Přejít na obsah

Převodovka, spojka ?


Doporučené příspěvky

Zdravím, mám tady docela komplikovanější problém.

 

Při podřazení a zároveň přibržďování před kruhovým objezdem a nejdnou něco jakby ruplo.

V tu chvíli se začal z pod kapoty ozývat něco mezi pískáním a hučením, v závislosti na otáčkách. Ať už jsem měl neutrál nebo jel na jakoukoliv rychlost. Každopádně, kravál je to celkem malý, mám diravý výfuk, takže přes něj jsem to sotva slyšel.

 

Nicméně, sjel jsem na bezpečné místo (bylo šero), podívám se pod auto po vypnutí motoru a olaláá, mezi převodovkou a motorem chcal olej proudem jako když odpouštíte olej z olejové veany. Odjel jsem 200 metrů domů a auto nechal tak. Odtáhli jsme ho k technikovi, který se v servisování aut pohybuje cca 20 let.

 

Sundal poloosy atd., převodovku povysunul 4 cm ale ven už to nešlo dorvat, nakonec pořádně zabral a vylezlo to ven. A helemese, dírkav obalu, cca 3x3 mm. Převodovka je repasovaná, tzn. vyměněna ložiska, synchrony, místo nýtu šrouby... Poslal jsem ji pánovi zpět a říkal, že je převodovka zevnitř naprosto v pořádku a že ta díra je od spojky, že se muselo něco dostat k setrvačníku nebo tak nějak. Jinak jak je ten zelený kryt nahoře na převodovce, tak ten jsem tam neměl :( Je možné že se tudy něco dostalo dovnitř a nějak to odpinklo a udělalo díru ?

 

Každopádně, lamelu mám úplně sjetou až na nýty, tu budu měnit, když už je to rozebrané. Ložisko asi taky.

 

V úterý mi má PPL dovézt převodovku zpět, tak jsem zvědavý.

 

Jo a ještě drážkový řemen je naprasklý tak ten budu taky měnit.

 

Děkuji všem za jakékoliv teorie a postřehy :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak opraveno, octule dána dokupy a musím zaklepat, jezdí super :) převodovku mi pán, u které jsem si ji nechával repasovat opravil (dírku zavařil, a to precizně a dané místo vypadá, že vydrží 100x více a je pevnější, než origo obal).

 

Měl jsem to zdarma, jen za poštovné PPL, (i přesto, že to nebylo jeho chybou, že by ji špatně zrepasoval, ale mou, že se mi dostal do setrvačníku bordel) protože jsem mu poslal navíc starou rozbitou převodovku, která se mi válela na balkóně (mimochodem je vykupuje za 1500,- Kč).

 

Ten kravál byl asi proto, že převodovka byla suchá, takže tak :)

 

 

A kde jsi prosim te bral tu repasovanou prevodovku?

Pan, který se převodovkami zabývá se jmenuje Jaroslav Kastner, bydlí v Chlumcanech u Plzně. Převodovku zrepasuje, opraví, případně prodá novou pokud bude mít. Velice rychlé jednání, já měl převodovku svařenou za 1 den a repase tenkrát trvala snad jen 2 dny. Navíc se s panem Jaroslavem velice suprově dá domluvit, je příjemný a na převodovky dává půl roku záruky. Vřele doporučuji, já měl na ty převodovky smůlu, u dvou se mi potrhaly nýty, jednu mi jeden zmetek prodal s nefunkční zpátečkou a já vůl se dodnes biju do hlavy :wallbash: , že jsem si ji nevyzkoušel potočit ručně.

 

Nicméně po repasování panem Kastnerem není sebemenší problém, vřele doporučuji. ^_^

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...