Leeep Odesláno Únor 21, 2018 Sdílet Odesláno Únor 21, 2018 Ahoj, hádáme se s kamarádem o jedné prosté věci – zkusím se proto zeptat tady a doufat že to někdo rozstřelí. Uvedu Vás do situace: Představte si situaci: Mám v autě přídavné svícení a relé pro přídavné svícení a chtěl bych, aby mi přídavné svícení svítilo zároveň s obrysovkama( Přepínač v OII před face ve střední poloze (obrysová světla)) a pokud se zapnou potkávačky, tak přídavné svícení vypne. Šla by tedy udělat následující věc ? Mám překreslené schéma, kde je to znázorněno následovně – to co je napsáno černě, je zapojení podle výrobce relé – to co je napsáno červeně, je návrh ode mě. Bude s tím nějaký problém? Teoreticky to musí splnit můj požadavek – přídavná světla + obrysovky – přepnu na potkávací – zhasnou přídavná světla a budou svítit světla vpředu normálně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Únor 21, 2018 Sdílet Odesláno Únor 21, 2018 denní svícení nesmí podle vyhlášky svítit současně s obrysovkama, pokud se nejedná o moduly, které mají změnu intenzity a po přepnutí na parkovačky se utlumí, jestli to tak není, koleduješ si o flastr a vyhazov z stk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Leeep Odesláno Únor 21, 2018 Autor Sdílet Odesláno Únor 21, 2018 Díky za odpověď.To já samozžejmě vím, jedná se o dohady zda-li by to fungovalo, neříkám že to tak na autě budu mít, nebo že se na to chystám. Mohl by jsi mi prosím odpovědět, jestli by toto zapojení fungovalo pokud víš ? :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mzama Odesláno Březen 3, 2018 Sdílet Odesláno Březen 3, 2018 Ano šlo. Přivedením +12V na svorku 30 relé se přídavná světla zapnou. Přivedením +12V na svorku 86 relé se svítící přídavná světla vypnou (blokace svícení). 1) Černá barva: přídavná světla se rozsvěcí zapnutím zapalování s tím, že při následném zapnutí parkovacích světel zhasnou - svítí při zaplém zapalování bez parkovaček. 2) Červená barva: přídavná světla se rozsvěcí zapnutím parkovacích světel s tím, že při následném zapnutí potkávacích světel zhasnou - svítí pouze při zaplých obrysovkách. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.