Přejít na obsah

Kape mi voda


Doporučené příspěvky

Ahoj lidi. Potřeboval bych poradit. Mám Octavii 1.9 Tdi 81kW a vždy když někam jedu tak mám problémy s vodou.

Když jedu pomalu 90-100km/h tak vodu doleju občas, ale když tomu dám trošku více napít a jedu svižněji nějakých 120-180km/h tak zachvilku se rozsvítí na palubovce málo chladící kapaliny a musím zastavit a dolejt vodu. Poraďte prosím. Díky. Přikládám ještě foto kde mi to kape voda a video. Zde je odkaz na video:

post-25369-0-00762700-1371396879_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Čau lidi díky za typy.Jen co bude hezky musím pod to lehnout. Teď jsem stím jezdil do práce a najel jsem asi 360Km a voda zmizela jen trošíčku.Jinak v nádržce nic vidět není žádný kal. Teď mám dovolenou tak pod to lehnu ale musí být hezky.Až zjistím co to je tak napíšu.

 

Napiš mi jak to mám natlakovat?

Odkaz ke komentáři

čau. tak jsem to dneska byl projet abych zjistil kde to kape. dolil jsem vodu a potom jsem to byl projet. Na 30km mi voda ubyla pod spodní rysku a auto začalo hlásit málo vody.Jel jsem 140-170km/h. Motor je suchý ale nádržka byla od vody.Nejspíš si myslím že motor vodu plive ven přes přepad v nádržce a ta stéká po nosíku dolů pod auto a tam to kape. zde ještě odkaz na video:

 

 

nahrával jsem to kůli té horní hadičce co vede do nádržky. chci se zeptat má tou horní trubičkou něco přitékat?mě tam tekla voda ale s bublinkama na videu je to špatně vidět.

 

Poraďte jestli by to mohlo být tím že motor tlačí tu vodu ven přes přepad. a ještě přidávám obrázek kde mám mokro pod interkolerem.ale tam žádná hadička s vodou není ne? pohled je zepředu na levé kolo a další obrázek je pohled ze shora jakoby pod nádržku a dole je nosník a je v něm voda která teče asi z té nádržky. Díky moc za rady.

post-25369-0-82657800-1372346428_thumb.jpg

post-25369-0-67938800-1372346443_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

teplotu mám pořád na 90ti stupních nijak nekolísá. ale kdyby byla prasklá hlava nebo těsnění pod hlavou tak bych měl špinavou vodu v nádobce ne? já jí mám čistou ale je v ní trošíčku opravdu hodně málo takových malinkatých černých sazí. a kdyby to byla hlava tak jak to že to teče ven? motor je přitom suchý. a z té horní trubičky mi jde voda s bublinkama.

a hodně vody to žere při rychlosti vyší než 120km-180km/h když jedu 100km/h tak vodu doleju třeba až po 250Km ale jak nato šlápnu tak to poliká rychle.a hadice jsou všechny teplý a měký.

Odkaz ke komentáři

Já ti věřím. akorád jsem měl asi smůlu když jsem ho kupoval. Potřeboval jsem rychle koupit auto za pár peněz a tak jsem koupil octávii za 85000kč. jsem třetí majitel a na tachometru mám 190000km. typuju že to auto má 450000km. a právě mi nejde do hlavy jak se to mohlo stát.olej jsem hned po koupení vymenil i převodovej olej jsem vymenil a takhle se mi auto odvděčilo. nevíš kolik stojí oprava? mám jet za 3 týdny do chorvatska.

Odkaz ke komentáři

Daj to do servisu!!! Presna cena za opravu sa stanovi az ked sa to rozoberie a zisti co vsetko treba opravit -vymenit!!!

 

Mozno ze mas prasknute len tesnenie pod hlavou cena cca 3000kc.

 

Ked je prasknuta hlava ak ju treba zavarit+odtlakovat zabrusit oprava cca 5000kc.

 

Alebo treba zohnat druhu hlavu ked ta povodna nepojde opravit.:palec::palec:

 

Ci sa staras o auto alebo nestaras tak hlava+tesnenie bezne praskne u TDI. :palec::palec: TYPUJEM ZE TVOJE AUTO JE tak 10rocne a viac.B)B)

Odkaz ke komentáři

:palec::prcprc:

Auto treba dat do servisu nech ho opravia. Ci ho das do znackoveho servisu SKODA alebo niekomu co robi auta v garazi je uplne jedno.

 

Len cena opravy bude rozdielna. SKODA servis 5-10 000 kc. Garazovy majster 3-5000 kc.:PB)

 

 

:lool::lool: Ale voda je lacnejsia jak olej!!!:D:lool:

 

 

Treba to dat opravit a OCTAVIA bude jazdit dalej jak za mlada. B)

Odkaz ke komentáři

čau tak jsem to dneska ještě vyzkoušel. Byl jsem to zase projet, asi nějakých 15km a hnal jsem jí 180Km/h. potom jsem zastavil otevřel kapotu a koukám na nádobku s vodou a byla vní pěna asi tak 0,5cm nad hladinou vody. pomalu jsem otevřel nádobku ze které se hodně kouřilo. akorád když jsem přidal plyn tak hladina vody v klesla a po ubrání plynu voda přibyla tak že přetékala přepadem z baňky. a ješte se zeptám jestli je normální když otevřu víčko od oleje jestli se z toho má hodně kouřit? díky za odpověď.až budu na svém počítači přidám foto a video.

 

šahal jsem na všechny hadice a jsou měké.

Odkaz ke komentáři

Čau. Tak mám zase nějaký nový video co mi to dělá. Volal jsem jednomu automechanikovi a ten mi řekl že mám špatné víčko od vyrovnávací nádržky ( baňka ) ale dnes jsem udělal pokus který je na zjištění jestli je špatné těsnění pod hlavou. Dal jsem tu přívodní horní trubičku do petflašky s vodou a takhle to bublinkovalo. Má to takhle foukat nebo ne? tady máte odkaz.díky za odpověďi.a ještě dávám video jak mi to kouří z horního víčka od oleje má to taky takhle foukat?díky za odpovědi

 

 

 

Přikládám ještě fotku kolik vody vyteklo když jsem přijel z objížďky 14km při rychlosti 160km/h

post-25369-0-36430900-1372689557_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...