Přejít na obsah

ztráta výkonu

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové potřeboval bych poradit mám octavku r.v. 2003 1,9TDI 66kw všechno začalo ztrátou výkonu při jízdě do táhlého kopce na začátku jedu 110 a pak klesnu na 90 a to jsem měl pedál na podlaze auto prostě ztratilo tah a tak jsem tady dočetl že problém tjistím pomocí diagnostiky. Tak jsem to dal na diagnostiku a na diagnostice jsem zjistil že problém je ve váze vzduchu, ale už jsem ji vyměnil dvakrát a pořád ten stálý problém diagnostika stale ukazuje problem ve váze vzduchu a ani auto stále netáhne nevíte někdo co by to mohlo být?

Díky za každou radu

Odkaz ke komentáři

Ztráta výkonu je postupná. Takhle mám to v servisu u známého a o mi řekl že diagnostika zjistila chybu ve vaze vzduchu a ze ji vymenil uz dvakrat a porad ta sama chyba a jestli ji zkousel odpojit to nevím. Někde jsem četl že by to mohlo být el. mag. ventilem na ovladani podtlaku - N75, ale bohužel se v tom moc nevyznam tak nevím, ale na to by snad v servisu měly přijít.

Odkaz ke komentáři

Moc moznosti tam neni. Turbo, vaha, hadicky, ventil N75. Pak to muze byt jeste IC. Jsou tady o tom temata, zkus pohledat i mezi 81 kW, je to to samy. Pak budes treba moudrejsi. Ty hodnoty se musi nacist za jizdy, jinak se nic nepozna.

Odkaz ke komentáři

jo přesně tak....ten ventil N75 je na přepážce motorového prostoru nad brzdovým válcem, jsou tam dva podobný akorát ten ventil N75 má bílou hlavičku a ten druhý je celý černý. To poznáš, vedou k tomu podtlakové hadičky a jedna od tam rovnou vede k turbu, tak zkus zkontrolovat, za to nic nedáš. Ony tady v těch servisech by pořád něco měnili a pak to je nakonec jiná věc a peníze fuč. :)

a za tu druhou váhu ti nic nepočítali, tos vrátil a dal tu předchozí ne? Snad to vyzkouší a když to tím není, tak tam tu dají nazpět.

Odkaz ke komentáři

Ne nic si nepočítali když zjistili podle tý diagnostiky že je to pořád váha vzduchu..jen budu platit tu diagnostiku. Dobře zkusím se podivat na ten ventil a prolézt ty hadičky jestli nejsou zpuchřelý nebo tam není nějaká ta dirka. No a pokud to nebude ani tohle tak to asi bude to nejhorsi a to, to turbo z toho mám největší strach protože jsem koukal že stojí kolem 15 000 to by se mi moc dávat nechtělo, ikdyž někdo říkal že to můžou být v tom turbu zatuhlý lopatky a že tohle potom stačí jenom vyčistit nebo co a mělo by to zase ject. A co je to, to IC?

Odkaz ke komentáři

Ale jak podle diagnostiky to zjistili? Jen vycetli chyby? Ten ventil N75 se po*ere malokdy. Je treba nalogovat prubeh vahy a turba soucasne za jizdy, z toho se pozna, co s autem je.

barticek: Kde bydlis? Mohl by se ti na to kouknout nekdo z fora, kdo diagnostice rozumi poradne.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Tak to vycteni je na prd, musi se to nalogovat poradne. :) Je mozny, ze ti dali 2x spatnou vahu, taky se nam to doma uz stalo, ale pravdepodobnost je mala. Hadicky vymen preventivne taky, poradny silikonovy stoji 100 Kc metr a ty potrebujes ca. 3 metry, takze to neni moc penez a vyplati se to.

IC - InterCooler ---> Preventivne na nej muzete taky mrknout, jestli neni moc spinavej a neni v nem nejak moc oleje (pozor, nejaky olej je v nem vzdycky). Mrkni do tech druhych temat, je to tam vsechno pekne popsany.

Ja bych to mozna vsadil na zatuhly lopatky, i kdyz bych ti pral nejakou malickost v podobe hadicek. Ale to cisteni neni drahy, hlavne se to musi dat udelat nekam, kde tomu dobre rozumi, aby ti cely turbo i prekontrolovali. Novy netreba hned kupovat, zalezi na verdiktu, ale kdyby to melo byt eventuelne lopatkama, tak je treba to resit, aby se ti nezadrely loziska v turbu, to uz bys pak musel repasovat a bylo by to drazsi.

edit: Ted me z Mostu nikdo nenapada... :o

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Jak řikáš hadičky nechám preventivně vyměnit a zkontroluju to IC. A nevíš o nějaké firmě nebo někom kdo to čištění provadí dobře a kvalitně v okoli mostu. Tak jsem volal do servisu a rekli mi ze zkouseli vymontovat vahu z jinyho oktavky orig. vaha a ze ji namontovali ke me a že prej to bylo v pořádku je to možný tohle?

Odkaz ke komentáři

Je to mozny, jestli tam davali nejaky ciny, tak verim tomu, ze byly obe dve spatny. Vahu fakt jedine original. :smich:

Na to cisteni ani nemusi byt kolem Mostu, kdybys to nekdy potreboval, tak to servis vymontuje a posle se to kamkoli po republice, to neni problem. Moje turbo servis posilal nekam za Prahu a taky zadny problem. Kdyz je to domluveny, tak to trva tak tyden i s dopravou.

Odkaz ke komentáři

Aha tak tohle mě fakt nenapadlo nebo spíš mi to přijde takový divný, ale zejtra odpoledne jsi jdu pro auto melo by to byt hotovy tak to hned prozenu a dam si nejakej ten kopec a pak dam hned vedet jestli je to ok nebo jestli jsem na tom porad stejne. Pokud na tom budu stejne tak to nejspis budou ty lopatky a nechal bych vyčistit to turba a pak uz by to snad melo být ok. Jinak díky moc že se mnou komunikujete jste první co mi na můj problém odepsali díky moc

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak jsem byl dneska v servise v domění že auto je hotové, bohužel domění bylo špatné, ale na druhou stranu už se ví čím to je dnes to měl na diagnostice nějakej maník co se zabývá turbama no a ten hned poznal že je to turbem a ne váhou vzduchu. Takže příští týden mě čeká znova servis turbo pujde ven a bude se posilat tomu typkovy, aby zjistil jestli jsou zatuhly lopatky nebo jestli je uplne v pytli a musel bych koupit repas.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 roky později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...