Přejít na obsah

Superb I - vag a airbag

Guest Pajuslav

Doporučené příspěvky

Guest Pajuslav

Čaute škodováci :) ,

Mám na Vás dotaz.. Asi před 4 lety jsme pořídili superb rv. 2004.. Zdál se solidní a vše funguje jak má... Po dlouhé době, co mě tak nějak omrzela octavka, jsem začal řádit superbem. Jezdím s ním zásadně do autorizovaného servisu až jsem s nimi řešil, proč se mi rozsvítila kontrolka airbagu. Takové řešeni s sebou nese hromadu oprav od kroužku pod volantem, pak že to asi bude v čidlech nebo v kabeláži no a nakonec to nejspíš dělá airbag řidiče. Taková informace mi moc nedala spát a začal jsem se pídit..

Nakonec z toho všeho vypadlo, ze airbag ve sloupku u řidiče na čelním skle není a je tam místo něho narvaná hadra.. Zda buchl i od řidiče to nevím, ale podle toho lícování na volantu bych řekl, že tam nebude.

Postupem času se mi i potvrdilo, źe auto było havarované. Nebyl to čelní naraz, ale spíše boční do kapoty.. Rozsah škody z havárie mi není znám a jelikož je auto opravené takřka dokonale, nejsou to schopni odhalit s jistotou ani v autorizovanem servisu.. ( poznat to na vrstvách laku - to je mimo mísu, superb nám kdysi napadla banda vandalů a dali dveřím a kufru trochu zabrat.. Takže nějaké ty kity a přestřik je skoro všude :)))

Abych tady tu pohádku nějak zakončil dotazem... Je možné zjistit, kolik airbagu v autě vystřelilo resp. Kolik "funkčních" airbagů v autě je? (Napŕ. Palubovla u spolujezdce je zcela nedotknuta a je jasné, že tam airbag nebouchl ani náhodou.. A co zbývajících 5 airbagů? Opravdu se o jejich přítomnosti mohu přesvědčit pouze stylem demontáž krycího interiéru a vlastní pohled? Nebo mi to prozradí vag?

Jsem vybaven vagem - řj motoru nehlásí žádné chyby..

Díky kluci :pivo:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...