Robis Odesláno Prosinec 2, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2017 Pozdravujem. Mám Octaviu 1, r.2000, motor 2,0 benzín, 301000km. Po vypnutí motora a vytiahnutí kľúča sa spustia obidva ventilátory na chladiči. Po zasunutí a otoční kľúča v zapaľovaní sa nerozsvieti žiadna kontrolka. Auto je totálne bez elektriky okrem ventilátorov, tie točia na plné otáčky asi až do vybitia baterky. Asi píšem preto, lebo pri normálnom režime a jazdení sa stáva, že ventilátory po zastavení a zamknutí ešte pár sekúnd možno minútu točia a dochladzujú. A minulý piatok som takto odstavil auto a o tri hodiny som už naštartoval. Myslel som si že som zabudol vypnúť svetlá. Vo štvrtok, asi pol hodinku po príjazde z práce som posúval auto a po vytiahnutí kľúča sa znovu roztočili oba ventilátory a tiež vypadla komplet elektrika. Po cca 3minútach som odpojil baterku, aby prestali točiť . Po pripojení batérie išlo všetko ako normálne. V piatok po cca 5 minútach jazdy mi mojou vinou zhasol motor a po opätovnom naštartovaní hneď´ zdochol a spustili sa ventilátory a zhasli kontrolky a auto zostalo bez elektriky, nanešťastie na križovatke v meste. Po cca 2 minútach (keď ma obišli veštci trúbiaci nedočkavci,) som otvoril som kapotu a vtedy samy sa prestali točiť. Mohol som naštartovať a odísť, elektrika išla normálne akoby nič. Nesvieti žiadna kontrolka, nič nesignalizuje poruchu. V pondelok idem k autoelektrikárovi na VAG, ak ma zoberie. Stretli ste sa už s takouto chybou? Čítal som o spustených ventilátoroch aj tu na fóre ale vypadnutú elektrinu nespomínal nikto. Ďakujem za info. Robis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
noxik600 Odesláno Prosinec 3, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 3, 2017 Zkontroloval bych spínací skříňku /imobilizér. Ale VAG napoví. Sam jsem zvedav na vypis chyb. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robis Odesláno Prosinec 7, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2017 Takže, po pripojení na diagnostiku u autoelektrikára žiadna chyba nezistená. Vymenil mi tri poistky a to bolo všetko. Doteraz som na octavii nejazdil. Ale dnes ráno po cca 10min jazdy cvakol jeden zámok na dverách, vyplo sa rádio rozsvietila sa kontrolka CHECK a ABS to trvalo cca 3-4 sekundy. Motor išiel stále = nebolo cítiť žiadne šklbnutie, ako že by sa vypol. Pokračoval som ďalej a zopakovalo sa to ešte dvakrát, ale bez cvaknutia zámku. Čo to môže byť? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robis Odesláno Prosinec 9, 2017 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2017 Pravdepodobne som našiel závadu. V skrinke na batérii bol uvoľnený ten najhrubší červený vodič z očka-objímky. A bol dosť začiernený-opálený. Rozobral som to vyčistil, prebrúsil a stlačil - ako sa dalo. Uvidíme za pár dní či to bolo ono. Skúsim vymeniť to očoko za nové a dám to niekde stlačiť. A budem skúšať. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.