tomasek Odesláno Srpen 6, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2013 Ahojte všichni, hlásím že jsem se před měsícem stal majitelem vozu Škoda Octavia II Combi - Facelift s motorem 1,6TDI 77kW,(najeto 97000km) rok výroby 7/2009 dovoz z Rakouska, a hned mám pár dotazů, na pár vyjímek jsem s autem prozatím spokojený. - hned první závada odešel kompresor klimatizace 😞 mám už nový a tak se chci zeptat, jestli se vyplatí každý rok plnit klimatizaci, jestli tím zabráním, že se nezadře, protože jestli tomu dobře rozumím, tak krom chladiva se mění i olej. - na zpět mi dali starý kompresor, a tak mě zajímá jestli je to k něčemu dobrý, jestli se to dá vyhodit nebo někde prodat, atd. - druhá věc, co se na autě objevilo, že se začíná ozývat spojka teda nevím, jestli je to spojka,nebo nějaké ložisko, nebo nedej bože dvojhmota (teda jestli jí 1,6TDi má). Když je auto na volnoběh, tak je vše v pořádku, ale jak se šlápnu spojku tak zhruba v půlce se začne ozývá takové železné šustění(rachot nevím jak to popsat), a když došlápnu tak je zase ticho. Když jsem v autě zavřený, tak to nejde skoro slyšet. Na řízení, řazením a jiných věcech prozatím žádnou anomálii nepozoruji, tak nevím jestli je to závažná chyba. bylo to na diagnostice a tam bylo vše v pořádku. - ještě chci pochválit místního machra Vášu z Prostějova, musím fakt uznat jeho kvality a spolupráci,využil jsem ho na namontování originálních parkovacích senzorů a moc mu za to děkuji. - a poslední věc, jsem z Brna a chci se zeptat, jestli neznáte fakt dobrý a poctivý servis Octavii II, kde jim rozumí a dokáží poradit, znám dost nepoctivců a nebo se snaží s lidí vytáhnout peníze. PS: nevěděl jsem kam do jaké sekce to vložit,a nechtěl jsem rovnou zakládat víc témat, tak snad jsem tím neporušil nějaké pravidlo Předem děkuji Všem, za jakouliv odpověd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Lidí z Brna je dost, co se týče komplresoru, u OII, je důležité ji mít furt zaplou (ve většině), já ji třeba vůbec nevypínám (climatronic), zadírá se tam ten ventil. a co se týče spojky tam může být načlé ložisko a lidí na klasický servis je dost, záleží co potřebuješ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Klima určíte každý rok kontrola pop. Její doplnění a hlavně výměna oleje toe základ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Srpen 7, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Servis v Brně není problém. Máme tu své ověřené servisy. Záleží co bys potřeboval řešit. Když bude potřeba tak dej vědět a já tě nasměruji. Pokud chceš, tak v Brně máme pravidelný sraz každou druhou středu v měsíci http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=377 Přijeď rádi tě uvidíme a se vším poradíme ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomasek Odesláno Srpen 7, 2013 Autor Sdílet Odesláno Srpen 7, 2013 Servis v Brně není problém. Máme tu své ověřené servisy. Záleží co bys potřeboval řešit. Když bude potřeba tak dej vědět a já tě nasměruji. Pokud chceš, tak v Brně máme pravidelný sraz každou druhou středu v měsíci http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=377 Přijeď rádi tě uvidíme a se vším poradíme ;) díky, za odpověd, sraz určitě někdy využiji,jen jsem pracovně hodně vytížen a tak nevím kdy mi to výjde. Ale určitě bych dal s Vámi zkušenými rád řeč. Na servis, se určitě obrátím, teď mě zajímá to spojkový ložisko, teda jestli je to ono. Jen zítra jedu na 12dní na dovolenou do Rakouska, tak snad to ještě cca 2000km vydrží, teda né ještě prostě musí a hotovo. Jinak všem díky za odpověďi, už jsem myslel, že mi tu nikdo neodpoví. dodatek: sakryš, teď jsem si uvědomil, že druhá středa v měsíci je zrovna dneska, kdybych to věděl dřív, tak bych se zastavil, já už žiju přípravou na dovolenou, tak už to nedávám. Klima určíte každý rok kontrola pop. Její doplnění a hlavně výměna oleje toe základ díky, jak psal kolega o jedno před tebou, tak je nejlepší ani nevypínat, tak se tím budu řídit, a navíc budu provádět servis každý rok. Jinak se chci zeptat, nevíš co s tím starým kompresorem, je to k něčemu(dá se to někomu prodat), nebo využít nějakou součástku, nebo to mám vyhodit? Lidí z Brna je dost, co se týče komplresoru, u OII, je důležité ji mít furt zaplou (ve většině), já ji třeba vůbec nevypínám (climatronic), zadírá se tam ten ventil. a co se týče spojky tam může být načlé ložisko a lidí na klasický servis je dost, záleží co potřebuješ. no já doufám, že je to jen to ložisko :-) A rovnou se tě chci zeptat, jestli moje auto má dvouhmotý setrvačník nebo ne? Čětl jsem, že oprava je docela darda. Snažil jsem se číst kde možně na forech a nikde jsem o tom nic nenašel, o té 1,6Tdi toho moc na internetu není. Všude čtu jen o 1,9Tdi, ale počítám s tím, že to asi má, ale prozatím to není podstatný. Díky za napsání, Tom 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Srpen 8, 2013 Sdílet Odesláno Srpen 8, 2013 Druhá středa v měsíci bude příští týden tzn. 14.8. B) Co se týče spojky, tak tam máš dvouhmotu a jestli je problém s ložiskem těžko říct. Přijeď někdy na sraz a poslechneme si to a pak se může dělat nějakej závěr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.