Přejít na obsah

Octa Blue

Doporučené příspěvky

Tak konečně po dvou rokách sem se dostal k založení vlastní galerie mé Octávky. :lol:

Něco málo o ní: Octavia hatchback tmavě modrá metalíza 1.6SR 74kW SLX r.v. 2000/jaro (takže jí dělí jen pár měsíců od plného faceliftu, je to takový poloface hybrid, což mě docela mrzí ohledně tempomatu a dalších pár vychytávek které by se daly snáze dodělat, třeba maxík) Výbava je SLX(elegance) tedy max na svůj rok, jako nadstandart je tedy akorát Climatronik který v té výbavě normálně nebyl a byl zřejmě za příplatek, ale těžko říci, auto pochází z Německa a tam byly výbavy o mnoho bohatší nežli u nás v ČR. Jinak 4xel. okna, 4x bag., el. vyhřív. zrcátka, vyhřív. sedačky, loketka a toť asi vše na co sem si vzpoměl že to má navíc. Kola 16" orig. L&K první verze a na zimu 15" taktéže orig. škoda. Jinak úprav se zase tolik zatím neodehrálo, motor bez úprav, nemá to moc cenu s 1.6 se toho moc vymýšlet nadá za rozumné peníze). Exterier pár změn zazanamenal, ale žádné zásadní. Interier ten se dočkal vícero změn a vylepšení však můžete posoudit sami z fotek a popisků.

Co se změnilo?

Exterier :

Zadní čiré lampy (již měl někdo předemnou, ale děkuji mu za ně :) )

Stříbrné proužeky nad lištou dveří (také již byly, ale čeká je brzká výměna za nové, už docela chátrají)

chromové kliky(taktéž byli)

chromové rámečky spz

stěrače Bosch Aerotwin

ofuky předních oken (také předchozí majitel, dobrá to ale věcička)

nastřík spodních výdechů na nárazníku na stříbrnou

přední znáček RS z O2

silnější žárovky H4 (oproti normálním nesrovnatelné)

duhové žárovky do bliknrů

odstranění zadního nápisu Octavia a přesnutí do spodní části víka kufru

diod strobo do světel s ovládáním

nápis Octvia na přední dveře

nátěr brzd na červeno

a nakonec taková maličkost modré čepičky ventilků

Interiér:

Nástřik výdechů na stříbrnou

nástřik středového panelu a ovl. světel a ovl. oken na modrou metalízu

předělání interieru z šedé na černou i s kobercem a dveřmi

komplet podsvícení do modré

osvětlení kliček

nasvícení podlahy UV neony

připojení zadních lampiček na spínání s dveřmi

diody do vnitřních lampiček

USB v kastlíku pro rádio

RS pedály (prodejce psal instalace na 50vteřin, :) kuva 30min a těch... )

koberečky s modrým obšitím a nápisem Octavia

a nakonec chromové čudlík dveří

Audio kapitola sama pro sebe:

Orig škoda na kazety poté nahrazeno nějakým noname na MP3 alespoň a konečně královské /////Alpine 9884R

Repro přední kompa po velkých referencích a doporučení sem šel do Kicx GFQ 6.2 a zadní ovály GFQ 693

nějaké 3-4měsíce jelo vše na rádio poté následoval plánovaný zesilovač, nakonec se jím stal BOA MVU 6000 (4x80W rms@4ohm)

následně byl po menších problémech s ním vyměněn za Magnat RX44 (4x125W rms@4ohm) a změna byl hned znát.

Basák byl též v plánu a nakonec se jím stal za dobrou cenu sehnaný Hertz HBX 300R jedná se o bassreflex o výkonu 500W rms@4ohm

a pohonem basáku se stal monoblok MacAudio Fearless 1000 /600W rms@4ohm

následně s druhým zesíkem byl vyměněn napájecí kabel Crunch 25qmm za silnější Alfatec 50qmm

pojistkové pouzdro Phonocar s voltmetrem (pojistka 150A)

kapacitor Alfatec 1Farad

přední dveře komplet vytlumeny Vibrou 25 a podložky MDF pod repro

repro kabely dragster 2x2.5qmm, RCA kabely Basic střední třidy

pro zvědavce vyšel sound i s upgready na cca 23tis.

Další plány do budoucna: udržet to pojízdný, ted už se více soustředním na přestup na Octavia2 1.9TDI Elegance ala RS (spoustá plánu co se budě dělat, hlavně motor trochu víc povzbudit k vyšším výkonům a samozřejmě nějaký ten sound lepší kvality)

Jinak jsme velice spokojen s mojí oktavienkou a bylo to moje splnění snu si ji pořídit, ani sem nečekal že se stane hned mým prvním autem co budu vlastnit :)

Samozřejmě velké díky patří vám všem co jste přispívali na SH forum a následně sem na OC kde jsme se mohl inspirovat pro všechny ty dodělávky, předělávky atd. a poznal nové lidi.

Postupně sem budu dávat fotky jak probíhaly fáze úprav a vylepšení.

Sonyk02 ala Rosťa

post-621-1260477383_thumb.jpg

post-621-1260477455_thumb.jpg

post-621-1260477503_thumb.jpg

post-621-1260477575_thumb.jpg

post-621-1260477634_thumb.jpg

post-621-1260477671_thumb.jpg

post-621-1260477710_thumb.jpg

post-621-1260477808_thumb.jpg

post-621-1260477865_thumb.jpg

post-621-1260477915_thumb.jpg

post-621-1260477955_thumb.jpg

post-621-1260478004_thumb.jpg

post-621-1260478086_thumb.jpg

post-621-1260478128_thumb.jpg

post-621-1260478159_thumb.jpg

post-621-1260478194_thumb.jpg

post-621-1260478211_thumb.jpg

Upraveno uživatelem sonyk02
Odkaz ke komentáři

kenny: no tak konečně ses dočkal :)

Montenegro : sedačky jiný by se mi líbili moc nejlépe RS, ale už je asi měnit nebudu, prvně jsme hned na začátku zvažovla potahy od MADu pořád sem je odkládal až se na ně nakonec nedostalo, jinak jsou ty orig potahy šílený, kápne ta to kapka čistý! vody a už to udělá flek. Jinak pravda že sedačky jsou nejhorší částí interieru u mě. Ty plasty nevím které přímo myslíš jestli na A sloupku atd tak to asi nechám být, prostě je černá spodní část a vrchní je šedá vč. stropu.

Odkaz ke komentáři

Jasne, Tvoje auto, prece nebudes tam davat neco co se Tobe ne libi.

A k tem potahum od MAD nevym jake jsou ja mam nejake na akci koupene, sredni dil je elegance bezova, ostatni je sedej mekkej material, presne pro Octavku a dostal k tomu vsehno, pro loketku, hlavove operky, delene sedacky, vse bylo v kompletu za 400kc a to jsem k nima dostal jeste origo koberecky za 100kc. Podle zpracovani rekl bych ze jsou od MAD-u nebo nekoho gdo vyraby 'este lepsi. Potahy jsou takove ze nigdo nemuze uverit ze to neni origo sedacka, proste sedi tam jako by to nebyl potah, a uz v tom sedim tak tretim rokem a najezdenih asi 60.000km a zatim jsou jeste jako nove. Mozna to byly od MAD-u nevym presne ale stejne takove jsem pak zhanel a nemoh jsem ih koupit pod 1500kc a to jeste nebym material "elegance" ale cosi jineho.

Odkaz ke komentáři

Spooky1: ta fotka je když sem dával černý plasty a černej koberec, to ještě hudba nebyla, ale když sem pak tahal kabely tak to bylo dost podobný ale to sem už sedačky a koberec nevyndával jen postraní plasty, časem přidám fotky z instalace hudby. (jinak O2 to je takový větší výhled do budcnosti)

Montenegro: no tak potahy od MADu sem už viděl několikrát a vím co je to za kvalitu, ale taky něco stojí, co jsme se tak zajímal tak pod 3tis. se nedostanu, mám od nich doma i vzorky látek ze kterých je možný mít potahy a většina mi přijde dost kvalitní.

Odkaz ke komentáři

RAZTY: mám tam nějaké silnější žárovky H4 noname značky a mají na sobě takovou modrou barvu na tom sklíčku a pří dobrém úhlu pohledu se to odráží do paraboly a vytváří ten modrý odlesk, vypadá to docela zajímavě a někdo mi říkal že to vypadá skoro jako by to auto mělo oči :palec: A to nablejskání auta tak, tak to není zas tak náročný to takhle mít, je pravda že většina fotek co jsme sem dal tak je to většinou po mytí nebo přímo leštění,takto mi to vydrží tak max 5dní pak to zase měsíc jezdí jako prase než to umyju. Stačí tomu obětovat jedno odpoledne, pořádně to umejt klidně i 2x nechat pořádně oschnout třeba i do druhého dne, když je čas na to nebo tomu pomoct vhodnou utěrkou a pak to navoskovat řádně, ručně nebo leštičkou(mnohem rychlejší snažší i efektivnější) zatím sem to dělal dvěma přípravky a to Sonax NanoWAX 3 a TurtleWax s PTFE, oboje dost podobné, jen sem později zjistil že sonax byla leštěnka a vosk v jednom a želva byl jen vosk bez brusných částic, ale i tak byl vždy výsledek perfektní a hlavně tohle stačí udělat tak 3x za rok a mezi tím jen umývat čistou vodou, ten vosk drží na autě velkou dobu a vždy když sem to jen umyl tak to bylo krásně leské skoro jako když sem to přímo leštil, takže doporučuji taky občas navoskovat a auto se potom lépe zbavuje šípny a i se potom pěkně znovu leskne, osvědčilo se mi i navoskovat liťáky(vím že jsou na to taky special přípravky, ale to zatim dostačuje ten co mám na auto) jde z nich pak krásně dolu smýt ten černý brzdový prach a i se lesknou více. Nedávno tady někdo na foru odkazoval na jednu stránku, forum zabývající se tímto tématem tak sem ho celý prošel(zatím je velice malé, není tak rozsáhle jako to naše OC nebo SH) a dost mě tam nadchly a přesvědčili některé přípravky, tak na jaro plánuji jejich nákup a aplikaci na auto, samozřejmě se pak pochlubím výsledkem. zde zminované forum: http://www.detailing.cz/

Sajmon: no ještě to chce v tom kufru trochu poladit, hlavně to nějak zadělat kobercem šikovně. Jinak ty máš taky hodně pěknej kousek!

post-621-1260814947_thumb.jpg

post-621-1260814958_thumb.jpg

post-621-1260814967_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
JJ jsou to oni, svítí dobře jen menší nevýhoda že docela topí a pomaloučku ničí to přední pleksi na světle.

přesně to myslim :D uz jsem takovejch světel pár měnil :) ja mam tyhle jsou fakt kvalitní jedna vydržela sražku se srnkou a to se světle urvala parabola :D

post-412-1260899930_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kenny
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak první úprava bylo předělání podsvícení, kterému následovalo prvně přečíst to obrovské téma na SH a pak podle návodu od Beduina předělání, samozřejmě sem začal tím lehčím a to stahováním oken a nakonec královský tacháč z kterého sem měl respekt ale nakonec se vše zadařilo sice bylo potřeba nějaké diody znovu přepájet protože nesvítili nebo po krátké době přestaly svítit, po roce se vyskytla akorát jedna chyba a to že začalo problikávat podsvícení displeje hodin tak to si vyžádalo vyndání tacháče a rozdělání a opravu přepájením. A v nedávné době teprve dodělání podsvitu kliček. A když jsem u toho podsvícení tak mám ještě nasvícenou podlahu UV neony, použil jsem klasicke neony co se dávají do PC 30cm jen si vyžádly menší úpravu napájecí krabičky a to přidání diod aby se snížilo napětí. Podsvícení je to takové decentní, takové jaké jsem přesně chtěl a když máte bílé boty nebo něco jiného tak to pěkně svítí jako na discotece. Foto UV nějak pořeším a dodám.

post-621-1263635583_thumb.jpg

post-621-1263635600_thumb.jpg

post-621-1263635610_thumb.jpg

post-621-1263635620_thumb.jpg

post-621-1263635635_thumb.jpg

post-621-1263635652_thumb.jpg

post-621-1263635668_thumb.jpg

post-621-1263635681_thumb.jpg

post-621-1263635696_thumb.jpg

post-621-1263636259_thumb.jpg

post-621-1263636275_thumb.jpg

post-621-1263636291_thumb.jpg

post-621-1263636303_thumb.jpg

Upraveno uživatelem sonyk02
Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...