Přejít na obsah

Výběr výškových reproduktorů


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

 

ačkoli to bude vždy smutná realita, nechci-li tedy investovat desítky tisíc do překopání audia v celém autě, vzhledem k běžnému stavu v rámci možností mi hraje originální konfigurace (4+4) v autě relativně slušně, především basové a tím i středobasové pásmo nehraje úplně nejhůř, dokonce bez nežádoucích rezonancí. Nejslabším místem, které mi při určitých hlasitostech vyloženě rve uši, jsou však výškové měniče.

Nechci blbnout a vrážet do toho velké peníze za kompletní přepracování audia a proto se spokojím pouze s výměnou výškáčů. Otázka však je - máte někdo zkušenost s výškovými měniči, které byste mohli doporučit? Výhybku měnit, ani přidávat nebudu (leda by byla součástí výškáčů na jednoduché napojení), měniče chci osadit na originální místo tak, aby nebyly vidět.

 

Hledám tedy měniče s vhodnými parametry ve vhodné velikosti, avšak takové, s nimiž si zvukově polepším (sametovější zvuk by nebyl na škodu a vyšší frekvenční rozsah (ideálně minimálně do 30 Mhz) by taky přišly vhod).

 

Předem díky za všechny případné tipy :palec:

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři

Já nic stahovat nemusím, komprimuji to dodatečně, doma mám zakázkově stavěnou aparaturu (vč. zesilovače) za řekněme nemalé peníze a tak je MP3-ka neposlouchatelná a poslouchám jen bezztrátové nahrávky ve studiové kvalitě. Nicméně pro ten humus, který Škodovka montuje do aut, není znát rozdíl mezi 128, 192, nebo 320kbps - alespoň ne v mém autě. Mít 320kbps, nenahraji na 32GB kartu skoro nic. Už teď jsem musel odmazat tak polovinu alb u poslouchaných interpretů, abych se do té kapacity vůbec vešel.

Každopádně toto je vedlejší, zajímaly by mě ty měniče - až u nich bych mohl opětovně posoudit, zda jsou schopny změnu bitové hloubky správně interpretovat, nebo ne :)

Odkaz ke komentáři

Tak vám při příštím srazu dám poslechnout mé slavné repráky. U minulé OII byl rozdíl znát a to dost, u této OII jsou výšky hrozné. Nicméně patleme se v nesmyslech, když nemá nikdo zkušenost s měniči, poradím si sám :)

Každopádně až bude Bolero podporovat větší, než 32GB karty, už jen z principu si aspoň 320kbps nahraji rád. Nyní by mi ti 3 interpreti, kteří by se tam možná tak tak vešli, nestačili :)

Upraveno uživatelem Stickler
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Výhybka slouží k ořezání zvukového pásma, reguluje se tím od kdy bude reprák hrát. Myslím, že jen výměna výšek není moc dobrá věc. Krom frekvence kterou bude reproduktor hrát je třeba zajistit rozumnou citlivost reproduktoru, ta se dá částečně pořešit kvalitní výhybkou. Raději zainvestovat do tlumení dveří, auto začne hrát znatelně lépe a zvedne se výrazně středové pásmo které originál výška nedá a výšky pak dostanou více prostoru. Pokud má někdo zájem klidně si přijeďte poslechnout naše firemní auta, která mají originál hudbu plus tlumení.

Fabia 2, nebo O2 SS.

 

P.S. těch 192kb/s je smrtelně málo tam výšky budeš hledat zbytečně

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...