Přejít na obsah

JayFader

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    49
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

JayFader's Achievements

0

Popularita

  1. Sklo vyměněno... Autorizovaný servis koncernu, cena: 6900 Kč. Sklo samotné cca 4000 Kč - original Splintex zelené, šedý pruh - berou to přímo z fabriky. Účtovali si dále práci, primer, lepidlo a štětec. Měl jsem auto neskutečně zajebané od much, tak ho jestě umyli. Schlo to u nich cca šest hodin. Musel jsem trochu dovysát iteriér od zbytků vyřezávání skla a tapecírung je nepartně poškrábán, jak to odsud rvali strunou. Sklo je krásně čisté, měl jsem tam už těch vrypů požehnaně. Dálniční známku jsem měnil na poště. Provádějí to jen na větších pobočkách viz. (http://www.ceskapost...tach-id39580/#6). Známku jsem strhnul a nalepil na čistou fólii, aby byla vidět z obou stran. Na výměnu je třeba mít: Oba kusy známky, kopii velkého techničáku, vyplněný formulář (viz. link), občanský průkaz a 70 Kč na poplatek. Po vyřízení dostanete novou známku. Trvalo to cca 5 min. A pozor! Prý teď nově Vám při výměně musí rovnou napsat původní SPZ na známku. Takže s tím nejde nijak šmelit z auta na auto... Ještě doplním, že jsem měl sklo pojištěné za 500 Kč/rok plnění 6000 Kč. Takže ten litr budu muset ještě doplatit...
  2. Zdar chlapi, řeším teď situaci s čelním oknem. Na mojí O2FL 1.4TSI 2009 mám původní čelní sklo (standardní O2 sklo, žádné senzory ani vyhřívání). Schytal jsem v poslední dobe několik kamínku, ale žádný okno nepoškodil natolik, aby prasklo. Jsou to "jen" vrypy. Je jich cca 15, některé hlubší (některé přímo ve výhledu, ale nemůžu říct, že by mi to nějak zvlášť vadilo, je to jak špína, která nejde umýt). Mám k havarijku ještě připojištěné čelní sklo za 500Kč/rok. Až do 6000 Kč na výměnu. Podle pojišťováka se to může měnit několikrát za rok v rámci jedné pojistky (není to omezeno na jednu výměnu ročně, nebo něco podobného). Zajímalo by mě pár věcí, tak to sepíšu v bodech. 1. měnili jste někdy okno v podobném případě (nebylo úplně na maděru)? 2. je okno z výroby jiné (lepší/horší) než měněné? 3. stalo se vám, že to při výměně (lepení nového) nějak posrali (netěsnilo, zatékalo, reklamace atd.)? 4. koho případně na výměnu - nějaký škoda autoriz. servis, nebo auto okenáře? 5. kolik vás to stálo, pokryje to 6000 Kč bez problémů? 6. co by jste mi doporučili? četl jsem, že existují nějaké metody, jak malé dírky spravit (něčím zalátat) Díky
  3. Koupil jsem to přes aurizovaného prodejce škoda a jeho prodejnu doplňků.
  4. Chtěl bych se s Vámi poradit ohledně opravy laku. Chytil jsem teď nedávno několik kamínků a kromě děr na čelním skle (které budu zřejmě po zimě měnit) mi to udělalo taky nepěkné vrypy do laku na kapotě. Některé jsou až na plech, ale nic tragického. Na dveřích mám také nějaké oděrky z parkovišt. Chci si to opravit sám a nejde mi nějak zásadně o to, aby to nebylo poznat. Chci to jen skrýt a ochránit proti korozi. Jako ideální se mi jeví opravné tužky na lak. Mám modrou aqua metalízu, takže by to mohla být tato http://www.skoda-auto.cz/cze/service/accessories/pages/accessories.aspx?c=0000000221&p=2. Akorát nevím, kde tohle originál přístušenství koupit. Koukal jsem na nějaký e-shop http://www.eshop.havex.cz, ale tam to mají jen na dotaz a obchod se mi nezdá moc důvěryhodný. Poradíte?
  5. Díky za reakce. Hodil jsem tam ty plecháče, šrouby sedí, jak jste psali, takže ok. Přemýšlel jsem, že bych koupil taky sadu navíc, abych měl šrouby na léto a šrouby na zimu do soli, ale bodám na to. Stejně jsou ty šrouby z nějakého ušlechtilého materiálu, takže akorát ztmavnou, ale jinak jsou ok. Na letních discích mám jestě originál krytky šroubů, takže ani vidět nebudou...
  6. Tak jsem mrknul na ty kola. Jsou to nakonec 15" plechy Kfz 9165 6x15 a na nich bridgestone blizzak 195/65r15 91t. Nemáte s podoným plechem zkušenost? půjdou mi tam šrouby z kol Škoda Pegasus 17"? Nemám teď bohužel možnost to vyzkoušet. Rovnou bych případně koupil ještě jiné.
  7. Auto jsem koupil na original 17" alu kolech se sadou šroubů včetně pezpečnostních. Teď mám připravené nové zimní gumy na 16" plechu, ale přemýšlím, než to přehodím, jestli použít stávající sadu šroubů vč. bezpečnostních, nebo koupit šrouby nové. Poraďte mi prosím, jak to řešíte vy. Předem dík.
  8. Poraďte na kolik foukat u mé octy 1.4tsi liftback kola? Mám na tom 225/45 R17. Když jsem ji koupil, bylo tam 2.6 (za studena) ve všech, upravil jsem si to na 2.3 ve všech. Většinou jezdím ve dvou a v kufru toho nikdy není víc jak 50kg. Kdesi jsem četl něco o tom, že by se nízkoprofily měly foukat na vyšší tlak kvůli nějakému pilov0mu sjíždění... Co by jste mi doporučili?
  9. Možná by nebylo od věci zajet s tím k někomu jinému... Minimálně budeš mít s čím srovnávat.
  10. Davone, u koho toho svého seata servisuješ? Jde stále o jeden servis, nebo jsi toho objel více?
  11. Chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti s olejem z internetu. Už jsem to tu psal vícekrát, tak nevím, jestli jste to četli. O2F 1.4TSI 2009, pro mě první servisní kontrola a výměna oleje letos v červnu. Chtěl jsem mu dopřát kvalitu, tak jsem koupil prémiový olej castrol edge 5w-30 professional LL3. Jenže jsem chtěl ušetřit a dal jsem na rady některých mých znamých, že jsou všechny oleje stejné, akorát na internetu neskutečně levnější. Nejsou! Nevím, jak je to u jiných značek, jiných výrobců, v jiných e-shopech atd... moje zkušenost je ale jednoznačná. Kupoval jsem v nejmenovaném e-shopu, který má na heurece nejvíce hodnocení. Vím, že to moc neznamená, ale alespoň něco. Litr za cca 200kč oproti servisu, kde ho mají za cca 800kč - tedy velký rozdíl. Láhev identická, ovšem označení plnění jiné. Ta ze servisu má udaje o plnění a kódy oleje vypálené laserem přímo do plastu pod nálepkou. Ta z internetu jen natisklý rozmazaný datum na hrdle lahve. Původně byl, podle servisní historie, v motoru stejný olej braný přímo od autorizáku v rámci servisní výměny. Po výměně oleje z internetu byl motor jak vyměněný. Hlučnější, objevily se nové vibrace, po startu i po zahřátí. Najezdil jsem s ním cca 1500km a nakonec jsem to musel nechal vyměnit za castrol magnatec 5w-40 professional přímo ze servisu. Opět změna, ale k lepšímu. Motor se utišil, nevybruje. Pátral jsem po původu oleje, Castrol ČR mi zdělil, že tento obchod oleje nebere od nich, nedokážou říct, kde je berou. Zástupce e-shopu mi nedokázal říct, kde sebral oleje řady castrol professional (určené jen pro autorizované servisy, ne pro maloobchodní distribuci). Jestli to byl olej určený pro jiný trh? Nebo nějaký fake, těžko říct. Rozhodně měl jiné vlastnosti, než olej z autorizované sítě. Nechci tím dělat žádnou reklamu autorizákům, taky jsou to zmetci a mají oleje neorázně předražené, ale i člověk z autorizáku mi pověděl, že jejich nákupní cena tohohle konkrétního oleje je dost nad cenou, za kterou je k mání na internetu. Což je minimálně divné... Děkuji za pozornost:) Ať Vám to maže!
  12. Borci, taky máte, když se podíváte do motoru, přímo pod alternátorem na plastovém spodním krytu motoru mastný flek? Ptal jsem se servisního technika, jestli tam někde prosakuje olej, ale říkal, že je to z něčeho jiného, už si nepamatuju z čeho, ale prý to u některých tsiček bývá.
  13. tak zkus naznacit, jak se to pohybuje...
  14. Ono to neni ani tak o penězích... Nevím, jestli jsi četl moje poslední příspěvky, ale mám pocit, že jsem se nákupem prémiového oleje po internetu trochu spálil. Neříkám, že to tak musí být, ale moje zkušenost mluví v neprospěch olejů z netu. Kupoval jsem Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 za opravdu směšnou cenu v porovnání s autorizovanou distribucí. Okamžitě po výměně oleje se motor stal mnohem hlučnější, objevili se vibrace, které dříve nebyly atp. Původní olej měl být podle SK ten samý, ale braný od autor. servisu. Vím, že v servisech můžou být taky pěkný děvky, ale podle mě, pokud si to trochu pohlídáš koupíš opravdu originál. Trochu jsem do toho zabřednul, protože mě to zajímalo, komunikoval jsem s lidmi z Castrol CR. Zkoušeli vypátrat odkud tento konkrétní e-shop bere olej a od nich prý určitě nebylo. I ten obal byl v detailech jiný, na rozdíl od originálního ze servisu, který od nich bere oleje 20 let. Zjištoval jsem nákupní ceny servisů, samozřejmě, že na koncovém zákazníkovi vydělají, ale i jejich nákupní cena je stále nad cenami olejů z internetu. Ani obchodník z e-shopu mi nebyl schopný říct odkud tento olej pochází. Konkrétní e-shop nechci jmenovat, ale třeba na heurece má hodnocení mezi nejlepšími.
  15. Vím že nelze říct nejlepší, ale prosím poraďte jaký olej můžete ze zkušenosti doporučit pro 1.4 TSI 90kW (hodlám měnit olej každý rok). Řeším, jestli vzít z autor. servisu Castrol EDGE 5W-30 nebo Castrol Magnatec 5W-40, nebo koupit na pumpě Shell Helix ULTRA 5W-40, případně nějaký jiný? Po internetu kupovat nechci. Zajímají mě hlavně vaše zkušenosti z hlediska tichosti motoru, kultivovanosti chodu. Myslím, že s opravdu kvalitním olejem musí být motor při volnoběhu z kabiny neslyšitelný, při jízdě pak jen minimálně. Díky!
×
×
  • Vytvořit...