Přejít na obsah

ferry007

OctaviaClub
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky od uživatele ferry007

  1. V 4. 11. 2017 at 17:17, hanz1965 napsal:

    Zdravím a prosím o radu. Škoda Octavia II Combi, typ BXE 77kW (1Z), r.v. 2006. Problém: Motor vypne při jízdě, rozsvítí se kontrolka žhavení a motoru. Po najetí ke straně vozovky a tak 2x až 4x start opět nastartuje a auto jede i třeba 3dny bez problému. Pak opět stejná závada. Vyměněna ŘJ, kontrolovány kabely k ŘJ, VAG neukazuje žádnou chybu. Vyměněn palivovej filtr a žhavící svíčky. Překontrolovány relátka pod volantem i před ŘJ. Auto ve dvou servisech- na nic nepřišli. Ve druhém servisu mi sdělili, že to může být- po přeměření Voltmetrem- vadný regulátor napětí na alternátoru (občas dává více Voltů). Další souběžnou závadou u Octávky je, že se mi extrémně mlží okna. Chladící kapalina se nestrácí, v autě je sucho. Propust dole v topení (patrně na kondenz. vodu) vpořádku. Nemohu odmlžit, pouze otevřením oken. Dříve to bylo vpořádku. Okna se mlží i když neprší. Mohou obě závady spolu souviset. Podotýkám, že relé 109 v mém autě není. Auto vypne v jakékoliv situaci za jízdy, ne při přejetí nerovností (el. kabely), někdy v tahu, někdy bez plynu z kopce, někdy studené- po ujetí cca. 200-300m, někdy po ujetí 100 a více km. Nikdo si v servisech s autem neví rady. Prosím o pomoc. Děkuji všem za radu.

    Ahoj povedlo se ti vyřešit problém  s tím vypínáním motoru za jízdy ?Mám ten samí motor. Začalo mě to dělat taky a nevím si rady . Vymenil jsem relátko ŘJ motoru a 2dny byl klid ,ale teď už zase zlobí .Pročetl jsem co se dalo...diagnostika nic neukazuje.Když vypne tak (vytahnu klíček se zapalování,zamknu odemknu) a cca do 1minuty startuju a odjíždím jako by se nic nestalo.Díky za případné postřehy

  2. ahoj, mohol by si zistit nieco blizsie k tomu problemu s kablovackou?? ktory je to kabel alebo co spaja

     

    mam rovnaky problem a rad by som to vyriesil

     

    dakujem

     

    Ahoj,přesně ti neřeknu jakej je to kabel.Dal jsem to stejně do škodovky na opravu,ale mluvil jsem s mechanikem a je to na cestě od levého světla (ŘIDIČ) až pod baterku....tudíž filtrbox dolu a asi i tu baterku a najít si kabel který vede z ŘJ do čidla pro klikový hřídel (je mezi motorem a převodovkou)...špatný přístup.Mechanik vyměnil cca 10 cm káblíku a už mám najeto od té doby asi 7000km a vše je vcajku. :palec: .

  3. Už se to tu probíralo chlapáci...měl jsem ten sami problém a ten se stupňoval až se auto při 1800-2200 ot. začalo chovat tak že když jsem např. začal předjíždět tak v tahu to najednou škublo jakoby mě někdo cuknul za zadek zpátky.Auto po mém zkoumání předáno do Škoda servisu.Ten našel někde pod baterkou ve svazku kabelů prošoupaný kablík,který se postupem času tak natrhával že docházelo k pozvolnému navyšování cukání.Cena opravy cca 1300,- a mám už pokoj.Po opravě najeto cca 5000km.Třeba to pomůže,mějte se.

  4. Tak hotovo,ještě ktomu jsem si přidal novou koženku a manželku poprosil o červené prošití :).Jen pokud si budete někdo objednávat řadičku i s koženkou tak dávejte pozor na to že plastový rámeček ze SUPERBA nepasuje do OCTAVIE 2,tudíž se musí přecvakat nebo obšít na původní rámeček z OCTY. JO A POKUD BYLA OTÁZKA PŘED FL. NEBO FL. NA MĚ TAK ODPOVÍDÁM PŘED FL. :)

     

    post-20759-0-00981400-1401298466_thumb.jpg

    post-20759-0-75151900-1401298479_thumb.jpg

    post-20759-0-14303800-1401298488_thumb.jpg

    post-20759-0-33986900-1401298497_thumb.jpg

    post-20759-0-63649900-1401298505_thumb.jpg

    post-20759-0-85750200-1401298515_thumb.jpg

    post-20759-0-50812000-1401298523_thumb.jpg

    post-20759-0-65106900-1401298553_thumb.jpg

    post-20759-0-12134000-1401298560_thumb.jpg

  5. Čauky,tak semnou můžete počítat 13-15.6 já + manželka + 2 ratolesti :palec: a co se týče toho brněnskýho srazu každou druhou středu v měsíci tak se přijedu taktéž podívat a navázat kontakt s octáviánama. Teď by to mělo být 12.3..... a kam že se mám dostavit?pokud možno odkaz na mapu :palec: :D .díky.

     

  6. Zdravím všechny octáváky.Mám na Vás prosbičku,chtěl bych přijed na tento sraz i se svou rodinkou (pokud je to možné),tudíž já,manželka,dcera 7 a syn 4 roky.Přijeli bychom už v pátek a přespali 1 noc a v sobotu k včeru bychom Vás pomalu opouštěli (aby se děti aklimatizovali na školní provoz :D . Je to můj první sraz,tak mě berte s rezervou na mé případné dotazy :rolleyes: .

  7. Tak u mě to vypadá na turbo.. Vzhledem k tomu, že jsem nevědomky koupil nachipované auto s turbem min. 96kw, tak motor prý nezvládá pobrat tak velký tlak, jaký mu turbo momentálně dává. Proto padá do nouzáku a škube v zátahu, je přehlcenej.. Holt ředchozí majitel šel po výkonu a s ničim jiným si hlavu nelámal, takže teď se bude nastavovat, ladit a zkoušet :palec:

     

    Doufám že se ti to podaří vyladit a nebude to pálka jako blázen....

  8. Zajímavý postřeh... Úplně to odpovídá mému problému, i když mám ze škoda servisu strach a to hlavně z finančních důvodů... Aby po mně pak nechtěli 30tis..

     

    Jinak mi diagnostika ještě vyhodila sporadickou chybu (skrat na plus) čidla tlaku v sacím potrubí nebo co.. Prostě to čidlo co je na intercooleru a spolupracuje s váhou vzduchu.. Auto mi kvůli tomu padá do nouzáku, ale nevíte někdo, zda by to mohlo mít souvislost i s tím škubáním?

     

    Zdravím,zkus odpojit konektor k čidlu váhy vzduchu...koukni jestli se to tam nezelená,popř. to profoukni vzduchem a prostříkni kontaktolem.Může to být klidně i pod pojistkama v motorovém prostoru ve spodní části (sráží se tam vlhkost a pak to oxiduje).A pro jistotu přejdi pokud možno co nejvíce konektorů a pořádně je docvakej.Moje octa mi také padala do nouzáku a byl to naštěstí jen špatně zacvaklej konektor na váze vzduchu.Doufám že se ti to podaří odstranit...nejsou to bůhví jaké rady,ale nejjednoduší je začít tím nejjednoduším :palec: .

     

  9.  

    Ahoj, mám úplně stejný problém. Když nastartuji motor, rozjedu se, tak v rozmezí 1800-2200 ot mi to občas brutálně škube a sem tam zhasne motor. Pak už to jede dobře. Jo sem tam vibrace motoru při volnoběhu. Když sešlápnu pedál, tak to přestane. Už jsi to vyřešil a jak? Díky Robiii

     

    Čaues,tak jsem šel po čidle na klikovce.Původně jsem to řešil sám ,ale nakonec jsem se odhodlal dát do ŠKODA servisu.Píchli to na dignostiku a tam se čidlo podvrdilo.....probral jsem snimi možnou opravu a postup a po tom co přišli na to že o tom něco vím tak začali sami že se prvně kouknou na kabeláž :palec: .Vada potvrzena při vyzvedávání auta jsem si nechal zavolat mechanika a ten řekl že byl narušenej kabel a při hledání se dokonce přetrhl.Natáhli nový a je po cukání :D .Doufám že to někomu pomůže :pivo:

    Podotýkám že oprava vyšla na necelích 1200,-

     

  10. Ja bych to vydel na vstriky.Mel jsem puceny auto od kamose G4 TDI a vzdycky kdyz jsem pred kruhacem vyradil a padali otacky k volnobehu tak auto zaskubalo div stoho nevypad motor.Pujcil jsem mu moje vstriky a je to OK jinak to nejdriv napichni na diagnostiku ta ti ukaze hodnoty vstriku

     

    Já jsem to měl na VAGu a hodnoty na vstřikách byly OK.A dělá to jen mezi 1800-2200 ot.Už když jsem to koupil tak to mělo nalítáno (údajně)116000km a už se to projevovalo při jízdě z autobazaru.Bylo to jen takové zachvění....ale bylo to mé první auto s naftou tak jsem to přisuzoval typu motoru.

  11. Ahoj,mám podobný problém na 1.9 tdi 77kw(BXE)133000km,2006.Auto začalo při jízdě pocukávat,poté mi několikrát padlo do nouzáku(sice po zastavení,vypnutí klíčku a opětovném nastartování vše OK.)Začal jsem tankovat lepší naftu u Benziny a udělal kompletní ůdržbu,(filtry,olej 5w30 CASTROL).Vyndal jsem i z nádrže palivové čerpadlo...vyčistil,propláchl čistou naftou a vizuálně zkouknul a vše OK.Koupil jsem i čistič na vstřiky : http://www.autokelly.cz/#|LWfd4H0TvP2IxZP7ekNHfMrIBUWDVYM5Alb7WAavKETq1BrEFNMSVtFTDMlBdV+Jbrp9MFAmZCt9PcyJPCtu6JtDebgDSWMPK3bELhf/alE2FojaMiIGcnCYllmeGN4OcPSjmas2NvVGCp6CHwkQAOjxHIvi9EFoU3z2mQpGHJkg2C89JMYzPDgAAZXBdir4aC6juGqvpucvYoqeOauOUQ==

     

    Manželce to párkrát na křižovatce když vyřadila i chcíplo,ale okamžitě nastartovala a jela dál..poté se to stalo i mne tak jsem zajel na diagnostiku do servisu za kámošem a ten mi zkouknul kolik dávaj vstřiky a ty byly v normě.Tudíž jsem byl odkázanej zase co se bude dít dál.Mimochodem žádná jiná chyba se neukázala :wallbash: .A jednu cestu jsem byl dokonce donucen maxidotem i zastavit auto na krajnici a vypnout motor.Po přidání plynu se na dispeji rozblikala (1)kontrolka žhavení(2)myslím že ruční brzda (3)ESP a ktomu červeně AUTO OKAMŽITĚ ODSTAVIT "MOTOR DO SERVISU".Zastavil jsem vypl klíček a znova nastartoval...vše zase OK. Včera 31.12 jsme jeli ke kamarádů na oslavu Silvestra a po cestě to cca 3x tak škaredě zaškubalo až jsem myslel že jsme dojeli a budu volat odtah :( .Jak to škubalo tak biť drasticky jsem vyřadil a prošlápnul jsem plyn na podlahu a poté jelo zase v poho.Od začátku mám právě podezření na vstřiky,ale po hledání na netu jsem našel tento odkaz : http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=260855

    a vněm se píše že to může být i snímač otáček klikové hřídele...popřípadě jeho kabeláž.Zítra jdu do práce a podívám se tomu na zoubek..Jo a ještě podotýkám že jsem měl dole I EGR ventil a byl sice zanesený ,ale ne natolik aby byl příčinou.(DOPORUČUJI HO ALE PREVENTIVNĚ VYČISTIT).....Určo se ozvu.ZATÍM

     

  12. Zdravím, mám dlouhodobější problém se svou octou. Jednoho dne mi při rozjíždění (nejčastěji ve studeném stavu) trošku víc pod plynem začalo auto škubat. Je to docela razantní zadrhávání, jako kdyby auto vynechávalo.. Laicky bych to popsal jako když bych sešlápl plyn na podlahu a rychle jej pustil, a toto opakoval velmi rychle několikrát za sebou. Dlouho řeším přechod turbíny do nouzového režimu a původně jsem myslel, že mi turbo odchází a zhoršilo se to, ale dle více lidí co se auty zabývají by regulace na turbu nezpůsobila, že auto bude vynechávat až tak razantně, že by to způsobilo spíše znovu nouzák nebo kolísání výkonu. Jednoho dne mi auto dokonce při rozjezdu na 2. rychlostní stupeň za jízdy chcíplo..

     

    Další projev, kterého jsem si všiml zrovna v tu dobu, kdy auto zaškubalo byla zvýšená kouřivost, konkrétně bílý kouř.. Otáčky ovšem nijak nekolísaly, držely se krásně na 900, ale auto se prostě nechtělo rozjet, jen se klepalo a kouřilo.. Tento stav trval tak 15 vteřin, poté jsem normálně dojel domů.. Po opětovném startu bylo zase vše ok.. Mohla to být souhra náhod, olej mi z auta nemizí, ale netuším, kolik oleje je v cooleru už od předchozího majitele.. Toto se bude ještě zkoumat (auto je v garáži pod zámkem a čeká se na lepší počasí)

     

    Předběžná prognóza tedy zní vstřikovače nebo palivové čerpadlo. Já osobně bych se přiklonil k vstřikovačům, jelikož tyto problémy nastávají pouze pokud je počasí kolem těch -2 a níž.. Bylo mi řečeno, že s špatným čerpadlem bych měl problémy při startování atp.. Ovšem startování jde krásně, auto chytlo jak má i po týdenním stání na mrazu..

     

    Abych to shrnul, pokud je venku zima a motor není zahřátý na provozku nebo jsem těsně po výjezdu z parkoviště, auto má "snahu" po přidání více plynu chcípnout.. Někdy se rozklepe a udrží to, někdy prostě zhasne.. Přijde mi, jako by tam nešla nafta.. V hadičkách normálně je, oleje a všechny filtry mám měsíc staré (dělalo to už před výměnou)..

     

    Čím dle vás myslíte, že to může být? Čerpadlo, vstřiky, turbína?

     

    Ahoj,mám podobný problém na 1.9 tdi 77kw(BXE).Auto začalo při jízdě pocukávat,poté mi několikrát padlo do nouzáku(sice po zastavení,vypnutí klíčku a opětovném nastartování vše OK.)Začal jsem tankovat lepší naftu u Benziny a udělal kompletní ůdržbu,(filtry,olej 5w30 CASTROL).Vyndal jsem i z nádrže palivové čerpadlo...vyčistil,propláchl čistou naftou a vizuálně zkouknul a vše OK.Koupil jsem i čistič na vstřiky : http://www.autokelly.cz/#|LWfd4H0TvP2IxZP7ekNHfMrIBUWDVYM5Alb7WAavKETq1BrEFNMSVtFTDMlBdV+Jbrp9MFAmZCt9PcyJPCtu6JtDebgDSWMPK3bELhf/alE2FojaMiIGcnCYllmeGN4OcPSjmas2NvVGCp6CHwkQAOjxHIvi9EFoU3z2mQpGHJkg2C89JMYzPDgAAZXBdir4aC6juGqvpucvYoqeOauOUQ==

     

    Manželce to párkrát na křižovatce když vyřadila i chcíplo,ale okamžitě nastartovala a jela dál..poté se to stalo i mne tak jsem zajel na diagnostiku do servisu za kámošem a ten mi zkouknul kolik dávaj vstřiky a ty byly v normě.Tudíž jsem byl odkázanej zase co se bude dít dál.Mimochodem žádná jiná chyba se neukázala :wallbash: .A jednu cestu jsem byl dokonce donucen maxidotem i zastavit auto na krajnici a vypnout motor.Po přidání plynu se na dispeji rozblikala (1)kontrolka žhavení(2)myslím že ruční brzda (3)ESP a ktomu červeně AUTO OKAMŽITĚ ODSTAVIT "MOTOR DO SERVISU".Zastavil jsem vypl klíček a znova nastartoval...vše zase OK. Včera 31.12 jsme jeli ke kamarádů na oslavu Silvestra a po cestě to cca 3x tak škaredě zaškubalo až jsem myslel že jsme dojeli a budu volat odtah :( .Jak to škubalo tak biť drasticky jsem vyřadil a prošlápnul jsem plyn na podlahu a poté jelo zase v poho.Od začátku mám právě podezření na vstřiky,ale po hledání na netu jsem našel tento odkaz : http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=260855

    a vněm se píše že to může být i snímač otáček klikové hřídele...popřípadě jeho kabeláž.Zítra jdu do práce a podívám se tomu na zoubek.....Určo se ozvu.ZATÍM

     

×
×
  • Vytvořit...