Přejít na obsah

Octavia III

Doporučené příspěvky

Tak v pátek jsem viděl poprvé komplet smontované nárazníky na RS. Jsou takřka stejné s fotkama co jsou na internetu.

Přední nárazník - nejvíce mě zaujalo, že jsou dvě varianty mřížky . černá ala Monte Carlo a klasika chrom. Světla v nárazníku jsou jenom úzký proužek a nejsem si jistý jestli je to denní svícení s mlhou nebo jen mlha.

zadní a combi - dvě koncovky výfuku jsou přidělané k nárazníku a výruk k nim bude přiveden. Něco jako u Civiku. Moc hezky vypadá difuzor s navazující odrazkou v šířce celého nárazníku.

Zatím je vše pod plachtou a střežené kamerou, takže se neodvážím nafotit.

Odkaz ke komentáři

takže poznatky:

- sedačky menší, mně ale pořád stačí

- halogeny svítí dostatečně, a nemají parazitní paprsky do boků, takže vpohodě

- bezklíčové startování k zlosti, nelze zapnout zapalování bez nastartování, a bez zapnutého zapalování nelze nastavovat systémy vozu

- vyhřívané čelní sklo v noci působí kruhovou záři, když svítí něco proti - podobně jako když je zevnitř skla film nečistoty

- LED zadní svítílny vypadají moc hezky, ale je to jen efekt

- multifunkční volant zbytečnost, především rolovací prvky občas nezaregistrují otočení, navíc kladou malý odpor, takže je občas omylem místo otočení i zmáčknu

- béžový interiér krajně nepraktický, na autě se 3000km je na zadní sedačce flek, jako by se tam pomočilo nějaké děcko

- couváky na swingu fungují dobře

- noční osvětlení prostoru řadicí páky dvěma diodama za jízdy je super, neobtěžuje, ale člověk vidí (je to i u Ambition, nebo až u Elegance?)

- i na 17" kolech s vlečenou nápravou naprosto vpohodě stran hluku i jízdních vlastností v zatáčce na dírách. Osobně to nepovažuju za krok zpět, naopak bych řekl, že je to minimálně co se pohodlí a hluku týká, na úrovni OII s 15" koly

- bezklíčové odemykání a zamykání je machrovinka, funguje i možnost ověřit zamčení - do 2s po zamčení neznamená vzetí za kliku otevření, auto zůstává zamčené

- do pravé nohy mě středový panel netlačí, nemá vyčnívající hranu; u OII tam malý výčnělek je a někdy tlačí

Odkaz ke komentáři

Vim vim, akorat si nejsem jisty, jestli to u Audi funguje taky pouze do 160km/h. Tusim, ze uz v mem modelu a6 C6 to bylo do 200km/h.

Golf 7 a Octavia využívají LRR - LowRange Radar, který "dohlédne" do vzdálenosti 100-120 metrů před auto, proto to omezení rychlosti na 160km/h. Audi A3, tuším, zůstalo u verze MRR (MidRange Radar), který je schopen fungovat zhruba do 200km/h, neboť "vidí" dále.

ajif: i s Keyless jde zapnout jen zapalování ;) stačí jednou zmáčknout čudlík a nestát na žádném z pedálů.

Odkaz ke komentáři

- bezklíčové startování k zlosti, nelze zapnout zapalování bez nastartování, a bez

Hele jde to, teda alespoň u automatu stačí zmáčknout tlačítko startování bez brzdy a zapne se jen zapalování.

edit: sorry, nečetl jsem to dokonce a honza už to zmínil

Upraveno uživatelem header009
Odkaz ke komentáři

ajif: i s Keyless jde zapnout jen zapalování ;) stačí jednou zmáčknout čudlík a nestát na žádném z pedálů.

no jo, to jsem netušil, jsem zvyklý stát na brzdě i spojce. Ale zkusil jsem to a stačí nestát na spojce - brzdu můžu mít zmáčknutou, vyřazeno do neutrálu a zapmne se zapalování bez nastartování, když není zmáčknutá spojka

Odkaz ke komentáři

TAK PRVNÍ ČLÁNEK K NAŠEMU TESTU OCTAVIE III 1.6TDI NAJDETE NA WEBU CLUBU :

http://www.octaviaclub.cz/clanky/test-nova-skoda-octavia-16-tdi-cr-exterier-a-interier-601.html

pěkné a zajímavé čtení, prezidente. Jen je škoda, že jsi nenapsal, že jde u aktivovaného tempomatu i řadit aniž by se tím deaktivoval. To je totiž velký pokrok vpřed a velký přírůstek komfortu :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...