Přejít na obsah

Octavia Combi , Elegance

Doporučené příspěvky

Tak v červnu loňského roku jsem si pořídil své druhé vozidlo, první byl stařičký Ford fiesta 1.1 37kW r.v 1990 :)

Tedy stejně staré jako já. Na holičkách mě nenechalo nikdy ale tohle patří na jiné forum. Chtěl jsem auto s velkým kufrem, se kterým se dá absolvovat např. 10ti denní dovolená u moře. Pokukoval jsem po Fordu Mondeo, ale nakonec jsem

dal přednost tuzemské značce.

Auto jsem koupil od soukromého dovozce vozidel z německa, supr přístup, férové jednání.

Tak teď k autu ŠKODA OCTAVIA COMBI, 1.9TDi 81kW, výbava elegance. při koupi měla najetých neuvěřitelných 108 000km.

Vše doloženo servisní knížkou, na diagnostice jsem si potvrdil že stočená asi není. Stav auta odpovídal nájezdu km.

Výbava:

- komplet v elektrice

- climatronic

- výhřev sedaček

- tempomat

- xenony

- senzor deště

- ESP

- multifunkční volant

Po koupi samozřejmě následoval servis, výměna oleje, rozvody atd. Zhruba po 2 měsících však začala zlobit,

začala se ozývat volnoběžka alternátoru. Nakonec se hryzla a urval se mi řemen. Výměna proběhla v servise,

1100kč volnoběžka, 1000kč práce. Po 14ti dnech se ozvala (během jízdy) z motorového prostoru rána, rozsvítilo se dobíjení a přestalo pracovat servo. Na krytu motoru jsem našel vysypanou volnoběžku. Volnoběžka ale bouchla do řemenice od kliky a nadělala v něm zářezy, novou řemenici FEBI jsem sehnal za slušnou cenu 3000kč. Ulítlou volnoběžku jsem reklamoval a výrobce reklamaci uznal.

Pak se začalo ozývat turbo, sice tlačilo, auto jelo pořád dobře, šlo za plynem ale zvuky ala blow off ventil se mi nelíbil. Proto jsem se rozhodl pro repas turba, výměnou kus za kus jsem turbo sehnal za dobrou cenu (cena nového cca 13000kč) A od té doby musím zaklepat, octavie jezdí a já pouze tankuju a měním olej.

Výborné auto - poměr cena/ užitná hodnota je vynikající.

Nejsem jeden z těch co dělají z auta žehličku, nebo mašinu co trhá asfalt. Líbí se mi originál vzhled popřípadě lehké úpravy které nekazí charakter auta.

Jedninné co jsem zatím upravil - vyměnil byly letní pneu. Původní sice měly ještě 90% vzorku ale pneu NO NAME, a strašně hučely, proto jsem si pořídil nové ´´balóny´´ 195 65 R15, Dunlop Fast response a bylo ticho :)

Dále jsem vyměnil původní nevzhledné rádio za Škoda DX rádio/navigaci.

Ve zkratce jsem popsal svoje vozítko. Doufám že všechno klapne a přijedu na letošní celorepublikový Octavia sraz :)

post-28247-0-58923600-1365877460_thumb.jpg

post-28247-0-95334400-1365877516_thumb.jpg

post-28247-0-10143300-1365877592_thumb.jpg

post-28247-0-60095600-1365877659_thumb.jpg

post-28247-0-55301700-1365877726_thumb.jpg

post-28247-0-24158900-1365877769_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem si konečně vyměnil parkovačky už mi asi měsíc nesvítila ani jedna, chtěl jsem tam dát nějakou čirou barvu(ať ta žlutá barva nekazí dojem z xenonů) ale bohužel jsem tam strčil to co jsem měl doma po ruce. Tzn ty žluté které kazí celkový dojem :D (teda dle mého názoru).

Jinak mi přišla včera klubová lepka tak jsem si jí tam hned šoupl, v brzské době dodám foto ;)

Odkaz ke komentáři

Díky, jojo už sežrala celkem dost peněz :D naposledy minulý týden kdy mi prasklo čelní sklo,

naštěstí bylo připojištěné ale spoluúčast bohužel 20%. No a minulý měsíc jsem měnil přední brzdy. kotouče byly zvlněné, tak jsem je osadil kotouči ATE power disc, jsem zvědavý jak budou vypadat po cca 5000km, četl jsem pár recenzí a zjistil že se rády vlní. Ale nejsem závodník, snažím se brzdám pomáhat motorem tak snad nějakou dobu vydrží :)

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Poměrně dlouho jsem tady nic nenapsal. Auto šlape jak má :palec: Jen nedávno mi nějaký kolemjdoucí idiot zlomil anténu. Když jsem zjistil že ta samá anténa stojí ve škodovce 1950kč :lol: tak jsem nevěděl jestli se smát nebo brečet. Nakonec jsem s prodejcem našel alternativu v podobě nesklopné, šroubovací ale nové funkční a opticky stejné antény za 710kč.

Už jsem taky pokukoval po větších kolech. Pořád mám v hlavě 16´´ spidery. Ale jelikož jsem

neuvažoval a loni si koupil úplně novou sadu 15" pneu tak to asi bude muset počkat. Do 17" jít nechci, mám obavy že na ten náš tankodrom to bude moc tvrdé, ikdyž jak tady vidím ostatní uživatele tak pořád uvažuju kudma asi jezdí :D

Upraveno uživatelem drura
Odkaz ke komentáři

Tak dneska se jede na víkend do jižních čech. kombíček bude plně zatížený :D kufr skoro po strop a ve 4 lidech. Tak jsem celkem zvědav co ukáže palubní počítač za spotřebu. Cesta cca 75% dálnice zbytek okresní silnice.

Taky jsem celkem zvědav jestli cestou nepotkám nějakého člena s lepkou na 5-tých dveřích :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Ty jo, dlohou trasu po dálnici za 4,5L se mi ještě nepovedlo,(teda když bylo plné auto)

Posledně když jsem jel do brna pořád po dálnici tak jsem se dostal na 5,8 - 6,0L/100Km

ale jel jsem pořád 140-170. Můj odhad na dnešek 6,4 :lol: v neděli dám vědět :palec:

Odkaz ke komentáři

Když jsem jezdil pohodově a klidně s tátou do Brna po dálnici od Ostravy (cca 150Km, tak při dodržování cestovní rychlosti 120-130Km/hod jsem se klidně dostal na 4,5 L/100Km. Jak auto naplníš, pustíš klimu a tlačíš rychlost nahoru, tak to pak letí prudce vzhůru. Pohodově okresky se dají s lehkou nohou jezdit za 4L/100Km.

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem dorazil štastně domů. Když pominu zatopené jížní čechy a spiustu uzavírek (zatopení silnice) tak pohodová cesta. Průměrná spotřeba činila 6,0l/100km, průměrná rychlost 103Km/h. Ve 4 lidech, kufr až po strop + plná nádrž. Takže se spotřebou jsem maximálně spokojený :palec: akorát by se celkem hodil ten 6 převodový stupeň :rolleyes:

Na místě určení byl takový menší neoficiální octavia sraz :D:D viz foto

post-28247-0-91190400-1370199560_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Po dleší odmlce doplňuji pár nejaktuálnějších fotek celé léto auto sloužilo bez sebemenších problémů. Ale teď když jsou chladné noci tak auto začíná nejistě startovat. Stejný problém jsem měl už loňskou zimu, vyměnil jsem svíčky a o něco se to zlepšilo ale ranní studený start není úplně optimální, chytne na první ´´břink´´ ale tak nějak nepravidelně...

Palivový filtr nový, svíčky bosch nové. Napadlo mě se podívat na sací koš v nádrži.. nemáte někdo podobnou zkušenost?Ať nad tím netrávím vánoce :( ?

post-28247-0-01365500-1379434574_thumb.jpg

post-28247-0-90636000-1379434660_thumb.jpg

post-28247-0-89116200-1379434752_thumb.jpg

post-28247-0-45592600-1379434861_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nejsem mechanik, ale není předvstřik a startovací dávka paliva to samé? Pokud ano tak na VAG už mi kolega startovací dávku zvedl, ale je to pořád to samé. Nejhorší je že to člověk nevyzkouší, protože to dělá jen když auto stojí třeba přes noc a teplota je cca pod 10stC. Asi někudy padá nafta nebo já nevím ... :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Včera jsem byl u mechanika a nastavoval mi předvstřik z důvodů špatných studených startů. Ještě před tím než mi auto napíchl na VAG vša řekl že se u těchto motorů poměrně často kazí vstřikovací čerpadlo, prý nějak přidírá. Už mě ta kára začíná celkem srát...

Tajně jsem doufal že po upravení nastavení toho předvstřiku se startování zlepší, bohužel je to pořád to samé. :angry:

Odkaz ke komentáři

To je ten menší zvedák, vedle stojí ještě jeden ale to už je ten velký sloupový na 2,5T. Já jsem naposledy měnil turbo ze repas, v prosinci loňského roku a myslel jsem si že to už bude poslední věc a chvilku mi to pojezdí. Ono to auto nastartuje na první šup ale ne tak jak by mělo. A já nesnáším když mám něco v nepořádku ;) buhužel mě to pak stojí prachy :D

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...