Přejít na obsah

Recenze columbuse

Při mé cestě za poznáním :D ,když jsem chtěl zjistit kvality columbuse co mi nabídne, mě napadlo než recenze tak otázka zda-li i vy co columbuse máte, jste spokojeni a nelitujete jeho koupě.  

17 hlasů

1. 1. Koupili byste si columbuse znovu?

• Ano
      13
    • Už ne!
      4
  2. 2. Pro Vás je columbus:

• Lepší než přenosné navigace
      10
    • Asi tak nastejno
      4
    • Horší než přenosné navigace
      3

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

mám v plánu si pořídit columbuse ale nikde na celém internetu jsem nenašel jinou recenzi než tuto.

http://mobil.idnes.cz/navigaci-snu-jsme-nasli-a-otestovali-v-octavii-a-sportovnim-passatu-11v-/navigace.aspx?c=A080923_202029_navigace_kor

Ani zde na foru jsem nenašel žádné ohlasy. Chtěl bych moc poprosit majitele navigací columbus zda-li by nebyli tak hodní a nechtěli zde napsat pár řádků o navigaci. Takovou mikro recenzi. Videa z youtube mi totiž tolik neřeknou.

Hodnocení věcí jako kvalita hlasových pokynů,

zda-li navigace upozorní na odbočku včas a není už pozdě, :)

ukazuje navigace asistenta řazení do jízdních pruhů?,

kvalita výpočtu trasy (některé navigace mě vedou úplně debilní trasou, např. když mohu po městském okruhu a je to časově výhodnější ale navigace ho ignoruje),

zobrazuje navigace max. povolenou rychlost? (na nějakém videu na youtube jsem to zahlédl),

atd., atd., atd…

Vím, že má také nevýhody, jako že se krade nebo upgrade map přes DVD atd. Ale tohle vlákno zakládám hlavně proto, abych zjistil kvality/nekvality navigace jako takové. Jestli se může rovnat kvalitou navigace se zvučnými jmény značkových přenosných navigací jako TomTom, iGo atd…

Předem mockrát děkuji za Vaše zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

1) hlasem lze zadat město, ulici atd...

2) ano, hraje ti hudba, lze nastavit hlasitost žensky co tě naviguje a včas to říká....

3) můžeš si vybrat z x tras, jedna je eko rychlá atd... mrkni: https://lh5.googleus...0701_131904.jpg

4) jop ukazuje (alespon na okruhu v praze) jinde jsem to nezkoumal.

5) kup si držák na android smartphone a lze to taky....

Upraveno uživatelem marekczek
Odkaz ke komentáři

- řazení do jízdních pruhů neukazuje

- max. povolenou rychlost ukazuje ( je to samozřejmě závislý na mapových podkladech ), ale s akutálníma mapama to vcelku odpovídá skutečnosti ( nečekej že ti to bude ukazovat místní úpravu která se mění každej měsíc )

- po výpočtu to nabízí tuším 3 druhy tras, každá má jinou barvu a je u ní vždy zobrazen počet km do cíle

- pokyny jsou hlasitý a včas, pokud přitom posloucháš např. rádio, tak ti ho navigace ztlumí a řekne pokyny

Odkaz ke komentáři

Děkuji za vaše názory. :)

Jo a je tu toho o tom napsáno snad milion slov. Za googlu a youtube je toho jaký mraky.

Bohužel s Vámi nemohu souhlasit. Zde na foru, ano, je milion věcí ale typu:

prosím, jak dostat TV do columbuse?

jak nahrát nový FW?

pokec o FW 1234

nové mapy 2013 pro columbuse

nefunguji mi parkovací senzory na columbusu

atd., atd…

Ale já si od tohoto vlákna slibuju názory typu:

je to skvělá navi která mě ještě nezklamala…

myslím si, že navigace je na nic…

ahoj, včera mě navigace úplně špatně naváděla, zlaté přenosné navi…

strategie výpočtu mi nevyhovuje…

zdravím, na této skvělé navigaci oceňuji …

atd., atd…

A vidíte, už tu je první otazník. Někde jsem vyčetl, že navigace ukazuje asistenta řazení do jízdních pruhů (což jsem vůbec nevěděl, ale ocenil z přenosných navi) ale někteří tvrdí že pruhy neukazuje. Tak ano nebo ne?

...

4) jop ukazuje (alespon na okruhu v praze) jinde jsem to nezkoumal.

...

...

- řazení do jízdních pruhů neukazuje

...

...

Update map neni problem, normalene se da sehnat na DVD. Ted jsem zjistil, ze mi to v Praze ukazuje řazení do jízdních pruhů. Zatim max. spokojensot. a koukani na filmy je takyprima, hlavne pro deti.

...

Odkaz ke komentáři

pokud si pod pojmem "řazení do jízdních pruhů" představuješ toto:

http://www.navon.cz/sites/default/files/navon_files/foto/igo_primo/navon_igo_primo_screen05_480.jpg

tzn. statickej obrázek se skutečným zobrazením jízdních pruhů, tak s tím jsem se při navigování pomocí columbuse nesetkal ( a už sem s ní něco odnavigoval v ČR i v zahraničí ), proto tvrdím že to neumí...pokud někdo tvrdí opak, ať nahodí foto ( např.igo toto umí )

columbus určitě není na nic, ale je to takový multifunkční zařízení ( rádio, přehrávání hudby, přehrávání videa, navigování ), proto nečekej, že bude mít 100% stejný funkce jako klasická navigace - nepočítej třeba s tím, že bys navigoval všude až na konkrétní čísla popisný ( což třeba zmiňovaný igo umí a je to výbornej pomocník ). nikdy se mi nestalo, že by mě columbus nedovedl do cíle, na odbočení od plánovaný trasy reaguje rychle novým výpočtem... šikovná je taky možnost nahrát si na SD kartu libovolný POI body ( z www.poi.cz + šikovnej progámek zde: http://poinspect0r.blogspot.cz/ ) či jiný cíle ( dle souřadnic z netu, který se vložej do prográmku kterej vyrobil uživatel J0ska zde z fóra; čti zde http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=240 ) a pak tě to vede až přímo do nich...

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď. Představuji si spíš toto:

1xiz.png

Měl bych další otázku, co si myslíš o kvalitě mapových podkladů? Cestoval si po ČR i zahraničí. Stalo se ti někdy, že by nějaká důležitá komunikace třeba chyběla?

Spousta lidí tvrdí, že přenosné navigace mají skvělou výhodu v aktuálnosti map. Je to u columbuse tak strašné? Nebo je to jen pesimistický pohled na věc.

Někde jsem se dočet že columbus frčí na mapových podkladech od NAVTEQ. Před pár dny jsem si stáhl do mobilu s androidem iGo Primo s údajně nejnovějšíma mapami od NAVTEQ a nestačil jsem se divit. Např. zajímavé že tunel Blanka už tam je zakreslený ale v Praze Letňanech chybí mezi komunikacemi Veselská a Kbelská nájezdy a sjezdy. Tzn., že nemůžete z Kbelské na Veselskou a naopak. Já žiju na Letňanech a přijde mi to jako docela větší nedostatek.

0crt.png

4he.png

wwa.png

Takhle to vypadá doopravdy

uwkd.jpg

v0ey.jpg

P.S.: Pro zajímavost, mohl byste někdy, až se budete v autě nudit kouknout do map na Letňany zda-li je to i v těch columbusových mapách? Třeba ty moje v iGu jsou nějaké špatné.

Odkaz ke komentáři

stalo se mi, že "chyběla" komunikace tuším v Srbsku a i Slovensku ( východ )...samozřejmě zmáklejší budou mapy na západ od nás ( od ČR )..zde v ČR sem nezaznamenal žádný chyby, ale to určitě neznamená že nejsou ( třeba moje cesty vedly jen tam, kde jsou mapový podklady zcela OK ).. ale anii iGO nebylo vždy 100%-ní...obecně můžu říct, že sem mapy od Navteq nepoužíval ( byť byly datumově novější ), vždy jen Teleatlas ( TomTom ), protože Navteq mě u iGo úplně vklidu táhnul zákazama vjezdu či jednosměrkama, což se u Teleatlasu nikdy nestalo..

Kbelská a Veselská jsou u columba zobrazený takhle:

post-15636-0-94476300-1373040859_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Mockrát děkuji za obrázek. Dnes jsem si nainstaloval do telefonu be on road protože jsem zjistil, že má mapy od NAVTEQ a bohužel potom co jsem si prohlédl místa co znám tak z pokrytí mapami NAVTEQ zrovna dvakrát nadšený nejsem. Už dlouho používám TomToma a asi jsem si zvykl na krásné pokrytí Teleatlasu. :)

Také začínám přemýšlet zda-li pro mě nebude lepší volba něco jako toto:

http://www.audiocom.cz/znacky/volkswagen/navigace-audiosources-ans-510-seat-skoda-vw-1738cz

Měl bych v tom navi se všema těma vychytávkami co nabízí přenosné navigace, dále bych tam mohl narvat mapy od Teleatlasu ale zároveň bych nepřišel o vychytávky co má columbus jako zobrazení navigačních pokynů na Maxidotu, navigaci i v tunelu atd…

Ale bohužel v těchhle napodobeninách columba se vůbec nevyznám. Zkusím se zeptat ve vedlejším vlákně “Radio DVD z číny" protože to už sem asi nepatří. ;)

Odkaz ke komentáři

za sebe můžu říct, že přechodu od přenosný navigace ke columbovi nelituju, i když sem byl dlouho zvyklej na iGO ... s napodobeninou columbuse ti neporadím, nemám žádnou zkušenost, ale určitě nějaký vylepšení navíc má ( např. to co zmiňuješ - spustíš v něm navigační soft, na který si byl zvyklý v přenosný GPS, víc typů vypočtených tras, přehrávaní filmů z SD či USB, upozornění na radary - hlasový, ne jen vizuální, jednoduchá aktualizace map a navigačního softu přes SD kartu atd. atd. )

Odkaz ke komentáři

Asi máte oba pravdu. Když použiju metaforu tak se bojím, že ta čína bude jako kdybych si místo nadupaného smartphonu koupil čínského androida za 2 tisíce. Na videích z youtube se všechny číny tak divně sekali a něco mi na nich nesedělo. Originál je originál.

za sebe můžu říct, že přechodu od přenosný navigace ke columbovi nelituju ... ...

Přivedl si mě na myšlenku, že mě docela zajímá, kolik lidí lituje, že si pořídilo columba. :) Dám do prvního příspěvku anketku.

Mám otázku. Kdybych se rozhodl pro originál columba tak kde se dá sehnat?

No protože jsem ho dřív viděl na skoda-parts.cz nebo na audiocom.cz nebo car-multimedia.cz

Ale všude zmizel (kromě čorek z aukra a spol., tam se množí). :D

Na heuréce jsem našel jenom tohle a to je ještě na obrázku vpravo dole napsané www.sbazar.cz

Odkaz ke komentáři

Nikdo neví? :o

Nemyslím si. Spíše už ho nikde neprodávají (za rozumnou cenu, viz. Škoda 66.671,- ) a nezbývá než ho koupit někde z bazoše ale to je tabu.

A BAN je můj :D :D

Co se týká té křižovatky Kbelská X Veselská tak ta už je v nových mapách NAVTEQ 2013-Q1 v pořádku. To je pro mě důkaz že i NAVTEQ se v Česku snaží a potěšilo mě to.

j725.png

A kdyby náhodou někoho kdo tohle vlákno čte, zajímalo jak je to s tím asistentem jízdních pruhů tak jsem to našel v manuálu.

cz9j.jpg

Odkaz ke komentáři

Měl jsem přenosnou navigaci, měl jsem i navi TomToma mobilu, teď mám Aplle navigaci v iPhone, ale v autě je podle mě Columbus nejlepší.

Jasně, má svoje mouchy, riziko krádeže, moderní přenosné navigace vyšších tříd jsou asi lepší v mapových podkladech či v logice navigačního algoritmu (měly by být, když jsou specializované na navigování), ale z hlediska celkové uživatelské přívětivosti a komfortu u mě Columbus vede na plné čáře.

Odkaz ke komentáři

ja som siel teraz z kosic do hradca, neskor do prahy, a domov... spoliehal som sa jedine na columba nakolko som v zivote nebol dalej jak par km okolo domu, a nesklamal, naviedol ma kam som chcel a bez problemov... parkrat som si sice nebol isty ktory smerom sa pustit, no po hodeni ocka na mapu som to hned zistil... akurat ze ja bohuzial nemam ziadne skusenosti s inymi navigaciami, takze porovnat nemozem, ale s columbom som spokojny.... navadzanie pruhmi ma, ajked je mozno trosku slabo viditelne, su to len malicke modre stvorceky so sipkami...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...