Jump to content

Budik tlaku turba

Recommended Posts

Zdravim taky jsem koupil budik na tlak turba ale porad dumam kam to mam pripojit nikde jsem to poradne nevycetl mam ten mechanickej s hadickou tak jestli nekdo nevi.dikpost-53007-0-55823300-1469725133_thumb.jpg

Asi bych to dal bud tam nahoru nebo jak vede ta hadicka od toho podtlakovyho ventilu pres to Tcko

Ani na jednu z uvedených hadiček budík plnícího tlaku turba nenapojuj,jsou to ovládací hadičky a plnící tlak v nich není.

U starších motorů ,třeba AGR s turbem s obtokem ,ovládaných přetlakem se dal plnící tlak vzít myslím u ventilu N75.Pokud máš novější motor s variabilním naklápěním lopatek,je ovládání řešeno podtlakem a plnící tlak turba nenajdeš v žádné.

Musíš hadičku pro budík napojit přímo do vedení plnícího vzduchu.Ideální místo je EGR ventil,kam jde navrtat dírku a našroubovat dýzu pro hadičku.

post-43-0-15139800-1469730937_thumb.jpg

Ventil N75 najdeš na přepážce za motorem před řidičem.Jestli máš obtok,máš N75 hranatý ,tlak by měl být na přívodu pod konektorem.

post-43-0-89911900-1469744705_thumb.jpg

Jestli je popsaný ten hranatý N75 si nepamatuju,ale na novém kulatém je VAC od vývěvy a OUT je k turbu.

Na tom hranatém je přívod přetlaku u konektoru.

post-43-0-21535100-1469744756_thumb.jpg

Jestli máš ventil N75 kulatý,tak nemáš turbo s obtokem.A platí to,co jsem psal úvodem.Plnící tlak není v žádné z ovládacích podtlakových hadiček.Jinak žádný výstup z ventilu N75 nejde na EGR ventil.Tam je připojený výstup OUT ,ale ventilu N18.

Na foto vlevo ventil N18,vpravo N75.Pokud by jsi měl turbo s obtokem,místo toho ventilu vpravo s bílým vrškem by jsi měl ten hranatý.

post-43-0-77928900-1469828871_thumb.jpg

• 6 years later...