Přejít na obsah

OI oprava radenia spiatocky

olisoft

Doporučené příspěvky

Tak som tento tyzden konecne opravil radenie na mojej oktavii (1.6 74kW MR2001).

Problem bol v tom, ze nefungovala "poistka" spiatocky, takze sa dala zaradit aj bez stlacenia radiacej paky... ;)

Ako som zistil, tak na puzdre (1J0 711 893) som mal odlomenu (zodratu?) zarazku. :palec:

Kliknutim na obrazok ziskas hi-res obrazok.

P1030253_mini.jpg

Kupil som si podla cisla originalny diel. (271.-Sk) Na obrazkoch spolu s vymontovanym poskodenym dielom.

P1030359_mini.jpg

P1030360_mini.jpg

P1030361_mini.jpg

A uz som sa do toho mohol pustit...

Odkaz ke komentáři

Najprv treba dat dolu plast okolo manzety. Taha sa postupne, pozor na zlomenie zapadiek. kol108

P1030351_mini.jpg

Plast s manzetou vytiahneme dohora, aby sme odhalili pracovne miesto

Nasledne treba uvolnit sponu drziacu radiacu paku

P1030352_mini.jpg

Kedze som nemal nahradnu sponu (naco aj, ked sa da pouzit znovu), tak som skrutkovacom dostatocne rozsiril stlacene ocko na manzete a potom sa uz lahko dala uvolnit z troch zubkov, ktore su na nej.

P1030354_mini.jpg

Sponu si odlozime, este ju budeme potrebovat pri spetnej montazi... :palec:

Teraz musime tahom dohora vybrat hlavicu radiacej paky. Je zacvaknuta, treba trochu potiahnut.

P1030355_mini.jpg

Nasledne odskrutkujeme srob drziaci plastove puzdro na pake radenia. V mojom pripade to bol Torx T40. Nastastie som jeden mal po ruke ako nastavec (bit). Klasicky skrutkovac nedoporucujem, zbytocne znicite srob a mate problem ho povolit, pripadne potom naspat zatiahnut.

P1030356_mini.jpg

No a teraz uz mozeme poskodene puzdro dat dole z radiacej paky.

P1030357_mini.jpg

P1030358_mini.jpg

Odkaz ke komentáři

Teraz mozme po pripadnom domazani nasadit nove puzdro na jeho miesto. Pozor na spravnu orientaciu.

Hned ho aj pritiahneme skrutkou, ktoru mame samozrejme poruke.

P1030364_mini.jpg

Nasadime hlavicu radiacej paky na puzdro a zatlacime. Musi pekne sadnut, citit zretelne cvaknutie pred koncom.

P1030366_mini.jpg

Sponu si pekne narovname a pre istotu mierne roztiahneme kliestikmi stlacaciu cast, aby sa nam dala jednoducho nasadit.

P1030367_mini.jpg

Sponu nasledne nasadime na jej miesto a opatrne, aby sme nieco neposkriabali ju zacvakneme tak, aby boli zubky presne v dierkach.

P1030369_mini.jpg

Teraz ju uz mozme zatlacit, pouzivaju sa na to predne klieste stipacie, ktorymi z bokov stlacime vystulenu cast, cim sponu stiahneme do pozadovaneho rozmeru. Pozor na to, aby spoj bol pevny, spona sa nesmie dat pretocit, ale zaroven si ju nesmieme precvaknut!

P1030373_mini.jpg

Nasadime naspat plast a hotovo! Konecne! Ani to tak dlho netrvalo... :palec: :w00t1:

Special thanks to:

:worthy

1. mojej zene, ze sa mi deti nemotali pri aute ;)

2. Mefistovi za DP na O1

3. mne, ze sa mi konecne chcelo to opravit, hned je to lepsi pocit pri radeni

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...