Přejít na obsah

Svicky-vliv na vykon?


Doporučené příspěvky

ahoj,zajima me jestli maji svicky vliv na ubitek vykonu,nebo celkove lenosti auta a o neco vetsi spotrebu nez drive?A co treba jeste kabely ke svickam?ty se taky museji po urcitych km menit?Nebo me pak jeste napada vaha vzduchu ze by mohla mit vliv na ten ubuitek vykonu,a mozna i vaha vzduchu?nevedel by jeste nekdo jestli to vubec jde si nejak overit zda je ta vaha vzduchu spatna???Dekuji za jakekoli rady. Motor 1,6 74kw najeto 160 000km.

Odkaz ke komentáři

Čau.Jasně,svíčky mají velký vliv na výkon i spotřebu paliva.Vyměň,nebo nech vyměnit pokud se ti to nezdá.Není to velkej financ a jestli je tam máš delší dobu,tak to jen prospěje tvému autí.Já tam dávám obyč.BRISK(cca 80kč/ks).Neřídím se výrobcem a to ani v případě ujetých km.Měním vždy po 20000km.Záleží na tobě co preferuješ.Co se týče kabelů,tak ty by měly být v poho.Většinou by ti při jejich závadě auto trhalo a vynechávalo,což nehlásíš.Váha vzduchu to může být také a tu vyzkoušej tak že ji odpojíš a auto zkusíš projet.Pokud pojede stejně jak před odpojením tak je vadná.Můzeš provést její vyčištění nějakým např.lihovým čističem(u nás na moravě klasika-Slivovice 52%)ovšem velice opatrně a zlehka,ať ji pokud bude OK nepoškodíš.Jde o čištění takových dvou vyhřívaných obvodů.Ty se při nasávání vzduchu ochlazují,což jsou údaje pro řídící jednotku.Když jsou znečištěny,tak nepracují správně a podávají mylné informace.No a pokud máš někoho ochotného ve svém okolí se stejným autem,tak ho požádej jestli ti nepůjčí jeho váhu a uvidíš hned jestli bude změna.Mrkni ještě na vzduchový filtr jestli nežádá od špíny a prachu výměnu.Zatím.

Odkaz ke komentáři

ahoj,supr diky moc za radu,no svicky ted muzou mit najeto neco malo pres 20 000km a jsou znacky brisk,jinak auto startuje na otoceni paradne,zkusil jsem odpojit tu vahu vzduchu a jel jsem to projed,otacky my nelitaly,a auto slo uz lepe od spodu(ale nejaky markantni rozdil to nebyl),takze je mozne ze vaha pomalu odchazi.Vzduchovy filtr je novy cca 14dni tam jsem zadny rozdil oproti staremu nezaznamenal,mel bych podezreni na vyfukovy system,kdyz vice pridam slysim neco jakoby se tam dusilo takze je mozne ze je to nekde zacpane,mel jsem vyndany katik a je skrz nej videt,takze by podle toho co jsem slysel mel byt dobry,ale mam podezreni na koncovy dil.Ale pokud by zase nekoho neco napdalo,budu vdecny za pomoc.Diky

Odkaz ke komentáři

No a to je pravě zřejmě vadná váha vzduchu.Když jsem to zkoušel já na svém autě(jen tak,zajímalo mě jaká nastane změna),tak to jelo odspodu normálně,ale když jsem chtěl razantněji zrychlit tak se to dusilo a nechtělo jít do otáček,což je logické.Po opětovném připojení byla okamžitá a významě znatelná změna v tahu.To jsem se ujistil,že je váha OK.Zkus ji vyčistit,za to nic nedáš.Cena nové cca 6000kč origo.Jo a kdyby jsi teď jel na VAG,tak ti to bude hlásit že váha má vadný signál.Nic to není,protože jsi ji měl odpojenou za jízdy a ŘJ to hlásí jako závadu.Co palivovej filtr?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...