Přejít na obsah

Denní světla a rušení autoradia

felda

Doporučené příspěvky

Ahoj,

Prolezl jsem téma na denní LED, ale tohle jsem nenašel. Mám homolog. denní světla LED, třívodičový, funkčně O.K. a novou autoantenu se zesil. / stará měla poškozené těsnění tak jsem jí preventivně vyměnil, ukostřená na střeše je. /

Zjistil jsem, že po zapnutí LED se v příjmu objeví výrazný šum, něco nenaladím vůbec, stačí přepnout na parkovačky a radio je bez šumu- taktéž po vypnutí klíčku / Zapojení LED je standartní -, + parkovaček, 5 pin přepínače světel / doufám, že to píšu dobře. Ledky prostě ruší.

Nevím přesně jestli mám někam do napájení radia nebo světel cpát diody, kupovat odruš. filtr..? Nechce se mi to celé zase rozrýpávat, neřešil tohle už někdo, prosím??

felda

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem na kabely za Ledky dal feritové nacvakávací perly z Gesu - asi 4 kousky, jeden i před napajení autoradia, taky jsem přemostil na zem dva vodiče od Led světel kondenzátory 100 nF a na závěr jsem kabeláž omotal lepícím staniolem na komíny / a přizemnil /. Z cca 6 předvoleb se víceméně dají poslouchat 3.

Zlepšení je sice znát, přesto začínám svítit.....

Další varianta je, si koupit ty origo filtry cca za 500 Kč pár.

Máte s něma někdo zkušenost? Jsou účinné?

Felda

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...
Ja mam podobny problem, ale radio mi rusi vyhrievanie zadneho okna, kabelaz na radio je original, na antenu tak isto, akurat mam na antene napojeny predzosilovac.

kde by mohol byt zadrhel?

Ahoj,

nevím jak daleko bude má odpověď přínosem, ale někde jsem četl, že u levných autoantén se zesilovačem je šum zesilovače větší než signál samotné stanice

a když si představím cestu signálu skrze celou kastli k radiu a jistě dostatek rušících elementů / byť je kabel stíněný / mám občas chuť si koupit druhej konektor a natáhnout pod čelní sklo kus drátu - jen tak, jaký to bude, zatím je však zima a jsem líný.Mám představu stínit to jen ke sklu a pak po celé délce volně. Minimálně by to byl kus drátu delší než orig. antena, takřka na vstupu radia . Ale k věci - stále mi tu chybí vyjádření někoho, kdo použil origoš odrušovací filtr, jestli to pomáhá? Např.:http://www.dobry-obchod.cz/produkt/drl-wc01-odrusovaci-clen-ke-svetlum-drl116-1w-a-drl115-1w/

Děkuji. Mirek

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...