Přejít na obsah

JindraS007

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele JindraS007

  1. tak nakonec jsem zvolil osvětlení zadních sedaček pomocí instalace originálních světel do madla. Zapojení neoriginální - světlo se rozsvítí vždy s příslušnou přední čtecí lampičkou. Možná časem dodělám ještě možnost samostatného rozsvícení, ale zatím nechybí.
  2. zdarec, přidám taky jeden dotaz: Pokud se vyndá celé světlo (osvětlení předních dveří), je vzadu vedle svorkovnice dioda. Sice nevím, jaký tam má smysl, ale je tam. Problém je, že se mi ji u jedněch dveří podařilo spálit a na druhých není její typ čitelný. Nevěděl by někdo, jaká by tam měla být ?
  3. myslel jsem to tak, že by omezili možnost instalace rámů i na nových autech. P.S.: Je mi to jasný, že stav, kdy trochu něco autem ťuknu a mění se vše od masky přes světla a někdy i blatník není vina jen výrobců automobilů
  4. to je. Jeden čas byla doknce snaha bruselských úředníků omezit rámy jako takové na autech. Samozřejmě ve jménu ochrany chodců
  5. to Zavodnik - za maskou jak má Konny je to pěkný, problém je, že Oktávky po faceliftu mají žebra šikmo, tak by se trochu snižoval efekt světel stíněním (předface měl žebra tak, že byla rovnoběžný se směrem jízdy). Na toto mě upozornil Konny to radek81 - světla (Hella COMET FF450) drží na výztuze nárazníku (na její vodorovné části, nechají se tak natočit do stran), nárazník musel dolu, i když možná by to šlo udělat i bez sundání, (jde jen o to, dostat se tam vrtačkou, možná nějakou menší by to šlo), při výměně žárovek dolů nemusí. Světla se ovládají zároveň s původníma dálkovýma, mají svou pojistku i relé, pojistka je na AKU, relé na blatníku. Kupoval jsem to celý jako sadu, takže jsem měl vše včetně drátu. to standach - všude :D. Na silnicích nižších tříd, kde není moc provoz to v noci oceníš, navíc je mám vytočený trochu do boku, takže vidíš i dřív havěť kolem silnic. A je to i pěkný, není ten předek tak smutně prázdnej :)) to Mirouch76 - o montáži před masku jsem chvíli uvažoval, ale byl by určitě problém s PČR i STK. Nevím o žádným homologovaným rámu na Oktávku. Obecně je dnes problém dát navíc cokoli na auto, co přesahuje původní tvar/obrys a nebylo to tam z výroby alespoň na nějakým typu.
  6. nacpal jsem je na stejný místo, aspoň není předek tak smutně prázdný :)) Svítí moc pěkně. Na STK chtěli akorát vidět homologaci a svítivost, když se dopočítali hodnoty menší než 75 (v součtu jsem na 65), vše OK Párkrát kontrolován PČR, ale nikdy se ně neptali. Pro jistotu vozím prohlášení o shodě s sebou, protože je sice vyražený na světle, ale zeshora, takže není vidět.
  7. tím spíš. Udělám šablonu dle světla a pak vyříznu Plech - něco se naohybá :) Dík za fotky
  8. tak po provedení průzkumu jsem zjistil, že tam díra opravdu je. K mému překvapení však není pouze ve velikosti světla, ale mnohem větší. Objednám světla a uvidím, jak (za co) tam mají vlastně držet. (čekal jsem, že budou držet v oválném otvoru v karosérii, a tapec bude krýt oválnou díru, do který se světlo zacvakne). Takto tipuju, že asi drží jen v díře v tapecu.
  9. skvělá zpráva, díky. Beru jehlu, metr a jdu hledat, kde jsou
  10. Pokud nebyly u O I namontovány zadní čtecí lampičky, je možno čekat, že jsou montážní otvory vyrobené, jen jsou přikryté tapecem ?
  11. dík oboum. Našel jsem pár tipů, jdu shánět rozměry modelu od tucnakka
  12. Zdravím klubáci, uvažuji, že tý O I svý koupím kameru sledující provoz. Druhů mraky, takže se ptám, nemáte někdo model, který se kompletně vejde za zpětný zrcátko ? Tj. nikdo nebude moci říci, že brání výhledu ?
  13. čau klubáci, nepřidával někdo z Vás na O I facelift druhý dálkový ? Uvažuji o tomto doplňku, proto bych ocenil fotku, jak jste to řešili. Spíš bych je umístil do nárazníku, aby tzv. nevyčnívala.
×
×
  • Vytvořit...