Přejít na obsah

Luky989

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Luky989

  1. Taky jsem tam párkrát stál, ale max. na pár minut. Nedivil bych se kdyby se to stalo za dne, aut je tam tolik, že si nikdo ani nevšimne, nebo nechce. Pokud tam někdo nechá auto přes noc tak s tím asi počítá, to parkoviště je na šu...ní a zlodějnu jako dělané.
  2. Reklamaci uznali, ale nejdříve, že mi ty vrata nalakují, dají těsnění pod lištu a nazdar, ale jelikož auto bylo na poslední servisní prohlídce u jiného než autorizovaného servisu, tak budu mít spoluúčast 20% na práci, což mělo být cca 2000,- . Když to pak odkryli, tak zjistili, že to opravit nepůjde a že se vymění vrata, já byl zrovna na dovolené, tak jsem na to nepospíchal. Dříve dávali i nové okno, ale to jsem se pak dozvěděl přímo z reklamačního Škoda a. s., že už nedávají, protože to po nich chtěla pojišťovna zpětně uhradit. Za ty vrata jsem měl už doplácet kolem 4000,- nakonec to bylo asi 3600,- což na original v barvě jde, kdybych je někde sháněl a nechával lakovat, tak by to pod 5000,- nebylo, nepočítám práci okolo toho, takže jsem rád, že ta reklamace ještě fungovala a byla možná. Jediné mínus je to okno, jelikož je to původní, jen přelepené a asi tam dali více lepidla, protože mi trochu dřel ten nový stěrač (na starých vratech to fungovalo bez problému) musel jsem lehce obrousit ten krycí plast na ramínku, sériový by fungoval normálně. ohledně Maxidotu jsem tu něco takového četl i tam byl odkaz na aukro, kde ho sehnat, to ale asi není origo, ne? Tak nevím jak bude fungovat. A zvládnu výměnu sám? Měl jsem naplánovaný nějaké úpravy výbavy, vše mám již připravené, ale nebylo druhé auto, jediný čas kdy auto nejezdilo bylo při té reklamaci, ale snad se povede něco přitáhnout a budu moct to své poslat k místnímu specialistovi:) sám si na to netroufnu i když jsem stmívač budíků dostal i s návodem, ale taková el. okna dozadu si fakt netroufnu.
  3. Tak po dlouhé době to tu zase trochu oživim, zadní vrata jsou již vyměněny na reklamaci, za to jsem rád, že s tím nebyla žádná práce. Rovnou jsem pořídil stěrač z Touranu či Fabie II a diadem žárovky od Osramu. Jinak stále slouží a vše funguje jak má. Pár obrázků stavu nyní:
  4. Už to jen lakují a jestli jsi nejezdil do autorizovaných servisů, tak musíš mít z těchto servisů faktury jinak tam je spoluůčast 20%, což pořád není nic tragického, ale nevím jaká je záruka na ten lak. Když tam člověk jede tam mu měří lak aby to nebylo lakované a nakonec mu to nalakují sami. Ta rez si cestu stejně najde, ale to už bude asi po záruce:(
  5. Martin: Postup je to dobrý, ale stejně je rozdíl mýt naftu a benzín, naftový motor ti umejí skoro v každé ruční myčce a ani nic nezakrývají, ale benzín málo kde. Osobně bych se bál, sám to šůruju raději vlhčenym hadrem, kdyby to bylo hodně špinavé tak bych použil Arvu, je buď oplachová nebo bezoplachová.
  6. Tak to fakt nasere, ještě soused, kua, taky mám takovou zkušenost s ex-autem, přijdu domu nabouraný dveře spolujezdce, prohlížim, sesbíral jsem ulámaný plasty, kusy barvy, pár střepů z blinkru a vyfotil. A to bydlim na sídlu kde je dětský hřiště takže se tam vystřídá za den xy aut a šance byla dost malá, ale doma jsem si pohrál a ejhle na jednom kusu plastu (držák nárazníku) bylo origo číslo, skoro každý katalog to převede, dopátral jsem se na auto Renault Megane rok kolem 97, barva byla tmavě zelená metla, tak jsem se vydal ven, našel odpovídající auto a bylo bouchlé, tak jsem zkusil nějaké ty střepy z blinkru a sedělo to jak pr... na hrnec, tak jdu za sousedem, jako že bude v poho a jen se to nahlásí, byl jsem rád, že to nebyl někdo kdo přijel jen na to hřiště, ale tam čekal šok, otevřela mi jen jeho stará a prej, že ho nabourali na houbách, že dotyčný ujel a že to nebyl on a že se mu houby prodražily a že je jí to líto ale fakt ne, řikám OK a odešel. Ale byl jsem přesvědčenej, že to byl on, tak jsem zavolal Policii, ta to poměřila vyfotila obě auta, vzala si ty střepy a že si pána předvolají. Samo, že Policie vyvolala v ulici halooo a plno lidí z oken. Frajer dostal strach tak přišel sám, že to byl on a že starý musel říct, že ne a jestli by to šlo stornovat u policajtů. Tak jsme jeli na pojišťovnu, nahlásili to a pak na dopravku, ale stornovat už to nešlo, tak dostal ještě 5000 a 3 body:DDD
  7. Majinek: Gratulace veliká Libor: :lool:
  8. Děkuji, fotky s kolama sem dám, až po umytí:) Hodně kombíků tím trpí, vědí to i ve Škodovce, proto, když se to začalo vracet, tam dávali to těsnění. Každopádně je to 7 let a u kombíku ta voda jde všechna na tu lištu + ještě nějaký prach a písek a lak se odrbe raz dva. Postupoval jsem dle návodu: http://www.skodaoctavia.cz/zaruka-na-proreziveni-reklamace Je to na RS nevim jak kombi, ale rok 2001 - 2004 tuším a článek je 2009, což vychází průměr 7 let. Doufám, že dopadnu stejně:)
  9. O víkendu bylo hezky, tak jsem s autem zase trochu pohnul, nejdřív musím říct, že ty zadní dveře mi na reklamaci u loudy v Kolíně neprošly, ale u Loudy v Choťánkách, už je alespoň nafotili se serviskou a poslali do Škodovky. Tak uvidíme. Jinak jsem dle návodu, http://www.skodaoctavia.cz/clanek/zadni-sterac-aerotwin-na-octavii-combi , vyměnil zadní stěrač, díly jsem sehnal objednal u Autopartsu a to čísla: 1T0 955 707 C - ramínko bez krytky, 1Z9 955 435 - krytka šroubu a 5J7 955 425 - lišta stěrače. Dle návodu, http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/zakryti-kabinoveho-filtru , vyčistil prostor u pyláku a motorku stěračů, který jsem dle knížky Jak na to, vyndal a důkladně promazal.
  10. Za mě škoda hezkých kol, kdyby to šlo dát do původního stavu stejně rychle a snadno, tak proč ne. jinak ty pokojový barvy mají asi pořád trochu navrh, samozřejmě na srazech má ty barevný kola hodně aut, ale v běžnym provozu je tam sotva potkáš. jinak lakem bych to vzal určitě, kdyby se to loupalo na ne moc dobře přístupném místě, tak přestříkaný to bude hrozný.
  11. Ovosh: Neboj, třívrstvej bude, dělám u Tylla, takže ten vlnovec není problém. Jestli je to origo, tak by tam měl být 55x150, ale radši se mrkni, jistota je jistota. Deko: Nechci se hádat, kvúli blbostem, dělal jsem v Autobenexu, takže sortiment Kelly znám dostatečně a i jejich cenovou politiku, ale to tu nechci rozebírat. Hodně jim sice pomohlo spojení s Elitem, ale stejně bych tam šel jen pro destilku. A ten vlnovec je komplet nerez, takže rok, nebo tři je pořád začátek, měl by vydržet kolem 8-10 let, jako original, podle toho jak se jezdí. A zrovna u Fabi nebo Valea, záleží na krabičce, taky se dělá v Polsku, pozor na to.
  12. Deko, ty si dáváš na auto fajne věci a posíláš ostatní do Kelly?? To je na Ban :D Ovosh: Změř průměr trubky a délku vlnovce a pošli mi SZ, něco vyberem. Od Kelly to neber. Teda pokud to nechceš dělat za chvilku znova a chceš aby to fungovalo.
  13. Luky989

    Babitchka TDI

    Tak to je super, vypadá to moc pěkně.
  14. Luky989

    Babitchka TDI

    majinku máš smůlu, tohle bude PORNO, takže až po 22. hodině :D
  15. Luky989

    Typový list

    můžu poslat mailem typáč na 7,5Jx17 ET35 a pneu 205/50, 215/45, 225/45 na Škoda Octavia 96-09 typ 1U, 81KW 5/100 - 1.9TDI
  16. Tak jsem s Octávkou trochu pohnul za ten týden. Nejdříve jsem řešil ty zadní dveře okolo lišty, někde jsem četl, že je vyměňují za nové ve škodovce, ale musí být pravidelně servisováno u partnerů Škoda a musí odpovídat i kilometry. Bohužel původní majitel jel na poslední servisní prohlídku k někomu jinému, takže jsem měl smůlu. Tak jsem si udělal radost koly, jsou to 7,5Jx17 ET35, pneu jsem dal 215/45, chtěl jsem je zapsat i do TP. tady v Kolíně to probíhá takto: 1. Mít typový list na jakýkoli kola tohoto rozměru, obout nahodit na auto, dojet na STK, udělat evidenčku za 245,-, dojít na MěÚ dopravy a tam je nechat zapsat. Hotovo je to v TP i s rozměry pneu 205/50, 215/45, 215/45W,225/45. Pak jsem si na víkend naplánoval servis, takže olej Castrol EDGE 5W-30 - 5l, jelikož mám interval QG1, ale dodržovat ho nechci. Ale když už tam patří, stejně tolik km za rok nenajedu a připlatit pár korun ročně mě nezabije, vzal jsem i olej do převodovky a to Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 - 2l, byl mi doporučen borcem na převodovky z Kosmonos, Vzduchový filtr jsem vzal od KN a to pro tento motor má číslo KN 33-2128, jelikož mi zbyly prostředky pro čištění, pylový filtr s uhlíkem na Octaii mám od Purfluxu a to číslo AHC104, olejová vložka taktéž Purflux L291 a palivový od Purfluxu FCS711 je bez zapojeného předehřevu. Snad tento seznam někomu pomůže při servisu. Mě teda určitě příští rok bych už nevěděl co objednat:)
  17. Luky989

    Babitchka TDI

    Tak to je velká paráda. Fakt jsi borec Hynku a máš můj obdiv. Jsem zvědavej na komplet.
  18. Díky za názor, cenu jsem ti hodil do SZ.
  19. Taky se přidávám, vše nejlepší.
  20. Lidi potřebuju poradit, spidery v dobrém stavu jsou skoro nesehnatelné a případný zápis do TP je komplikovaný, tak jsem vybral něco podobného, jen potřebuji vybrat barvu k mé stříbrné Octě. Jsou to 7,5Jx17 ET36 pneu bych měl buď 205/50 nebo 215/45, tak se chci zeptat jestli s touto kombinací máte někdo zkušenosti? A teď které??
  21. Luky989

    Babitchka TDI

    Myslim, že tě už prozradilo to obdivování kol na Seatu:D ale neříkal jsem nic;) bude to pecka a jsem na to zvědavej.
  22. Luky989

    Octavia RS

    To co do auta dáš se už nikdy nevrátí, nejlépe snad prodávat zvlášť, auto, kola, zimáky, hudbu... Pak by ten propad nemusel být tak hroznej. Chci se zeptat, vidim, že máš origo spidery, můžeš mi napsat jaký mají ET a šířku?? Díky Jinak Pěkná Octa a přeji ať se ti už smůla vyhýbá:)
  23. Díky moc, určitě se uzdravi:) a pak se začne trochu upravovat, ale jen decent, hlavně funkční věci a upgrade výbavy:)
×
×
  • Vytvořit...