Jump to content

Smrad spaleny olej

Recommended Posts

Dneska jsem z 1. kvaltu přeřadil na 4. kvalt a dal jsem tomu kotel. Chuďěra se nestačila divit co to dělám za blbosti. Začala dosti smrdět. Doufám že je vpořádku. Mohlo by se něco posrat ?

Ubyl olej. Motor a z vfuku jde smrad spáleného oleje.

A všiml jsem si že při záběru na jedničku když rozjiždim přez spojku tak mi něco v spojce bo v motoru chrastí. Ale jen při tom začatečnim zaběru. To jsem zvědavý co se z toho vyklube.

Info:

Spojka je nová bez setrvačníku (VALEO)

Edited by pointfrost
  • 2 weeks later...

Nechtel bych Te strasit ale ve vetsine pripadu kdyz je z vyfuku citet smrad spaleneho oleje, tak se v motoru neco potentovalo. V lepsim pripade nevidrzelo nektere z tesneni (nejspis mezi hlavou motoru a deklem ventilu), a ted tam trochu kapa olej na horke casti motoru a pak je citet smrad i ve vozidle za jizdy. Ale jestly je ten smrad primo z vifuku tak to nevoni na dobro.

Zajed s tim do servisu at se podivaji na turbo a intercoler. Jestly ten intercoler nabral olej do sebe tak bych ho hned sel vycistit.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest chipmann
Tak jsem objevil že z IC chčije olej, před rokem jsem srazil srnu, praskl spodek narazniku a asi to pohlo s IC :)

TAK BÝT TEBOU NEOTÁLEL BYCH S TÍM A VYMĚNIL BYCH HO CO NEJDŘÍVE AŤ SI NEODĚLÁŠ TURBO !!!!

Žeby to bylo tak horké ? :) No vyměnim ho asi do týdne.

přemýšlel jsem ještě nad variantou že bych ho vrazil do předního nárazníku doprostřed, ale je to asi dost drahá záležitost.

http://www.highperformanceparts.cz/interco...160-x-90mm.4089

zas třeba nevím jeslti to nebude vadit nebo kde vezmu trubky a hadice atd

Edited by pointfrost
Guest chipmann
A můžete mi někdo říct jak je to s tím olejem v intercooleru ?

1. kolik ho tam může být

2. kolik ho tam má být

3. když tam nema byt tak jak zamezit aby se tam nehromaždil ?

4. odkud se tam ten olej dostává ?

1. nesmí být žádný!!!!!!

2. žádný

3. obyčejně se to tam dostane přes turbo značí to netěsnost na ložiskách u turba !!!!!!!

Guest chipmann
3. obyčejně se to tam dostane přes turbo značí to netěsnost na ložiskách u turba !!!!!!!

To ale znamená že turbo umírá! Takže když sundam IC a vyteče z něj hodně oleje tak turbo brzo odejde.

Trocha oleje ,ale opakuji troška oleje je v normě nesmíš mít plnej cooler to poznáš sám prostě olej v cooleru je nežádoucí !!!!!

Tak teda intercooler musel ven. Děkuju panu Alegro za tipy jak ho sundat.

a ) buď místo něj půjde original IC

b ) nebo:

i. zjistim jak maj vypadat trubky, odkud vedou, kudy a jak

ii. seženu trubky a necham je posvařovat

iii. koupim velky ic kterej stoji stejně jak ten do origo pozic

v. koupim hadice

vi. a bude do budoucna klid až se posere turbo tak se dá z 81čky

Fotky zde: http://pointfrost.rajce.idnes.cz/bejb_-_vymena_intercooler/

Sami mi řekněte jeslti je toho oleje moc :)

+ ta prasklina po cele delce IC to mi nejde dohlavy ... to je jak pilkou na železo ...

edit: oprava odkazu

post-183-1250748911_thumb.jpg

Edited by pointfrost