Přejít na obsah

MfM

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    674
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele MfM

  1. Zdarec, Jak zni z popisu tematu, co myslite o VW tiptronicu (konkretne se jedna o ten v Sharanu asi 85kw r.v.2002, mod.rok 2003) ale prijdou vhod i informace o ostatnich tipronikach. Vaše nazory, jak jsou poruhove, jak se ukazaly pri vetšim počtu km, vym že se neda rict jednoznačne ale proste co vic nazoru tim si udelam lepši predstavu o tom. Jak proverit že to radi jak ma, vym že to nema škubat priprerazovani nahoru dolu v D, take že nema škubat pri častem prerazovani z R na D a opačne a že pri rozjezdu do kopce se nesmy vratit zaptky nebo se rozjiždet jako by prkluzovala lamela. Ale porad je to malo info pro mne jako laika, takže poprosim Vas o jakoukoliv info o tom. Dik.
  2. je my to fuk i gdy bych musel delat tu technickou, protože gdyž to srovnam s vydajama ktere bych platil tady v Černe Hore tak jsem furt v plusu )) Take my neni o to abych to koupil o neco moc levnej ale o kvalitu toho za co dam penize. Pokukuju po nejakem peknem Sharanu nebo Touranu v nafte, a uvažoval jsem si ho poridit v ČR ale ono snad neegzistuje ani jedne sharan v ČR kterej neni stočenej o nejmene 200tisic :lool:(( Ješte jednou velkej dik za pomoc a vysvetleni.
  3. dikes chlapy už mam mnohem jasnejši predstavu o tom jak to hodi, a začinam uvažovat o tom opravdu važne, gdyž už mam možnost jezdit s českou SPZ tady u nas proč to nevyužit a privest si neco z ČR (teda z D do ČR ).
  4. no jestly jsem normalni to nevym ano tak jsem to myslel pro soukrome učely, ne pro firmu. takže v Nemecku zaplatim cenu auta včetne DPH a pak v ČR jenom ty papiry jako jsou tehnicka, pojištovna, registrace, .... atd ?
  5. a jsme u toho čemu prd rozumim, co je to platce DPH? Auto budu kupovat ne pro firmu ale pro soukrome učely, v tom pripade me zajima jak to chodi? nebo dejme priklad: treba Octavie TDI, Nemecko, cena s DPH dejme tomu 5500e (v zavorkach je napsano bez DPH: cca 4600e). Ja jako cizinec to v Nemecku koupim za tech 4600, vyridim ty papiry a pojišteni, dovezu do ČR a v ČR zaplatim DPH a ostatni. Nebo jsem to zase blbe pochopil ?
  6. dekuji moc na podrobnem vysvetleni. Tak jestly jsem spravne pochopil tam auto koupim už bez toho Nemeckeho DPH? Nebo s nim? česka procedura je my jasna, nic moc komplikovaneho. A to pojišteni je denni nebo tydeni? A česke DPH je 19% nebo se neco zmenilo?
  7. Zdravim, jak vidite z nazvu tematu, zajima me co a jak se dale dela, jake jsou poplatky, kolik procent, plati se nejake CLO, nebo DPH nebo co ja vym. Jedna se o dovoz z Nemecka, a važne o tom uvažuju. Pripadne nejaka seriozni a proverena agence ktera dela dovoz a vyrizeni papiru je? Treba u nas v Černe Hore to funguje tak že se plati špedice, vyrizovani tech drobnych dovozovych papiru ktere musi udelat nejaka agence na hranici, to stoji cca 100-150e, CLO cca 5% benzin a 6% diesel, 17% DPH, pak registrace a zakladni pojišteni (treba pro octu cca 300e), 30e homologoace, pak cca 50e strčit nekom do kapsy a je to :o Jak je to teda v ČR?
  8. MfM

    Snížení

    fakt joo? no tak to je super sprava akorat ja jsem takovy uchil že poznam jakoukoliv zmenu na podvozku takže určite poznam i tu pružinu. Samozrejme očekavam nejake zhoršeni vlasnosti co se tyče comfortu ale proste aby to nebylo drncani a dobrždovani nad každou nerovnosti na ceste. Jake zkušenosti mate s eibach-em?
  9. MfM

    Snížení

    a podle Vas ktera pružyna bude nejbliž seriovym co se tyče pohodlnosti? Ja slyšel že treba eibach pružiny pro O2 jsou mekči než seriove a gdyž se namontuje tak je auto tak akorat pohodlne, stabilnejši a ne drnca. Žadny štelovak, žadne nejake tlumiče nesnažte se mne premlouvat akorat me zajima ktere byste doporučily na bežne mestke jezdeni (maximalne -35mm). Jak jsou na tom mezy sebou eibach, weitec, KW? Samozrejmne budou montovane na seriove tlumiče.
  10. MfM

    Pipinova OIRS

    nedherne zachovalej kousek
  11. MfM

    rada na chip

    ja to taky delal u TDIFUN-a a jenom reci hvaly, vyborne jednani a ja zatim maximalne spokojen
  12. strah je ku.wa no :D vsadim se že by ihned uhnul zpatky do pruhu ;) to je ono proč by takove veci rad použival (ne zneužival!!!) ale jak je tam zacpa tak hned hrozi že tam negde muže byt policajt a jelikož je to dost prehledny usek tak nevym jak bys dopad s tema houkačkama :P
  13. proste ho mel objet gdyž tam tak pekne stal hajzl jeden. Mista tam bylo, kus po asfaltu kus po trave ale ho pekne objet a pak mz take ukazat prostredniček
  14. zasterkama :) ja to mam furt navoskovane takže se ten prah a to černe docela ne lepi a pri umivani to poradne wapkou setru a neni tam nic :P ale ted poradit gdyž už to maše potento fakt nevym.
  15. MfM

    egr

    zatim zaslepena jen ta hadička. auto gdyž je studene ma zvuk skoro jako 2,5tdi V6 trošičku lepe tahne do 2000 tisic ale fakt jen trošku, takova jako rychlejši odezva spiš, spotreba no zatim je to brzo ale možna šla o neco nahoru (určite je to dane tim že ji ted ne dam pokoj a šlapu za krk jako pubertak ).
  16. MfM

    egr

    zdravičko lidi prečetl jsem toto tema, prečetl jsem to tema na DP co chipmann dal odkaz a akorat mne to zmatlo ;) gdyž zaslepim jedn jednou zaslepkou co se stane? A co gdyž tam dam zaslepky dve? Co mam udelat aby my motor neviletel ze selenbloku pri zhasinani gdyž zablokuju EGR? Mnel jsem možnost to zažit gdyž se my nejake hadičky odpojili a je to fakt fakt dost neprijemne ;) Pry se zaslepy nejaka hadička co vede k EGR-u? Ktera?
  17. MfM

    Koupě octavia 1

    ta prvni neni 16v ale vypada docela pekne :D ale ta černa z AAA je podle mne nejvetši favorit a stoji za to se na ni podivat ta prvni neni 16v ale vypada docela pekne :P ale ta černa z AAA je podle mne nejvetši favorit a stoji za to se na ni podivat :D
  18. MfM

    trysky na 66

    tak možna pozde odpovydam ale snad pomuže moje zkušenost, chip jsem delal na 203tkm koncem leta na uplne posrane spojce, prdlem setrvaku a ješte drži (ted cca 227tkm) takže pokud s tim zahaziš normalne tam žadny problem.
  19. nejsem čeh a v česku jsem jednou za rok nebo dva a jedina čeština kterou použivam je tadle komunikace pres octavia club
  20. nejakou dobu mne to bavilo jak tu každy nadava na mou češtinu ale už je to trapne Copak nigdo nečte co mam napsano pod avatarem ;)
  21. nevym co na tom kenu vidite? Ted na WRC ma možnost se ukazat jakej je jezdec, bohužel mu to nejak moc nejde. To vše co vidite ma natrenovane, ma tolik rozbytih aut, spalenych gum, že by to gdo koliv z nas pokud by mnel takove zazemi jako on (čti neomezene finance) dokazal. Podle mne je to jenom takova podivana, show a to s kvalitni dobrou a opravdou jizdou moc společneho nema. Vždit každou chivily s tim samim fordem dela bouračky a kraval na opravdove rally
  22. ano vypada ale proste jsem nečekal šetreni na takovych blbych misteh :D @mischicka: no maš pravu ale ne jenom češi komplet vyhod evropy, ale mam obavy že to co je dobre pro vyhod se nebude moc libit britovy nebo nemcovy a prave tam škodovka ma v posledni dobe velky uspeh. Jinak pravda je že octavka je oproti konkurence mnohem lepši auto (stači usednout za volant a ten gdo ma nejakej ten cit pro interier to hned pozna) ale spiš mnely šetrit nekam gde to neni tolik evidentni jako delaji ostatni :D
  23. no nevym ten kamoš ma elegance predface a elegance face a nejak se my zdaji mekčy ty stare sedačky. Nerikam že nemaš pravdu ale za mne mekči sedačka lepši. Podle mne se tam jedna jen o ten podklad pod potahem, takže tam nejakej rozdil na kvalite nevidim, meky podklad nebo tvrdy jsou jen takove drobnosti kterych si všimnou akorat nemocni lide jako ja :) ale jako ten bolero je fakt pecka. A introš i gdyž mene kvalitni (kvuly tem blbostem co jsem se zminil) na oko vypada o 10 let mladši, ty chomove doplnky, stribrnej dekor, novej climatronic, pristroje, bolero, vše dohromady vypada mnohel lip (i gdyž ja obecne stribrne dekory rad nemam). ale co mne štve ta elegance je oproti elegance v Česku dost ošupana, neni se divit gdyž stoji o skoro 5 tisic euro mene ale stejne nejak vadi. Jeđšte par krat si je prohlednu a pak uvidim jestly najdu neco "zajimaveho". Myslim že škodovka takove veci s šetrenim ted nepotrebuje, malem doplatila na VW motory ktere jsou v posledni dobu na prd, takže by se takhle hrat nemnela
  24. nevym jestly ste si všimly jak škodovka začala šetrit na auteh??? dneska jsme mnel možnost detailne prozkoumat FL O2 hlavne interier. Zadni dvere maji tvrdy plast, predni mekky, madlo dveri je z tvrdeho plastu a ne z toho gumoveho nebo co to je za material, už tam neni plastovej kryt na baterku, radička se my zda byt takova všelijaka, sedačky tvrdši než ma predface. Drobnosti ale co se muže očekavat pod kabatem gdyž se šetrilo na takovych viditelnich mist? Ono to i škodovka začala vyrabet v maniru VW což se my ne liby
×
×
  • Vytvořit...