nemeda Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 Dobrý den Mám technický dotaz.Dělám autoškolu na vozidle Octavia 2, za chvíli mám záverečky na které se poctivě učím.Dokažu bez problému říct co kde v motoru je, co k čemu slouží, kdy kam jak se co vyměnuje atd.Jediná věc kterou jsem zapomněl je přepínač světel v levo od volantu, nemůžu si za boha vzpomenout co jaký z těch tří poloh zapíná.Jediné co si pamatuji je zadní mlhovka (3tí poloha vytaženo) a dalkové světla která jsou na levé páčce spolu s blinkry.Jde mi jen o ten přepínač a co která poloha zapíná.Instruktor mi to vysvětlil jen na první jízdě, to je dávno a nepamatuji si to.Díky moc za odpovědi :) ps: kdybych to špatně vysvětlil, jde mi o tohle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 0: světla vypnutá 1. poloha: obrysová světla (parkovačky) 2. potkávací světla (plný světla) Z 2.polohy pak tahem k sobě zapínáš zadní mlhovku (v tomto případě), eventuelně je možné v autech najít přepínač s předními světly do mlhy. Dálková světla (modrý symbol na palubce!) zapínáš levou páčkou blinkrů pod volantem tlakem od sebe. Krátkým tahem k sobě aktivuješ světelnou houkačku (probliknutí dálkovýma). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemeda Odesláno Srpen 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 No všechny jízdy jsem odjezdil v poloze 0, jenže kamarád říkal že to není možný že bych jel neosvětlen.Pamatuji si že mi instruktor říkal že po nastartování motoru se v pozici 0 zapnou světla automaticky je to možné?Pochybuji že by si instruktor po tolika jizdách tohohle nevšíml..přední mlhovky nemám, jen levou zadní červenou kterou zapínám tahem k sobě ve 3tí poloze ale vypíšete že ve druhé.Jinak tuším že ve 3tí poloze se mi zapnou všechna světla, obrysová, potkávací a podsvětlení palubovky?V ikonkách na palubovce se jinak vyznám.Šlo mi jen o to co která poloha přepíná.Nerad bych vše zvládl a ztroskotal na tom že se nevyznám v polohách přepínání světel :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 13, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 V poloze "0" na přepínači se ti mohou zapnout automaticky světla. Někdo tomu říká i denní svícení. Ale není to pravidlem u všech aut! (na to bacha ;)). Všechna světla (i s osvětlením palubky) se ti rozsvítí na pozici přepínače světel. Obrysová světla (parkovačky) pak na symbolu Uděláme z toho vědu a dáme ti sem ještě vysvětlení přímo z manuálu vozu. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemeda Odesláno Srpen 13, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 13, 2015 Díky moc, přesně to jsem potřeboval.Zítra mám závěrečky tak držte palce :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nemeda Odesláno Srpen 14, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Děkuji za rady, testy jsem dal na maximáln počet bodů a jízdu na výbornou.Vaše osvětlení mi pomohlo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 14, 2015 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2015 Super, tak to gratuluju! :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.