiť pre niekoho možno triviálnu záležitosť. Obstaral som si hračičku - kameru do auta ktorú mám umiestnenú na čelnom skle hneď vedľa vnútorného spätného zrkadla. Nebudeme riešiť to či sa to smie čo na to polícia a tak, OK? Kábel mám ukrytý po celej dĺžke a vyvedený zhora spod polstrovania nad čelným sklom takže vôbec neprekáža. Kamera sa napája zo zásuvky zapaľovača klasickou autonabíjačkou. Keďže mám počas jazdy stále blokovanú (obsadenú) zásuvku zapaľovača a nemôžem si tam dať nabíjačku na mobil či navigáciu chcel by som vymyslieť napájanie kamery tak, že ju chcem niekde napojiť na šťavu a ukryť za napríklad za rádio ktoré počas montáže vyberiem. Nechcem to pripájať na permanentné +12, chcel by som aby sa napájanie kamery zaplo po zapnutí zapaľovania kľúčom a rovnako vyplo po vypnutí zapaľovania. Nemám problém adaptér prispôsobiť na pripojenie ku káblom, mám problém vybrať (nájsť) vhodný kábel na ktorý pripojím PLUS. Myslím, že najvhodnejšie by bolo pripojiť to k napájaniu autorádia a tak vás prosím o nasmerovanie ktorý kábel v konektore rádia to je. Mám rádio Stream MP3 a mám taktiež k dispozícii dielenskú príručku na O II vrátanie schémy elektroinštalácie. Prosím aj o info či to aj napriek korektnému zapojeniu nebude mať nejaký vplyv na elektroinštaláciu, napríklad riadiacej jednotky. Ďakujem :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

--> Stanson, myslím že toto je oveľa lepší nápad jak vyberať rádio a strkať to niekde tam, za rádio. No predsa ťa ešte len poprosím, nemáš k dispozícii nejaký nákres schému, fotku z ktorej by bolo zrejmé, kam to presne v poistkovej skrinke mám napojiť a ako.

V každom prípade ďakujem, idem študovať dielenskú príručku :(

Odkaz ke komentáři

Dakujem za pomoc a inspiraciu. Nechcelo sa mi vyberat radio a nedajboze to zle napojit a odpalit radio ;). Zobral som si preto napajanie z poistky cislo 19 (neobsadena - tazne zariadenie), ktore je spinane klucikom v zapalovani. Presne o toto mi islo. Kamera je na celnom skle, je takmer ukryta za vnutornym spatnym zrkadlom. Sadnem nastartujem, kamera sa zapne a pri detekcii pohybu zacne nahravat. Zaparkujem, vypnem zapalovanie, kamera napise good bay. Vdaka :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...