Přejít na obsah

Long life.


Guest Romano22

Doporučené příspěvky

Guest Romano22

Zdravím. Má někdo zkušenosti s delším používáním olejů Long life (doporučovaná výměna po 3O tis. km)? Přemýšlím o změně proměnlivého intervalu výměny na pevný (RV 2010, odhadovaný roční nájezd cca 20 tis. km). Z výroby mám olej Castrol SLX Professional Powerflow LL III. a blížím se k 15 tis. km. Několik známých co má TDI PD radí vyměnit olej a přejít na pevný interval, v odborných časopisech se začínají objevovat články kritizující long life oleje. Naopak v několika servisech mi sdělili, že se není třeba obávat a že tento olej opravdu vydrží těch 30 tis. Díky z info.

Odkaz ke komentáři

Zrovna dneska jsem menil olej.Resil jsem to tady na foru i na foru skodahome.auto mam 3mesice a podle servisky tam byl schel long live a k dnesnimu dni najeto 15000km tak jsem ho vymenil. Dal jsem tam zase long live,ale budu menit po 15000. Tem co mi tady radili , ze menit po 15000 verim urcite vi o cem mluvi. Pristi vymenu uz dam 5w40,protoze ten 5w30 je jako voda. Jinak o olejich uz tady temata jsou.

Upraveno uživatelem italik
Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...