Kimitech Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Zdravím,zajímá mě jak je to s daněním při prodeji auta dříve než po roce jeho vlastnictví ? V jaké výši se daň platí a platí se vůbec ? Třeba u motorek,pokud vím,se tohle neřeší vubec,ty se prodávají docela běžně dříve než po roce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 pokud se nepletu tak se neplatí nic.... :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 (upraveno) jsi povinen to dodanit pokud je tam zisk větší než 20 tis tuším § 10 Ostatní příjmy (1) Ostatními příjmy, při kterých dochází ke zvýšení majetku, pokud nejde o příjmy podle § 6 až 9, jsou zejména a) příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby, která není provozována podnikatelem (samostatně hospodařícím rolníkem), :lool: příjmy z převodu vlastní nemovitosti, bytu nebo nebytového prostoru nebo spoluvlastnického podílu na nich, movité věci, cenného papíru a příjmy plynoucí jako protiplnění menšinovým akcionářům při uplatnění práva hlavního akcionáře na výkup účastnických cenných papírů podle zvláštního právního předpisu13d) s výjimkou uvedenou v § 4, c) příjmy z převodu účasti na společnosti s ručením omezeným, komanditisty na komanditní společnosti nebo z převodu členských práv a povinností k družstvu a majetkových podílů na transformovaném družstvu 13) s výjimkou uvedenou v § 4, d) příjmy ze zděděných práv z průmyslového a jiného duševního vlastnictví, včetně práv autorských a práv příbuzných právu autorskému 10), e) přijaté výživné, důchody 11) a obdobné opakující se požitky s výjimkou uvedenou v § 4, f) podíl společníka obchodní společnosti s výjimkou společníka veřejné obchodní společnosti, komplementáře komanditní společnosti nebo podíl člena družstva na likvidačním zůstatku při likvidaci společnosti nebo družstva a nebo podíl majitele podílového listu z podílu připadajícího na podílový list při zrušení podílového fondu, s výjimkou splynutí nebo sloučení podílového fondu, g) vypořádací podíl při zániku účasti společníka obchodní společnosti, s výjimkou společníka veřejné obchodní společnosti a komplementáře komanditní společnosti, nebo při zániku členství v družstvu a další podíl na majetku družstva 13), h) výhry v loteriích, sázkách a jiných podobných hrách a výhry z reklamních soutěží a slosování s výjimkou uvedenou v odstavci 3 písm. :D a v § 4, ch) ceny z veřejných soutěží, ze sportovních soutěží a ceny ze soutěží, v nichž je okruh soutěžících omezen podmínkami soutěže, anebo jde o soutěžící vybrané pořadatelem soutěže, s výjimkou uvedenou v § 4, i) příjmy, které společník veřejné obchodní společnosti nebo komplementář komanditní společnosti obdrží v souvislosti s ukončením účasti na veřejné obchodní společnosti nebo komanditní společnosti od jiné osoby než od veřejné obchodní společnosti nebo komanditní společnosti, v níž ukončil účast, j) příjmy z převodu jmění na společníka a příjmy z vypořádání podle zvláštního právního předpisu131), k) příjmy z jednorázového odškodnění budoucích nároků na náhradu za ztrátu příjmu na základě písemné dohody o jejich úplném a konečném vypořádání mezi oprávněným a pojišťovnou73) s výjimkou uvedenou v § 4. (2) Příjmy podle odstavce 1, plynoucí manželům ze společného jmění manželů, se zdaňují u jednoho z nich. Příjmy plynoucí manželům z prodeje nebo převodu majetku nebo práva ve společném jmění manželů, které byly zahrnuty v obchodním majetku, se zdaňují u toho z manželů, který měl takový majetek nebo právo zahrnuty v obchodním majetku. U příjmů plynoucích z prodeje nebo převodu majetku nebo práva ve společném jmění manželů, které byly zahrnuty v obchodním majetku zemřelého manžela (manželky), které plynou pozůstalému manželovi (manželce), se ke lhůtě uvedené v § 4 vztahující se k majetku nebo právu zahrnutým v obchodním majetku, nepřihlíží. (3) Od daně jsou, kromě příjmů uvedených v § 4, osvobozeny a) příjmy podle odstavce 1 písm. a), pokud jejich úhrn u poplatníka nepřesáhne ve zdaňovacím období 20 000 Kč; přitom příjmem poplatníka, kterému plyne příjem z chovu včel a u kterého nepřekročí ve zdaňovacím období počet včelstev 40, je částka 500 Kč na jedno včelstvo, Upraveno Červenec 12, 2010 uživatelem Jim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Červenec 12, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 tak myslím že pří běžném kupu a prodeji auta(nekupovaní na kšeft) cena nikdy nejde nahoru ale dolů..takže to je v klidu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Červenec 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 12, 2010 Tak to mě těší,děkuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Červenec 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 Tak teď jsem se díval do sešitu Ekonomiky a tam mám uvedený příklad,kdy vlastní prodá auto dříve než po roce a má na něm zisk,tak platí daň pouze z toho zisku. Čili koupil auto třeba za 120 000,- ,prodal za 140 000,- a musí danit tedy ten rozdíl- 20 000,-. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 13, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 šak dyt jo if je zisk větší než 20tis, dyt jsem to psal 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Červenec 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 Z příkladu vyplývá že z každého zisku... je tam rozdíl 14 000,-. Teoreticky by se ale stačilo domluvit s kupujícím,aby byla v kupní smlouvě napsána částka za kteroou jsem to koupil já a tudíž nemusel nic danit,nebo se pletu ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 13, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 ano ale zárověn tam máš napsáno že je to osvobozeno od daně if to není více jak 20 tis v jedno kalendářním roce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červenec 13, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 Kdysi mi říkal účetní,že daňové přiznání se musí podat i když jsi prodal auto ze strátou.Tehdy se to týkalo mě,jakožto OSVČ,ale auto jsem neměl v podnikání,ale i tak jsem to musel.jestli se to týká i běžného občana nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Červenec 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 Tak to je otázka na p. účetní zřejmě ... . Takhle to jsou jen dohady :-D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červenec 13, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 13, 2010 tak tak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
koblížka Odesláno Červenec 14, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2010 podle mně je blbost odvádět daň pokud nejsi OSVČ... Vždyť ti nemůžou doložit(dokázat) za kolik si to auto vlastně koupil... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kimitech Odesláno Červenec 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 15, 2010 Zatím jsem se jednoznačnou odpověď vážně nedověděl. Ale když se nad tím člověk zamyslí ,tak jsem téhož názoru jako ty,jelikož nejsem OSVČ. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 15, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2010 ach jo, je to zákon o dani z příjmu, je jedno jestli ti příjem plyne z podnikatelské činnosti nebo ze zaměstnání http://business.center.cz/business/pravo/z...prij/cast1.aspx 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.