John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 (upraveno) Ahoj všem, jsem se také rozhodl, že přidám svojí Octávku a pochlubím se :-) Je to teda tvrdě továrňák, ale to se změní, po dlouhém rozhodování zda jí prodat a koupit nějaký SUV jsem se rozhodl, že si jí tak ještě rok nechám..uvidíme...uvidíme... mám jí už od roku 2009 (myslím :-D ) Také díky houmikoj, kterej mě ukázal tento club, byl jsem jen na SH.... Tak a nějaké info : rok : 1999 obsah : 1.8 20V Turbo - 110 Kw KM : Koupě 178 000 teď 220 000 ( zatím vše OK bez problému, kromě běžných věcí : brzdy, olej atd.... ) výbava : základní - prostě továrník , až do doby než jsem to nabořil, teď předek facelift ( světla ) zadek starej...ještě :-( Do auta jsem vlastně nic nekupoval, bohužel nebyl čas a hlavně jsem to chtěl prodat, ale když si jí nechám tak jí vylepším :-) Další důvod prodeje byla spotřeba, která byla standartně 10L/100 i víc ( a to sem JEZDIL normálně ), ale mám tam i LPG a to je teď bomba - našel jsem novou směs na ROBIN OIL a fakt pohoda spotřeba kolem 8-8,9/100 ( předtím plyn u LUK OIL a spotřeba, jak na benzín ) Když jsem bral třeba za 1200,- plnou benzín - vyšlo cca na 400km , plyn LUK OIL cca 600,- ( dle jak jsem to vyždímal ) - vyšlo na 400km plyn ROBIN OIL - beru za 730,- a najezdím 560km... Fakt jsem nevěřil v tak velkej rozdíl i na jízdě je to znát... Jinak plyn mám místo rezervy a objem cca 50L - fakt se to tam narve :-D Co plánuju : Exteriér 1) Polepení B sloupků na černo ( zatím ne ) 2) Blinkry - tmavé = HOTOVO 3) RS nárazník přední 4) RS nárazník zadní 5) Tlumiče ( snížení ) 6) Kola 17 = HOTOVO 7) Světla ( zadní facelift ) 8) Brzdy - lakování ( stříbrná barva ) = HOTOVO 9) Motor - lakování = Častečně - plynové vzpěry - opravit vejfuk = HOTOVO 50% 10) Xenony - možná 11) Kliky ( do barvy ) = HOTOVO 12) Rozbít dveře černou lištou dole ( zatím ne ) 13) Možná i něco se střechou 14) Chip 15) Lišty do barvy ( přední nárazník + zadní ) = HOTOVO 16) Lišty - odstranit = HOTOVO 17) Renovace laku = HOTOVO Interiér 1) Hudbu - tlumení dvěří - MDF podložky - repro - radio ( asi na něj dojde ) 2) Lak - hlavní panel ( komplet - popelník, krytka zapalovače, čtvereček... ) = HOTOVO - dveře ( jen plast. části ) 3) Kompletní vyčištění interiéru ( od firmy ) 4) Pedály RS 5) Volat ( možná ) 6) Koberečky 7) Maxidot 8) Tempomat 9) Osvětlení - komplet interiér ( jen nevím barvu... ) - zrcádka - vyměnit žárovky za diody ( všude kde to jde ) 10) Čalounění ( komplet interiér - MOŽNÁ, dnes jsem se ptal na komplet sedačky, cca 30 000,- ufff ) Zatím tak nějak vše, průběžně budu fotit, psát, ukazovat, dělit se Takže Vás tu ještě jednou všechny zdravím a vítám se mezi Vás :palec2: Auto před bouračkou : A tady jak jsem to "ťuknul"... Chudák kluk to vezl přímo z bazaru a jeho první cesta. Ano to nenastartoval... Klasika chlap odbočoval a místo aby ho podjel ( co se normálně dělá ) tak důchodce se postavil a čekal až odbočí. Ťuknul jsem dohromady 3 auta a pač jsem byl poslední tak samo zato můžu já... Ale všechno bylo do 3 tejdnů vyřešeno. A stalo se to cca v 70-80km/h a bezbečnej rozestup byl. A nikomu se nic nestalo, trochu mě jen bolel hrudník od airbagu.. Interier ( ta škrabka drží okno - praskla stahovačka :-) ) Upraveno Září 10, 2010 uživatelem John Chipsa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Tak jsem se dneska nasral a zašel do škody koupit novej DO, už jen nakódovat a je hotovo... 1404,- si řekl, ale co, nemůžu nechávat auto otevřený :-) Byl jsem taky nakupovat : Na plasty v motoru Základ na plasty Akrylová metalíza Bezbarvý lak Čištění Arva oplachová 3M car care - na čištění a konzervace kůže ( maj toho hodně na auto, ale zatím jsem vzal tot 399,- ) Naházím fotky před a po...uvidíme, jak to bude vypadat :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Tak jsem se nakonec pustil do lišt, ale zabralo to snad věčnost a ještě k tomu mě čekal hořký pohled :feve: Ještě lišty.... ...a už jsou dole.... ...a jsou fuč.... Co mě, ale zaskočilo na druhé straně Asi to bylo lakovaný, nebo fakt nevim, loupe se to ( nehtem to jde ) ale podtím je normální metalíza, co to je? a ještě večer...... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Dneska se to neslo v duchu : Jak sakra udělat ty dveře.... a stihnu i interiér? Včera jsem odlupoval lišty, ale co se mě povedlo ( za boha nevim, jak, ale nějak jo...) Toto se mě nějak povedlo, jako bych to leštil drátěnkou na nádobí... :feve: Tak jsem si koupil ( už to můžu říct ) super přípravek od 3M - bomba A výsledek je : Výrobky od značky 3M jsou :prc: (zatím mám interiér a odstranění škrábanců) A jelikož jsem to stihl poměrně rychle, začal jsem s další úpravou a už je to dole, jen očistit a finááááále 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Ale mezitím..... Postup : odmastit (benzín pak jar) Pořádně odmastit vyndat z auta... a jde se na věc a výsledek ( použito podklad pro barvy, nástřik 3x, bezbarvej nástřik 2x a jak, že to vypadá v autě? už jen ten popelník dodělat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Jinak moje první a testovací lakování ( krytka u řadičky ) krásný pohled, když se to důkladně neodmastí a pospíchá se a dělá se silná vrstva... Chtěl jsem dát ještě fotku výrobku 3M na interiér, ale kvalita na prd a stejně nic není vidět.....ale dám ji sem.... :palec2: Ještě musim dát opravit bok :feve: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Dnes se stal dnem, kdy moje třmeny.....no posuďte.... Už od rána jsem se těšil, až se nato vrhnu...v 1500 nastal čas...čas změny... A co že to potřebuju.... ...a jak, že to vypadaLO zadek + předek... ...to jsem, ale netušil, že hever nevydrží ( asi made in china lol )... ...proto jsem musel vymyslet, jak auto zvednout....proto jsem použil HEAVY techniku :-D ( moc opatrně ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 a tak natírám a natírám a říkám si..to nevypadá jako stříbrná ( nějak jsem to nevnímal ), pak mě to docvaklo, já kokot si popletl balení a vzal toto ( hladký světle šedý ) :doh :doh no kouknu na hodinky a 1600, říkám si, dneska chci třmeny a budou...nasadim kolo a rychle do barev ( výsledek světle šedé mužete vidět ) a tak jsem si přivezl tu pravou, co sem chtěl :-D ale začal jsem už předním kolem. Problém byl, že to bylo snad potažený 1-2mm barvou, nevim co to přesně bylo, ale byl to fakt hnus...koukněte a natřeno mezitím jsem si koupal kola, ale jen tak, žádný hrocení a pak jsem se rozhodl, že dodělám ještě ten kousek.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 pokračování : a jak, že to dopadlo.... + fotka ještě zadku Pak jsem se rozhodl pro lakování a dodělání interiéru Už byla ale tma na fotky, dodám zítra.... A kompletní srovnání PŘED PO 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Ještě fotečka na slunci, jak se opaluje ( + důkaz, že kosmetika 3M funguje 100% - rozleštění těch dveří ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Takhle by to mohlo jednou vypadat...třeba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 A co že Chipsa vymyslel na dnešek? Výměna chladící kapaliny + vzduch. filt a nakonec nástřik krytu. Tak jsem otevřek kryt baterky a co mě tam nečekalo Jsem to vyčistil a narval tam novou pojistku.... snad ok Pak jsem rozhodl, že mrknu na vzduch. filtr a čekalo mě překvapení...krásně čistej nakonec jsem to vyndal celé nastříkal jsem to na krásnou stříbrnou barvu.......+ popelník a výsledek je zde...beru to spíše, jako experimentálku, aby viděl, jak to vypadá nakonec jsem ještě sundal stříbrnou barvu z krytu řadičky ( jak se mě to nepovedlo ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 A ještě slíbená fotka interiéru na slunci + fotka celého auta se stříbrnejma třmenama :palec2: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Tak jsem konečně myslel, že dneska bude klimka hotová Bohužel jen myslel, protože ozubené kolečko někde upadlo, ale vejfuk už je ready.... Nejdříve fotka z vejletu ( skládka ) a pak to začalo....auto nahoru a hup pod auto pěkně koberec, aby zadek nezábl lol pro lepší přístup k vejfuku pod moterem se musel sundat kus vejfuku... a proč, že to bublalo jako stará škodovka? a tady už pěkně nová ( takovej hajzl a 200,- ) ale byl tam jeden problém, pač šrouby se nedařilo sundat, několikrát se urval atd...docela otrava, muselo se navařovat, pořád dokola, nakonec se musela i uvolnit náprava takhle vypadalo pár šroubů, jednalo se celkem o 4 šrouby, fakt práce...., pač se musel i jeden odvrtat...vlastně dva už jen připravit, vytvořit nové díry pro šrouby a takhle to dopadlo :-) pak se jen už nasadil vejfuk + podložka a auto šlo dolů, zvuk už je konečně lepší, ikdyž né ještě 100%....ale už to zní líp 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Tak a blinkry jsou hotové :palec2: jak to vypadalo předtím? a jak že ta výměna ( cca 5 min oba ) dopadla? no..... dobře a ještě pohled než zavřu dveře... lol 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 no vidis a uz si tady tak u nas videj a v zari se snad uvidime na celorepublikovym srazu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Tak sobota 19.6.2010 : Jde se na prasklou stahovačku Ale pravda byla trochu jiná Tak a tady jsou dveře kvůli jednomu torksu, jsem musel sundat i kaslíček a tapec je dole a tak jsem vyndal stahovačku jenže se ukázalo, že vše bylo naprosto v pořádku a chyba byla jinde ( v tom kotoučku, kde se to natáčelo ) No nic, upevnil jsem stahovačku a držáky na sklo ( aby nespadlo ) navrtal jsem stahovačku do držáku, aby okno nesjelo dolů, takže zatím vše OK Stahovačku koupím celou, jako komplet, protože bych složitě musel natáčet ocelovej drát na kolečko a ani nevim, jestli by to pak vyšlo.... bude to nejlepší pro oba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Dneska (neděle 20.6.2010) jsem čistil... moto + auto = zase dřina Tak jen pro ukázu, co že to vlastně mám... a teďka naše "rodina" ( fábia patří přitelkyni od tatíka ) tam se auto měje nejlíp, pač tatík má vapku a dá se tam pěkně vyřádit ( doma vapku nemám :-( ) STŘÍBRNÁ VEDÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ lol a sólo pro vítěze 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 houmik : Jasná věc, snad jo..... budu pokračovat už zde, jen jsem to sem překopčil ze SH, pač znova se mě to vážně dělat nechtělo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jackie Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 ahoj,tak tě tady vítám.auto paráda vůbec nevypadá zle tak at ještě dlouho dobře slouží 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 jackie : si piš a díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 tebe odněkud znám.... vítej tu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 cerrtinka : Mám takovej pocit, že já Tebe taky...hmmmm i Tebe vítám u mě PS : Bratř a sestry, kde se dá koupit/objednat SPZ/samolepka s odkazem na club? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 (upraveno) musis se stat clenem clubu prvni poplatek stoji myslim 300 Kc, dostanes samolepku (logo clubu) a clenskou karticku. Na karticku budes dostavat ruzne slevy, treba v AutoKelly 5-30%, nekde je to to tady vypsany taky. Pak kazdy dalsi rok platis 99 Kc rocni poplatek, z toho je financovan chod fora a clubu samotnyho. No a kdyz si pak clen, muzes objednavat ruzny clubovy veci... minidres do auta, tyhle samolepky na SPZ a dalsi veci... edit: pani majitele ti to urcite vysvetli lip Upraveno Červen 21, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 houmik : Jo táákhlé, tak to jo, tak to je celkem pohoda. Díky, vyhledám a prostuduju PS: Teď jsem objednal mračítka Doufám že do konce tejdne příjdou... No fištím na oběd a pak na poradu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 tady máš vše: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showforum=4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Zdar taky tě tu vítám řádíš na ní docela pěkně ještě pořeš zadní nárazník a bude to krasavice 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pointfrost Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 Moc pekné :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
John Chipsa Odesláno Červen 21, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 chipmann : Co máš na mysli? Jinak díky všem za + , ale budu rád i za návrhy :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červen 21, 2010 Sdílet Odesláno Červen 21, 2010 chipmann :Co máš na mysli? Jinak díky všem za + , ale budu rád i za návrhy :D No koukám že předek je před face a zadek ne :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.