Přejít na obsah

Jan Krajči

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Jan Krajči

  1. Oukej díky za názory začnu nejprve s nahřatím a omotanym šroubovakem opatrně jak nepujde přejdu k radikálnímu řezu a to u kapoty v masce ty zobačky či co odvrtám jak tu je zmíněno. Nesmím hlavně porušit lak z venku :-D
  2. Zdravím, sice vím že se to tu probíralo už ale je nějaka možnost jiná než páčení se šroubovákem? Jedná se mi o to že mam čerstvě nalakovanou masku :-)
  3. Pásek má napětí 3,4 W, jinak aby svítilo jen když budu chtít.
  4. Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se někdo už nepotkal s osvětlením u motoru na octavia ii. Jedná se mi o to kam připojit přívodni kable fázi a nulák, tak aby to nevadilo či nijak neriskoval že by mohlo dojít ke zkratu. Díky za vaše názory.
  5. RAZTY: Ze šumbarku přesněji na 2.etapě :-D
  6. I když nový tak taky gratulují a všechno nej
  7. Ještě se chci zeptat jestli se konají i nějaké srazy a kde asi nejčastěji? Jinak díky za přivítáni ;))
  8. Zdravím, chci se zeptat jestli máte ještě volné místo pro dalšího člena? Pocházím z Havířova.
  9. No lak mam zachovaly, takže folii.
  10. No špinavé ano po dodělaní. Kola se teprve budou kupovat. Jinak finalní verze bude celé bíle s černým středem.
  11. Jestli můžu dodat tak u carbon folie je hlavní problematikou u amatéru okraje a to že je nenahřívájí dostatečně na to aby přilnuly, a jakmile se tam dostane vlkhost tak je konec Ale dá se to řešit 3M lepidlem. To já na carbon folií začínal, následně jsem přešel na novinku z ameriky a výsledek je 120% rozdíl. Jak v životnosti, tak i bez použití skalpelu což lak zachová jak novy. Škrábance se dají opravit lokálně bez toho aby jste dělali celý díl znova. A nezanechává lepidlo! Lidem kterým sem to dělal jsou velice spokojeni. Přikládám mého mazla. Jak budete mít zájem o více informaci, prosím přes SZ. Nejsem tu každý den.
  12. Zdravím, sem tu nový a rád bych se mezi vás přidal. Už delší dobu vlastním Octavii II rok výroby 2006 s motorem 1.9 Tdi, 77 kw. První úpravy vozu proběhly hlavně z technické stránky a momentálně jsem přešel na exteriér. Čeká se ještě na dodání nového loga Škoda ale tím to neskončí. Přikladám pár fotek, tak doufám že se budou líbit.
  13. Záleží kdo to dělá, mám známého který má i na to certifikát. A co mě udělal tak jsem s ním spokojený až moc, žádná chybička. Už to mam přes 2 roky, a žádná bublina nic.
×
×
  • Vytvořit...