Přejít na obsah

Stržený závit na olejové vaně.

Doporučené příspěvky

• o 7 měsíců později...

Stržený závit jsem měl taky na své oktuli. Zajel jsem do škoda servisu a tam mi řekli,že se to sundávat nemusí,že u téhle motorizace bohužel je známý problém se závitem na olejové vaně a to takový,že byl nějak nekvalitní a pokud to člověk přehnal tak to tak dopadlo. Měli na to opravnou sadu. Udělali to za 400 kč nic sundávat nemuseli. Ptal jsem se jak je to možné,že špony nespadnou do vany a bylo mi řečeno,že mají speciální sady přimo ze škodovky určené na tyhle vany, protože se jednalo o výrovní materiálovou vadu kvality toho závitu. Sebemenší špony vypadávají směrem ven. No ať už je to jakkoli tak závit je jak nový, šroub je ten stejný originál původní typ (při kazdé výměně kupuju za 30kč nový origoš) a můžu říct,že závit je tak super udělaný a natěsno,že stačí udělat pár otáček šroubkem a olej už neteče. Takže ať je to jakkoli tak opravit to jde i bez sundání vany. Při vypouštění oleje jsem tam žádné špony nenašel a filtr vypadal taky ok (i když nejde do něho vidět úplně) a při klepání z něho nic nevypadlo. No jede to a nic neteče a to je hlavní. Závit jako nový tak v tomhle v servise nezklamali.

Odkaz ke komentáři

Je to možné. Netuším. Jen píšu co jsem četl na netu. Za ty 4 roky co mám tohle auto tak jsem těch článků přečetl nespočet. Od nevhodně umístěných lambda sond až po praskající svody či jiné věci jsem někde taky náhodou četl,že u těch možná prvních ročníků fakt netuším byly slabší ty olejové vany. Myslím jako ten závit. Když mi poprvé olej měnil známý na kanále v garáži tak se divil,že tam ten šroub drží na heslo :-) Byla kolem něho dokonce obmotaná nějaká textilie či co to bylo od někoho z minula kdo to tak asi vyřešil. Nemusel to být samozřejmě nutně předchozí majitel,ale třeba nějaký amatér v opravně který to strhnul a pak se je lepší nepřiznat :-) no už je to vyřešené,závit udělali ve škoda servisu nový, sedí jak ulitý na originál šroub, jde krásně z tuha od prvního otočení a jsem spokojený. Vana zůstala na místě, olej po roční výměně čistý tak tohle musím uznat že se jim to povedlo. Taky jsem chtěl sehnat novou olejovou vanu,ale vadily mi na tom 2 veci. Za 1 že se vana musí celá sundat a i výfukový svod povolit at se dá ta vana sundat a za 2 proč ji sundávat a znova přetěsňovat a pak stresovat že to může někde být špatně utěsněné když vím,že teď neteče nikde nic. No a to nemluvím o tom,že žádnou čínu bych nechtěl a ty originál jsou neskutečně drahé!

Tady na ukázku rozdíl mezi originálem a čínou. Myslím,že o číně a jejich kvalitě nemusím mluvit.Takže je lepší obnovit dle mého názoru závit než kupovat čínu, protože na originál za ty peníze bych se mohl...... :lol:

http://www.cc-autodily.cz/search/?kod=036103601N

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...