Přejít na obsah

Motor cuká po startu, kolísají otáčky na volnoběh

Guest FJ10

Doporučené příspěvky

Ahoj,

potřeboval bych poradit :) Mám Octavii v motorizaci 1.6 74kW SR (AKL) z roku 2000. Má najeto cca 250 000 bez sebemenších závad, olej žere jen v zimě (přes léto nemusím skoro dolévat), a celkově je motor velmi dobře zajetý a jede jak šlak.

Před pár měsíci krátce svítila kontrolka chladící kapaliny, tak jsem lehce dolil a od té doby OK, jenže poslední dobou cuká po startu (i když je motor zahřátý) a lehce kolísají otáčky na volnoběh, zkusil jsem vyjet nádrž a natankovat plnou u Benziny, ale nepomohlo. Také se mi občas nepodaří nastartovat napoprvé (baterka je OK)

Co tady tak čtu, jde o vesměs běžné závady, které ale mají různá řešení. Čím by to mohlo být způsobeno? Čidlo chladící kapaliny? Klapka? Svíčky? Lambda?

+ Někde jsem ještě četl, že je dobré preventivně vyměnit šálky u klikovky, co si o tom myslíte?

Díky moc

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Přesně tohle mi dělá motor jen za studena a pokud stojí přes noc na ulici a je míň jak 15°C. Navíc když je motor studený, tak mi vlevo u řidiče něco "cvaká". Pokoušel jsem se to natočit od řidiče. Neví někdo co by to mohlo být? Je to dnes dopoledne, minutu po nastartování. Jakmile se zahřeje motor na cca 70°C a víc přestane to. https://www.youtube.com/watch?v=laecz9MQBlg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...