Přejít na obsah

svieti ABS + ESP


duke_luke

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

bol by som velmi rad, ak by mi niekto vedel pomoct, co este by som mohol pozriet na aute, ked mi stale pocas jazdy svieti ABS a ESP. Mam 1.8T 4x4.

 

Aby som objasnil situaciu:

1. RJ motoru vypisovala ,ze MAP senzor - signal prilis vysoky

(odporucanie je vtedy vybrat ho ,vycistit a zalozit) To som spravil a chyba sa uz neobjavuje.

2. Problem je takyto: Cely ten cas, co som aj vyberal MAP auto stalo na jednom mieste. Doteraz som nemal ziaden problem s nicim. Ako som zalozil MAP senzor , sadol do auta ,pripojil VAG a nastartoval.

Vsetko v poriadku,chyba sa neukazala.

3.Vypnem motor a dam ZASA DO ZAPALOVACEJ pozicie . Pozeram hodnoty VAG a nastartujem zasa a BUM!!!! je to tu: Svieti ABS ,ESP a blika Kontrolka rucnej brzdy.

 

CHYBA cez diagnostiku :

00493 - ESP-Sensor Unit (G419)
014 - Defective

 

Vyskusane opravne kroky:

- doliata brzdova kvapalina = stale blikala kontrolka rucnej brzdy

- otestovany plavak brzdovej kvapaliny - je FUNKCNY

-otestovany konektor plavaka spojenim kontaktov - konektor FUNKCNY=pri blikani rucnej brzdy uz aj zapipa pristrojovka

- nikde ziadny unik brzdovej kvapaliny

- spinac rucnej brzdy = OK (kontrolka blika len pri odisteni rucnej, pri zatiahnuti svieti)

 

Cez VAG otestovane:

- spinac noznej brzdy a brzdovych svetiel = OK

- spinac spojky = OK

- snimac tlaku brzdovej kvapaliny = OK od 0,55Bar pri volnom pedaly az po 220Bar pri uplnom sliapnuti

- snimac natocenia volantu = OK center 0,0stupna a plynulo meni hodnoty tocenim volantu

- hodnoty snimaca G419 V PORIADKU! = pri stojacom aute hodnoty priecneho aj pozdlzneho zrychlenia su v norme a pri otrasoch v aute hodnoty jemne kolisu. Neskusal som zatial logovanie za jazdy, ale hodnoty jemne kolisu v rozmedzi normy .. jedna hodnota +-0,5 a druha +-2,5

 

Pri jazde blikanie rucnej brzdy zhasne ,ale ostavaju svietit ABS a ESP

 

Posledny pokus idem odpojit bateriu na hodinu a uvidime.

 

Nechapem len to,ze som s tym nic nerobil. S autom som nejazdil cely cas.Prisiel som na nom v poriadku po 200km jazde. Odstavil, o dva dni vycistil MAP senzor, zalozil ,otestoval hodnoty, otocil dvakrat klucikom a vyskocili na mna tieto hlasky. Porazi ma.

 

Vedeli by ste este poradit? Lebo pochybujem,ze vymena ESP senzora toto vyriesi,kedze hodnoty cez VAG to ukazuje pekne.

 

 

Odkaz ke komentáři

tak bateria odpojena a po hodine pripojena a chyba pretrvava.

 

@Rolbar - ano ,viem,ze tie senzory odchadzaju. Mam aj navod, ako ho rozobrat a opatrne opravit, ale nejde mi do hlavy, ze hadze spravne hodnoty? Teda aspon pri stati ? Neskusal som pocas jazdy. Ale aj kontrolky zacali svietit len pri stati vozidla. Nepohlo sa ani milimeter.

 

Edit: da sa nejako zmerat multimetrom ,ze ci je KO?

 

Edit 2: asi skusim zohnat druhy snimac a vyskusam ho prehodit a vymazat chybu. No len potom bude treba prisposobit asi system :( Len nechcem davat peniaze za novy, ked zatial neviem,ci to je ono. Kedze stoji okolo 130 eur :(

Odkaz ke komentáři

takze troubleshooting skonceny. Je to ESP senzorom. Nepozrel som blok hodnoty 006 - pozdlzny senzor = hodnoty 0.00 a vobec sa nehybu. Zrobil som zakladne nastavenie vsetkych troch a pri tomto jednom nezrobilo zakladne nastavenie :wacko: Takze mozem hladat pouzity. Nebudem davat tolke prachy za novy,ktory sa aj tak casom pokazi :wallbash: :wallbash:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mám naprosto stejný problém. Mechanik mi řekl, že senzor se vždy nějak "programuje" přes VAG pro daný vůz, takže by asi mělo být jedno, jestli je pro Audi, VW nebo Škoda. Zajímavé je, že ani některé autorizáky nedokážou přesně zjistit cenu nového senzoru a na netu se to taky dost blbě hledá - alespoň na českém.

 

Vzhledem k tomu, že zmiňovaný senzor Audi se dá pořídit od cca 1 000 Kč, za tu cenu jsem rozhodně ochoten to zkusit. Nový jsem pod 10 000 Kč nenašel. Navíc nechci do nového investovat - ta cena mi přijde fakt ujetá. Počítám s tím, že auto zanedlouho prodám a jsem stejného názoru, že radši budu třeba i rok jezdit se senzorem za litr a pak případně koupím další než koupit jeden za 15k.

 

Nicméně objevil jsem ještě tento: http://bazar.automedik.cz/AMD8679618624/audi/tt

Lze použít i pro mé auto (Octavia r. 2002 1.8T 4x4 Laurin&Klement)?

 

Případně tyto všechny lze použít? http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313&_nkw=AUDI+7E0907652A&_sacat=0&_from=R40

 

Díky za odpověď, moc mi to pomůže! Ani nevíš, jak dlouho už to řeším.

Odkaz ke komentáři

tak jedno to zasa nie je ,ze ktory, lebo take iste krabicky robia aj na predokolky (s jemne inym poslednym trojcislim)a tie uz ti pasovat nebudu. Ako vravim, ja som do svojej 4x4 1.8t 2003 dal ten audi diel a ide vsetko ako ma. Ano, pisalo tam,ze to ide aj do audi TT,potom Touarega. Na ebay sa daju zohnat aj lacnejsie ako napr:

 

http://www.ebay.at/itm/VW-TOUAREG-PORSCHE-CAYENNE-ANGULAR-RATE-SENSOR-7E0907652A-EEE1-/321260678987?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4acca0ef4b

 

Tiez som objednaval z litvy. Mas to s postou do 20 eur.

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď,

 

zkusil jsem objednat tenhle: http://www.ebay.com/itm/Audi-TT-ESP-Duosensor-7E0907652A-/111402292344?pt=DE_Autoteile&hash=item19f0181478

 

Je to z Lotyšska, v pátek dopoledne objednáno a zaplaceno přes PayPal, dnes doručeno Českou poštou. Cena dohromady směšných cca 500 Kč. Snad to bude fungovat, do konce týdne vyzkouším - dám vědět... A kdyby ne, 500 Kč nebolí... :palec:

Odkaz ke komentáři

Takže jsem objednal ten odkazovaný z Lotyšska, namontoval do auta a kontrolky zhasly, vypadá to tedy, že funguje!

 

Vzhledem k ceně nového (přes 12 000 Kč) nebo dalšího z vrakoviště v ČR, když se mi pán ozval a chtěl za něj 8 000 Kč... mi přijde 370 Kč (z čehož polovinu činí dopravné) jako výsměch. Nedělám si iluze, bude to nejspíš z nějaké čórky, ale co už...

 

Díky tedy moc Duke_luke, ušetřil jsi mi starosti a nemálo peněz. Děkuju!!!

 

Nastavení toho senzoru se dělá přes VAG nebo jak?

Odkaz ke komentáři

nie je zac, tiez som sa potesil ,ked som zistil,ze to funguje. A pre istotu som si objednal este jeden do zalohy :D Ved keby nieco ;)

 

Ano,nastavenie sa robi cez VAG,elektronika brzd, login treba zadat, zakladne nastavenie. Ale je to popisane vsetko vo VIS manuale. Isiel som podla toho a nastavil som aj pozdlzny aj priecny snimac, do sekundy ulozil hodnoty a vsetko ide ako ma :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

starý ti odejde stejně jako ten co tam máš, kupuješ zajíce v pytli, kup nový a máš po starostech, bohužel cena je jaká je no...

Nechci sa ta dotknúť, ale neviem si pomôcť...

Buď si milionár alebo idiot, pretože len tí by kupovali senzor za 15000, keď ho môžu mať za liter

 

Odkaz ke komentáři

To se klidně dotknout můžeš, pokud se dobře podíváš, tak jsem se vyjadřoval k příspěvku senzoru G251, který stojí nový kolem 4500,-CZK

 

 

Příště, než někam cokoliv napíšeš, pořádně si zkontroluj k čemu se kdo vyjadřuje

Upraveno uživatelem Rolbař
Odkaz ke komentáři
  • o 2 roky později...

Ahoj všichni řeším teď problém je to teda na superbu 2 dsg náhon na předek ale mělo by to bejt stejné nebo posobné. Nic tam nesvítí žádná kontrolka nic ale diagnostika házi že je přerušen obvod snímač podélného zrychlení g251 viz foto. Nevíte čím to může bejt? Kde mohu hledat problém nebo cokoliv?

20190303_183922.jpg

20190303_183914.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...
V 6. 8. 2014 at 14:31, duke_luke napsal:

nie je zac, tiez som sa potesil ,ked som zistil,ze to funguje. A pre istotu som si objednal este jeden do zalohy 😄 Ved keby nieco 😉

 

Ano,nastavenie sa robi cez VAG,elektronika brzd, login treba zadat, zakladne nastavenie. Ale je to popisane vsetko vo VIS manuale. Isiel som podla toho a nastavil som aj pozdlzny aj priecny snimac, do sekundy ulozil hodnoty a vsetko ide ako ma :palec:

Ahoj mam ten istý problém ako si mal ty dnes cca okolo 4 ráno som šiel z pumpi kde som sa zastavil cestou do práce a začali mi svietiť kontrolky ABS/ESP na oranžovo a kontrolka ručnej brzdy bliká na červeno počas jazdy sprevádzajú to tri pipnutia akustického signálu. Večer to napojiť na VAG a uvidíme. 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...