Přejít na obsah

little_boy

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    61
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Informace

  • Zájmy
    aa

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

little_boy's Achievements

0

Popularita

  1. V atmosfere jsem nikdy rozdil E85 vs benzin nepoznal, v turbu je situace jina. Ale nevim presne proc, turbo je s E85 dravejsi, lepe reaguje na plyn. Urcite to mnohem lepe ochlazuje cely saci trakt a vzduch ma pak vetsi hustotu pri stejnem plnicim tlaku, tim padem vic spalin, tim padem to rychleji roztoci turbo, tim vic vzduchu, atd. Takze nerozpuruju ze to jede lip, naopak jsem velky fanousek 🙂 Zalezi prazdroji jak te tuner udelal mapy, 1.8T docela ochotne klepe a jakmile k tomu dojde, ECU to dost udusi. To se s E85 nestane. Taky je E85 'blbuvzdorny' ohledne bohatosti - kdyz to tuner udela hodne bohaty jako ze bezpecny, s lihem to pojede lip. Pokud te tam opravdu udelal 320Nm, tak jsou to pomerne vysoke plnici tlaky a vsechno tohle se musi resit. Jestli te zajima kolik to dela vykon (kroutak), celkem dobry obrazek se da zjistit z vahy vzduchu - priblizne je vztah bhp = MAF x 1.2 - odlogujes MAF vs otacky, ziskas pribliznou predstavu jaky je vykon v danych otackach a porovnas to s hodnotama zakladu od skodovky. Napr pokud ve 2000 rpm te vyjde 1,5 vyssi vykon nez neupravenej motor, kroutici moment je v tech otackach taky 1,5 vetsi nez hodnota v zakladu.
  2. Samotny etanol kroutak neudela, pomaha jen tim ze vic ochlazuje vzduch v sani. Auta co jsou z tovarny maji snimac etanolu v palivu a jinou sadu map pro lih /benzin. Takze ten vetsi kroutak to dela protoze pouziva jine mapy. Ten kroutak jde odhadnout z toho boostu, jestli si pomatuju to moje dobre, tak to melo neco jako 1 - 1.2 baru, od profi tunera. 139 kW zni spis jako kosmeticky tuning, nic sileneho, tak bych zadnou extra zatez u prevodovky necekal 🙂 Etanol diky oktanum umozni jit do nesmyslu ktere na benzin neni vubec sance dosahnout - boost 2 bary a predstihem se jde dostat k idealnim hodnotam. Pak bych cekal neco jako tech 400 Nm, ale to taky znamena ze prohrabes celou dvojku, na mokru se to je schopny rozhrabat trojku ve 120, uz to neni moc prijemne na obyc courani.
  3. Prazdroji, aby jsi tam mel 400Nm, tak by jsi tam musel mit 2 bary boostu, fakt to mas tak drsne natunene? 🙂 By oko muzes pocitat 140Nm / bar absolutni v sani - 140 atmosfera, ~270 RS (0.9 boost) atd... Jinak jak tu nekdo zminoval.. kdyz jsem okoukaval u kamarada naftovou oktavu, prevodovka vypada z venky dost stejne, myslim ze je velka sance, ze tam pujde strcit, ten motor je hodne podobny TDI - napr vany maji stejne a nez jsem zjistil ze se da koupit nova cina za 800 penez, chtel jsem tam zvrakovat naftovou.
  4. To nejsou zadne zapalovaci kabely, ale obyc kabelaz, je v nich 12V. To co by se dalo nazvat zapalovacim kabelem je 10 cm slaufek mezi civkou a svickou uvnitr hlavy. Jinak dobry zaklad je civky menit kazdych 150kkm, casem chcipnou a vyvarovat se cine. Tak to je treba dobry zaklad pri reseni problemu s motorem. Na netesnost v sani u auta s MAFem upozorni rozjete fueltrimy na diagnostice, pokud jsou fueltrimy kolem 0, hledal bych jinde...
  5. Jsem minuly vikend byl ve Svitavach a prijemne prekvapeni, cestou jsem zavadil o dve pumpy s E85 (kmprona), jedna je ve vesnici u toho obrovskeho kruhaku mezi hradcem a pardubicema. Druha byla pred hradcem na te hlavni silnici na svitavy. K pumpe - ve skodovce je nejaka divna pumpa, kdyz jsem kupoval auto, byla po smrti, auto sotva jezdilo, nedelala tlak. Kdyz jsem ji vyndal, tocila se, tak jsem vzal kybl vody a ze ji vyzkousim a nastrikala me vodu do ksichtu z krz nejake diry ktere jsou na obalu. Vubec to neslo tou vystupni prirubou. Tzn si myslim, ze se neco rozbije uvnit mechaniky, mozna neco praskne a pak to bude rychla smrt. Ve fiatu pumpa vydrzela 200kkm a ted je namontovana ve skodovce kde nahradila ten puvodni klump, je to nejaka zvrhla konstrukce, nepochopil jsem jak si dela zasobu benzinu do zatacek, protoze z toho kyblu to vytece. Takze tam ted mam cerpadlo s klasickym rozmerem a hlavne klasickym principem - jen pumpa a klasicky kyblik, ktery se 'doplnuje' venturiho efektem z nadrze. Navic se da nahradit napr. cerpadlem od AEM ktere primo deklaruji ze zvladaji etanol / metanol. Edit: tady pro pobaveni kdyz jsem vzal pouze motrek co se me doma valel a 'zprovoznil' jsem auto aby jezdilo - vyhodila se origo, strcila se tam klasicka pumpa + ta hadice co to drzela v kybliku a jezdilo to... akorat od pulky nadrze v zatackach dosel benzin a auto zdechlo nez se zase narovnalo 🙂
  6. No po pretuneni skodovky na N95 velke zklamani, bude se vracet zpatky na E85 🙂 Necekal jsem jaka sragora N95 je jako palivo, ten motor klepe daleko pred optimalnim predstihem a ECU to pak jezte zkopne do oblasti "uplne mrtvoly". Plus zrovna u turba to jeste E85 vyrazne lip chladi. Zatim predpokladam jako zdroj CS Petr (sjezd z jizky do bechovic), 24.9kc. Sondoval jsem tam jak to vidi co budoucna a pani u pokladny alespon slibila ze se zepta majitel :). Ono v praze to ma, ale jsou tam zoufaly fronty (20 minut jak nic) a me je blby tam pak saskovat s 5 kanystrama. Nic blizsiho jsem kolem Nymburka nenasel 😞
  7. Jo byly to presne Kolaje, jsem tam prijel, stojan kde byl driv E85 rozkopany a rucicka nadrze lezela oprena o 0. Tak jsem vyrazil domu s tim ze na tech 15 kilaku musi stacit co se vali na dne nadrze a co je v kyblu pumpy... stacilo 🙂 Pak to bylo v novinkach ONO jako 'novy' sortiment 😕 Jsem pretunil oktavku na N95 - nastrelil jsem mapy podle fiata ktere vypadali bezpecne a vubec to nejelo. Tak jsem to postrcil smerem k E85, jede to furt hur a mam jen stazeny zadek kdy me z toho vyskoci pist 🙂 Pritom s E85 byl furt prostor na vylepseni vykonu, jsem nasel origo mapy z audi TT 240k kde meli mapu s optimalnim predstihem pro ten motor a mel jsem tam sakra rezervy 🙂
  8. Tak a jsem namydleny - na ONO u Podebrad zrusili E85, takze jedina posledni cerpacka o ktere vim je v praze, 50 kilaku daleko a mizerna cena :(( Chjo budu muset pretunit auta na N95, kanystry prazdny a posledni zbytky v nadrzi naredene 1:1 benzinem 🙂 Plus oktava nema kat a na benzin to smrdi udesne proti E85... tak budu jeste muset resit kat.
  9. No jsem dal do kupy oktavu a nejak s ni jezdim cim dal vic a jestli E85 zrusi, budu hodne smutnej... Pouzivam klasiku (s fiatem jsem tak odjezdil 100kkm), 20l kanystry a ONO kam musim zajizdet, pumpa co mam po ceste je za drahych 25kc. Tady je ukazka jak ovci smakuje lihova dieta :)
  10. Normalne se palivovy system dimenzuje s 30% rezervou a kdyz se prejde na E85 tak se bezezbytku vyuzije, spis se da rict ze pak uz zadna rezerva neni :) Setreni fungovalo kdyz benzin stal 36 korun, jakmile to slo pod 30, tak to nema financni smysl. Taky mam u auta co polyka kilometry LPG, ale rozhodne to neni tak bezudrzbove a bezproblemove jako E85, chapu lidi co to uz nechteji ani videt. Pak mam dve auta pro zabavu a obe jsou na E85 a v tehle kategorii to je jasny vitez, nema konkurenci. Naopak jestli to postupne zmizi i z ONO, tak budu dost v .... protoze do tech aut uz normalni benzin nalit nejde :( 100oktanu je dost drahy a ve srovnani s E85 je to furt brecka.
  11. Tohle byl unicorn u slavkova, takze cena klasicka 24-25, uz nevim presne. Ja si na tu nadrz nestezuju, mustang je na tom hur, taky tam cpali 50l nadrz a spotreba je jinde, tam je pak dojezd jak s elektromobilem :) Bych spis podezrival, ze velikost nadrze bude omezovat ncap bezpecnost, musi se to vlezt pod sedacky a pred zadni napravu a tam nebude nekonecne mista... Skodovka je dobry sleeper, obouchana, slezly lak na strese, z patych dveri tece rez... a pod tim je snizeny sportovni podvozek, prijemny hydraulicky posilovac a to turbo jsem trochu pretapnul, strasny turbolag, matori se to az kolem 3000 rpm a pak se rozpouta divocina, cca 300 koniku :) Takhle s odstupem casu vidim, ze jsem tam mel dat civilni turbo z top verzi co byly v audi tt... ty kone nejsou vsechno :(
  12. Unicorn nezklamal, meli to furt a je to pumpa kterou tam mam nejbliz pri trase :) Nabidka stanic je ok, ale hrozny problem zjistit kde to maji kdyz to je oblast kterou clovek nezna.... normalne taky vyuzivam predevsim ONO, ten cenovy rozdil tam je velky, cca 10%. Tohle jsou vyjmecne cesty a tam pak clovek tolik neresi cenu jako spis kde to tam sehnat a nazajizdet si 50 kilaku daleko. Jinak oktavka prijeme prekvapila, je to 1.8T co vsichni plasi ze to zere jak protrzene a dostal jsem se na slusnych 10l/100km, neceka jsem tak malo, to jsem mival s fiatem :) Akorat ten dojezd je sotva 500 kilaku :)
  13. Ahoj, mam novinku, poridil jsem oktavku, tak jsem tu i 'legalne' :) Auto na blbnuti, slo do ni obrovske turbo a samozrejme E85... Ale opet stary problem a jeste horsi nez driv - potrebuju na moravu a zjistil jsem ze umrela vetsina webu s mapa, zbyly jen nejake mapy na google mapach. Samozrejme tam ta pumpa u ktere jsem vzdy tankoval neni (u slavkova unicorn), jestli to prestali prodavat tak asi budu dobre v.... jedina jistota je ONO, ale tam v tech mistech zrovna moc nejsou. Nevite o necem aktualnim? Diky cenam benzinu by to zase mohlo trosku budit zajem?
  14. Tyjo ty ceny jsou ve francii jsou hodne husty, cena u nas je asi bez dotaci, max ze tam je nizka dan :/ Bych to LPG hned vykopal z auta kdyby to nebylo tak levny, neuplyne pul roku aby se v tom clovek nemusel hrabat a obcas se povede natankovat nejakej humac a musi se cistit reduktor... plus opruz s garazema a tankovanim (malokde si jde natankovat sam) Mozna by tohle mohl byt jediny plus voleb, by si babis moch prosadit nejake dotovani lihu, na zacatku to taky dotovali :) I kdyz tady spis prosadi vetsi pancovani obyc benzinu lihem nez podporu E85... a cele to zacalujou ridici :)
  15. Jo, ja prave jezdim jen okolo pumpy v praze kde ho maji za 25, jinak musim zajizdet k onu - s kanystrama se to vyplati, rozdil ceny je 10%, to je strasne moc. Ale je otravny to pak prelevat do auta. Jsem pro zajimavost mel rozhozenej motor na fiatu, 250kkm celkem, nalital 100kkm na E85 a motor v top stavu, ventily jak novy a porad bylo videt honovani na stenach valcu. Byla praskla hlava, za to palivo nemohlo, jsem tam blbec dal spatnou / malou vodni pumpu. noxik600: Pri soucasnych cenach se to nevyplati, musis zapocist spotrebu o 30% nahoru a to je jeste optimisticky. Ve fordu na to jezdim protoze kompresor a oktany :)
×
×
  • Vytvořit...