Přejít na obsah

Černá perla - kapitola 2. PRODÁNO

Doporučené příspěvky

Tak se chci na tomhle novém fóru taky uvést a zařadit sem i tu svoji krásku.

Moje historie s octávkami se datuje od roku 2006. V té době jsem měl už celé 2 roky bílého R19 Chamade. Jak tu již všichni víme, Renault je auto pro člověka, který se nechce nudit a adrenalinem je každá jízda, která je delší než 10 km, páč možnost bezstarostného návratu se blíží k mizivým 10%. A tak jsme jednoho dne s mojí drahou zákonitou jely zpátky z nákupů kolem jednoho velkýho bazaru tady u nás. Stavily jsme se na čumendu. Bazar známe, protože jsme tam kupovaly už rendla, byla spokojenost s jednáním i rychlostí ve vyřízení, takže jsme věděli, do čeho lezeme smile.gif

Zamířil jsem hned do sekce se škodovkami, nic jiného už nepřipadalo v úvahu (po zkušenostech s rendlíkem). Fabie byly všechny moc drahý, nebo měly najeto tolik, že by se zato nemusely stydět ani noční sociální pracovnice z Dubí. ohmy.gif

Superb byl v tý době pouze auto snů, prostě mimo naše finanční možnosti, takže Octávka nakonec vyhrála jako ta nejlepší volba. A tak jsme si jich pár prohlídly. Nejvíce se nám líbila jedna vínová, svezly se a nakonec se domluvily, že se ještě rozmyslíme. Vrátily jsme se domů, byl pátek a mě Octávka pořád ležela v hlavě. Si nepřejte vidět, co se dělo v sobotu ráno. Ruplo mi v bedně, vyházel jsem všechno z rencka, kompletně ho vyluxoval, umyl, opravil všechny šrámy, sebral papíry a vyrazil do bazáče. Drahá polovička si tenkrát myslel, že se jedu jen projet, neměla ani páru o tom, co mám v plánu laugh.gif

Celou cestu do bazáče jsem se modlil, aby ji neprodaly. Byla tam, takže bylo rozhodnuto. Rendla jsem jim tam s óóhromnou radostí nechal na protiúčet tongue.gif , a koupil vysněnou Octávečku. Doma na mě koukaly jak cizáka sad.gif

Přijedu před barák, všichni na zahradě, prej kdo to sem zase jede, to byla čumenda, když jsem z toho vyskočil já :palec:

Takže moje první Octávka, kterou jsem měl od září 2006 do srpna 2008, byla stará známá 1,6 55 kW r.v.97, se kterou tady začínal asi každý, vínová metalíza, v době koupě najeto 164000 km po prvním majiteli, ňákej mudr, takže auto mělo celkem pravidelnej servis. Výbava byla slušná 4 okna v el., 2 pytlíky, el.zrcátka, dálk. centrál, ABS... Když jsem ji prodával v srpnu 2008, měla najeto cca 201000 km a musím říct, že jsem s ní neměl žádnej vážnej problém. Jen takový ty známý bolístky jako komplet všechny stahovačky, některé vícekrát a zadní sklo, které prasklo při návratu z práce, když jsem si zapnul vyhřívání a rána jako prase a sklo bylo na platě ohmy.gif No ale jinak vůbec nic.

Moje nynější vozidlo je Octavia 1,6 75 kw ve stříbrný barvě, výbava Ambiente, rok 2001 s najetými 170000 km. Měla dva majitele, koupena v ČR. Mám ji od známého, takže vím o historii. Kupoval jsem ji za velmi dobrou cenu s tím, že má závadu na řízení, jinak je OK. Přitáh jsem ji domů na lanku, páč řízení vyteklo manžetama a nechtěl jsem nasucho odrovnat i servo. Postavil ji na dvorek před barák a pustil se do opravy řízení. Nejsem automechanik, ale návody na foru a dozor kamaráda mechanika udělaly své. Já měl radost, že je řízení OK a už se těšil, že se svezu. Jenže mi jakási svi** v noci podojila nádrž. A to u nás na dvorku a to ještě tak, že mi do ní udělal parádní 3 díry. Jsem byl úplně nepříčetnej, bylo tam asi tak 9 litrů, ale ta škoda a tý práce. No nádrž jsem vyměnil, jinak teda super porod, dělal jsem to na příjezdovce na špalkách. Po těch útrapách Octavka vyjela a už měsíc jezdíme.

Tak jsem si říkal, že bych ji měl dát taky na forum. A než jsem ji stihnul pěkně vyfoti, když u nás bylo minulý týden krásně, tak mě nějakej idiot s na parkovišti u supermarketu do miláčka nacouval a ujel, jak je ostatně v tomhle kocourkově zvykem. Takže další starosti, páč to trefil tak, že je v háji nárazník, výztuha, PP světlo, chladičovka, maska, zámek masky a kapota. GRRRRRRRRRRR!!!!!!! :palec: Bych za to lámal ruce v kole. Tak vám se dám zatím fotos svých bývalých aut, a novou Octavku z dob oprav po koupi a zítra autí umeju a ukážu vám ji v provozu i s tím, jak mi ji vyzdobil ten kretén.

Takže první Octávka a pak i Fabinka II a nakonec můj nejnovější kousek...

post-2152-1260554238_thumb.jpgpost-2152-1260554389_thumb.jpgpost-2152-1260554754_thumb.jpg

post-2152-1260554910_thumb.jpgpost-2152-1260554989_thumb.jpg

no a nakonec můj nejnovější mazlík, zatím fotky po přivezení domů, a provedení drobných oprav, viz. výše

post-2152-1260555211_thumb.jpgpost-2152-1260555327_thumb.jpgpost-2152-1260555434_thumb.jpg

post-2152-1260555583_thumb.jpg

Další fotky zkusím udělat zítra...

Červenec 2011 - Takže všechno je zase jinak, vracím se zpět po dlouhé době a s jinou octávkou.Můj nejnovější mazlík je Octavia Tour 1,6 benzín, r.v. 2009, najeto 24600 km. Výbava : RS paket (přední RS nárazník, zadní RS křídlo, kotouče vzadu, dekor palubky), dále tempomat, maxidot, climatronic, 4 x airbag, vyhřívané sedačky, okna a zrcátka v elektrice, jo a ještě loketka a přední sedačky ze sportpaketu. Ještě smrděla novotou když jsem ji přivez. Zatím rychlé foto, přidám další.

Pár fotek z mobilu ještě s papírovou převozkou...poprvé doma smile.gif

post-2152-0-56730800-1317558512_thumb.jpgpost-2152-0-85366000-1317558538_thumb.jpgpost-2152-0-40472200-1317558696_thumb.jpg

post-2152-1312133334_thumb.jpgpost-2152-1312133416_thumb.jpgpost-2152-1312133431_thumb.jpg

post-2152-1312133443_thumb.jpgpost-2152-1312133466_thumb.jpgpost-2152-1312133484_thumb.jpg

Upraveno uživatelem surfman
Odkaz ke komentáři

Zdar chlape moooooc pěkně napsaný ty voe vyprávíš to jako serial na pokračování super :( jinak autí pěkný ta vínovka super máš na ní gut kola (myslím tu octu) a stříbřenka je fakt dobrá tak přeji mnoho šťastných km :palec::palec::palec: :o

Odkaz ke komentáři
no nevím teď jsem tu měl octu 2004 rok výr. a měla klisický ovládání na lanko 1,6 75kw :palec: jinak se dělaly tempomaty aj na lanko ,ale musí být jiná klapka je tam navíc jeden štekr :palec:

já mám elektronickéj plyn, už jsem to zkoumal, páč trpím klasickou bolístkou tohodle motoru s el. plynem, dírou na plynu při rozjezdu a pomalým padáním otáček :(

Odkaz ke komentáři
Jj něco jsem čet, snad Cimbu, fakt nad tím uvažuju, páč to prý opravdu tenhle nešvar odstraní

Jj jsou to přechodový režimy správně by to měli dělat ve škodovce a zdarma !!!! Jenže jsme holt v ČR no :(

Odkaz ke komentáři
no vidíš toe co by kamenem dohodil a zbytek dojel Pendolinem (230km) :( škoda jinak by nebyl problém tempomat jsem schopnej sehnat za dobrou cenu a origo :palec:

hele, to ještě nevíš jak dááááááááááááááleko hážu kamenem :palec:

za kolik by jsi ho sehnal, a jak náročná je montáž? Možná bych si udělal po novým roce výlet, odkud jsi?

Odkaz ke komentáři
No a co máš vůbec v plánu ohledně úprav ? :palec:

tak nejdřív oprava čumáku, potom ten tempomat, více osvětlení v interiéru, nalakovat lišty do barvy, dodělat muziku a vyměnit sedačky a tapecy a hlavně na léto kola a podvozek :palec:

sakra, to abych si našel ještě dvě práce a alespoň dvě brigády :(

Odkaz ke komentáři
  • surfman changed the title to Černá perla - kapitola 2. PRODÁNO

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...