Přejít na obsah

Montyho cihlička

Doporučené příspěvky

Zdravim vás pánové :smich:

18.1. to byl přesně rok co jsem si domu přivezl svoji "cihličku", tak jsem se rozhodl konečně jí tu založit její vlastní téma.

něco k popisu

motor: 1.9TDi 66kW typ ALH, r.v.2001

najeto při koupi 148 697km

karoserie: seriové holátko, barva červena cayenne(nebo jak se to píše), pouze jsem vyměnil antenu za malou ploutvičku,

interier: až na RS pedály a jiné autorádio serie,

výbava: elegance -> 4xel.okna, el.zrcátka s výhřevem, A/C, palubní počítač,ASR, mlhovky, loketka vpředu i vzadu

K dnešnímu dni mám najeto cca.212 800km a za uplnulý rok se stihly zatim udělat jen rozvody s pumpou, napínák na alternátoru(či co), volnoběžka, všechny ložiska, vzduchový filtr, pylový filtr a k mojí obrovský radosti jsem po 6 měsících vyměnil startér, takže startujeme napoprvé :smich:

Tento rok je v plánu následující:

- folie

- komplet podvozek - samozřejmě nižší jen musim ještě vyřešit kde, jak, co a za kolik

- komplet silentbloky - čast na pední nápravu už doma mám

- spojka + setrvák

- palivový filtr

- olej v převodovce - mám už koupený

- komplet přední brzdy - auto prostě pocitově nebrzdí vůbec

- brzdová kapalina

- vstřiky + žhavení

- něco se musí vymyslet s maskou + střecha přijde v létě stříknout do černého matu a odstraním kolem dokola chrom

- a co se týká vnitřku tak....asi jsem úchyl ale líbí se mi od 3M ta karbon folie takže pár drobností polepim

Plánů bylo samozřejmě daleko víc ale událost z dubna 2010 kdy se mi z auta "záhadně" ztratili Tomasony TN1 v 18" a nepomohly mi ani bezpečnostní šrouby :huh: mě znechutila natolik, že seženu jen 17" plecháče a udělá se jen minimum pro odlišení(folie, snížení, odstranění nápisů). Možná časem změnim názor, ale zatim mi to takhle naplánované vyhovuje...

Toť prozatim z popisu asi všechno

zatim přihodim jen fotku z prvního týdne kdy jsem ji měl doma a lepší přidam časem až nebude auto pod vrstvou sněhu, která se mi momentálně nechce sundávat protože nikam nemusim :smich:

post-712-1295987916_thumb.jpg

Upraveno uživatelem MONTY350Z
Odkaz ke komentáři

díky pánové

Mfm - no 64tisíc a to si řikám že je ještě málo předloni jsem s fordem najel ještě asi o 7 tisíc víc. V autě nespim ale 3x-4x do měsíce jednu dálku cca kolem 600km a to se potom nasčítá, ale baví mě to už odmala kdy jsem jezdil s tátou po poli tak mě to nevadí

Živočich- ta barva se mi prostě líbíla. Jak si byl tady za náma v Liberci odkud si prosim tě řikal, že máš ten kryt na masku? letos první zimu se u nás na vesnici štěrkuje a děs a bída s chladičem :palec:

Odkaz ke komentáři
díky pánové

Mfm - no 64tisíc a to si řikám že je ještě málo předloni jsem s fordem najel ještě asi o 7 tisíc víc. V autě nespim ale 3x-4x do měsíce jednu dálku cca kolem 600km a to se potom nasčítá, ale baví mě to už odmala kdy jsem jezdil s tátou po poli tak mě to nevadí

Živočich- ta barva se mi prostě líbíla. Jak si byl tady za náma v Liberci odkud si prosim tě řikal, že máš ten kryt na masku? letos první zimu se u nás na vesnici štěrkuje a děs a bída s chladičem :P

Ten kryt mám z www.obautodíly.cz jednání a rychlost dodání je super! Štěrk to byl hlavní důvod proč sem to tam dával :) :smich:

Odkaz ke komentáři

tak aktuálně nedá mi to a musim se pochlubit:

opravna sada přední nápravy od MOOG za...no hodně pod 1500,- :)

a jako náhrada za standardní zadní silentbloky předních ramen kousky z TT za cenovku pod 500,- :)

všechno nové a přímo ze skladu samozřejmě :)

do konce měsíce už je silenbloky zadní nápravy a pár drobností a předek a zadek je vyřešený...

post-712-1296571761_thumb.jpg

post-712-1296571803_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

tak dávám sem jednu aktuální z pátka od Krumlovské zámecké zahrady kam jsem odpoledne vezl přítelkyni na maturák...původně tam bylo vidět otočné hlediště ale nějak se nepovedlo. zatim nic moc ale dneska dorazila maska bez znaku a na ostatních fotkách je průměrná a dojezd po 200km jízdy :smich: takže si nestěžuju a všechno se časem dodělá...

post-712-1297171640_thumb.jpg

post-712-1297171657_thumb.jpg

post-712-1297171670_thumb.jpg

post-712-1297171687_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Pešírku nu dobrá...přemluvil jsi mě :P

foto aktuálně...z venku asi hotovo ještě během příštího až přespříštího týdne proběhne podvozek(-35 prozatim), odstranění nápisů, plech pod motor(říct cenu utrhnete mi hlavu a ruce :D ) a zahození podložek pod spz. Kola z FIIRS bohužel k mému zklamání asi nebudou takže to vidim zhruba do května než budou kola...Sterny pšt...ty víš co mám v plánu :smich: . časem se možná rozhoupu na xenony a začal jsem si pohrávat s myšlenkou výměny motoru vč. 6-ti kvaltu....tak a teď můžete kritizovat...perte to do mě dosytosti :smich:

post-712-1300575237_thumb.jpg

post-712-1300576114_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

za světla děkuji společně s foliema se mi to začíná i trochu líbit :palec: jen ten nápis "octavia" tam falíruje ale to se do týdne poladí společně s dalšíma drobnostma :palec: a počasí hnusný...ale zas jsem aspon našel docela dobrej plácek v liberci odkud je celkem vidět na město

živočichu - nech sternyho já to v práci taky nikdy nepotřeboval :angry:

sterny-kola už jsou kupodivu po včerejšku v řešení a možná budou tady z čr a ne ze států což by zkrátilo čekací dobu asi tak o dva měsíce...uvidime jak to dopadne

pešírku - jasně domluvíme se ale já asi nepojedu sám a budu mít krom navštěvy "kulturního zařízení u živočicha" i další program takže pojedu někdy dopoledne abyse to všechno stihlo

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Zdravím mám octavii 2 2.0 FSI  A nedávno jsem zůstal stát a bylo to cívkou a svíčkami ,vyměnil jsem cívku i všechny svíčky a když jsem jel od servisu tak mi to začalo zase vibrovat auto a jelo to na tři válce a diagnostika opět ukázala první válec , nevíte něco co s tím ? Co by mohl být za problém ?
    • I když je toto vlákno již několik let mrtvé, rád bych popsal pro ty, kteří před tímto problémem stojí poprvé, jak se dveře štelují správně. Dveře se štelují šrouby na pantech vždy v horizontální rovině. Přítlak spodního nebo horního rohu dveří se šteluje šrouby na dveřích. Výška dveří na straně zámku (většinou dveře stářím spadnou a jdou špatně zavřít) se šteluje šroubama na spodním pantu na karoserii. Na předních dveřích je jeden šroub z interiéru a druhý z venku (na předních dveřích se k tomu šroubu dá dostat po oddělání zástěrky a částečně podběhu předního kola). Na horní pant, pokud není poškozený, většinou není nutno sahat. Pokud je auto na heveru, je nutno počítat s tím, že až se auto sundá, tak se karoserie prohne a dveře si trochu sednou. Tudíž je nutno dveře v autě na heveru utáhnout tak, aby byly mírně nad ideální polohou zámku. Postup výškového seštelování předních dveří: povolit šrouby na přením kole a dát auto na hever sundat přední kolo a zástěrku (na třech šroubech a dvou plastových západkách, které by se měly před sundáním vyvlíknout) vyšroubovat 2 šrouby na podběhu na straně ke dveřím (není nutno sundavat celý podběh) a povolit šroub na spodním pantu dveří, který je za podběhem dobře dosažitelný. Nyní dveře visí na spodním pantu pouze na jednom šroubu. sundat obložení interiéru z duhé strany spodního pantu (na dvou šroubech) a povolit druhý šroub pantu. Šroub je poměrně hluboko v díře u držáku konektoru kabelů dveří. Je nutná ráčna s nástavcem, nebo torx zástrčný klíč s nějakou trubkovou násadkou. V tomto okamžiku se dveře vlastní vahou propadnou a jdou zavřít jen, když se nadzvednou. dveře přivřít a podložit tak, aby byly mírně nad ideální polohou (používat dřevo a hadry, aby se nepoškrábala barva). Pokud člověk nemá k dispozici dříví příslušné velikosti, dá se použít druhý hever. Utáhnout vnější šroub pantu od kola. Musí se to párkrát vyzkoušet a dostat do ruky sílu utažení šroubu i výšku nadsazení dveří. Nakonec utáhnout vnitřní šroub. Je to docela milimetrová práce, protože při odhadování nadsazení dveří je nutno vzít v úvahu, že dveře si sednou dvakrát: jednou, když se sundá podložení dveří po utáhnutí šroubu pantu a podruhé, když se auto sundá z heveru. Takže se to musí párkrát zopakovat. Nicméně, kdo si dá záležet, má dveře seštelovány lépe než ze servisu, kde se s tím nikdo nepáře.  
    • Tak dnes jsem překonal 1500 km, píšu si to tady do deníčku 😄. Přes víkend to kašlu, to vedro je hrozné, dnes jsem jel 40 km a tachometr mi ukazoval 35,9°C - hruzinec. Jet nějaký delší kopec, tak mě jebne.🙈
  • Vytvořit...