Přejít na obsah

Jena-1.9Tdi

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Jena-1.9Tdi's Achievements

0

Popularita

  1. Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat mnoho zkušeností se Škodou Octavia 2. generace nemam no spíše žádné. Jedná se o octavii 2. generace před FL. r.v. 2005. Mám Octavii 1. generace motor 1.9Tdi 66kw a za mně mohu říci že je to jeden z nejlepších motorů co jsem kdy mněl co se týče nákladů na údržbu apod. A nyní otázka chci jít do Octavie 2. generace a nejlépe do 1.9Tdi. Chtěl bych se tedy zeptat který z motoru je nejlepší co se týče výdrže apod. jak to bylo u 1. generace ? Docela dost teď koukám po 1.9 Tdi 77kw, měl jsem tu čest se s ní projet i po dálnici a byl jsem sní spokojen. Chtěl bych si tuto motorizaci pořídit ale radši bych si nechal poradit od někoho kdo s tím má zkušenosti. Krásně šla za plynem no radost z jízdy. Děkuji všem za informace a omlouvám se pokud tento topic už tu někde je. Hledal jsem koukal jsem všude a nic jsem nenašel na toto téma.
  2. Škoda Octavia 1.9Tdi 66kw ALH rv.2004

  3. nene právě že ne :) vše funguje jak ma regulace jde krásně vaakum jde taky v pohode. Radil jsem se s lidma na forech co se tyce diagnostiky a poslal jsem tam tu samou foto. Na to my bylo receno zda mam zaslepene ERG. Tak jsem rekl ze mam a on ze to je tim. Spatne odvetravani turba ale nemnelo by to byt neco hrozneho :)
  4. Zdravím pánové mám takový menší dotaz pokud tomu někdo bude rozumět. Mněl jsem problém po vyčištění turba. Stalo se to že jsem měl otočený prstýnek u naklápění lopatek na turbu. Po otočení kroužku je tam takový propad turba od asi 3500 ot, to by mne taky zajímalo čím to je. Tyhle jsou z dneška: od tý bílý svislice je vidět jak to tlačí méně, ty modrý jsou požadovaný a aktuální tlak. Nějaká rada ? (jinak auto jede jak má ale stejně by mě to zajímalo) Jinak turbo tlačí od 2000 do 4000tis ot. Děkuji všem za informace. Jinak se jedna o Octavia 1,9TDi 66kw ALH Toto mi bylo poslano z jineho fora já osobně bych s tímto logem spokojený nebyl regulace má jasné problémy s odvětráním turba její zásah okolo 92 procent bez ubrání plynu je jasný důkaz,za normálních okolností je schopná tlak ukočírovat max.70 procent,doba dosažení předepsaného tlak je na hranici únosnosti,jen můj názor
  5. regulace turba je v poradku spis si myslim ze bude turbo zasrany .... tak ho necham vycistit a uvidim. Snad nebude treba repasu nebo koupe noveho :( Jelikoz mam Octavku par mesicu od koupe tak by to docela zamrzelo hned takove investovani zbytecne. Je mi jasne ze po nejake dobe to bude stejne potreba vymenit :) nic nevydrzi vecne i kdyz se o to clovek stara :)
  6. No ted resim problem ze se mi po 2,5tis ot. cukne a prestane tahnout ..... jede v nouzovem rezimu. ERG Ventil jsme zkousely a je v pohode, repasovana vaha vzduchu odskousena na jinem voze 100% funkcni. Turbo me ujistoval puvodni majitel o repasu a ze je 100% bez problemu.... tak ted nevim co by to mohlo byt.... Jinak ted vyrizuji vymenu trysek a upraveni softu u Dieselpoweru. Dekuji za info :)
  7. me ted lita v hlave spis ten chip od Dieselpower ... ale bojim se toho ze to pohrbim... Octavku nemam zas tak dlouho a nevim co si kni jeste muzu dovolit i kdyz jsou to drzaci...
  8. Takze by bylo mozna lepsi upravit soft nez se delat s motorem? Vim ze 1.9TDi jsou nesmrtelny motory ale preci jen bych mu nerad pomohl.
  9. to zni hodne zajimave ale nechci ji hned roztrhat :D mnel jsem predtim BMW v benzinu a ted mam 4 mesic Octavku tak si jeste zvykam na naftu ;)
  10. jj vim jak si to myslel ale chip tam momentalne nechci davat :) mozna nekdy v budoucnu ale ted to radsi udelam takto abych nechal Octu si zvykat na vyzsi vykon
  11. parada koukam ze na http://race.dieselpower.cz/O-Firme/kontakty.php maji pobocku v Chomutove tak to krasne vychazi Dekuji za info
  12. Jeste bych mnel dotaz, nejaka znamost s nekym kdo dela soft na octavce ? v jaky lokalite popripade cena nejlepe kdyby to bylo kolem Karlovych Varu nebo Chomutov. Dekuji za info
  13. Parada tak aspon usetrim za turbo :) Ja vedel ze se mam radsi zeptat lidi co se v tom pohybuji Dik moc chlapy.
  14. Zdar chlapy, mam dotaz chtel bych predelat moji Octavii z 66kw na 81kw. Znamej co delal auta tak mi rikal ze by to mnelo jit v pohode, ze se jedna jen o vymenu vstriku a turba. Tak jsem se chtel zeptat zda to tak je. Popripade nejake zkusenosti s touto prestavbou ? Dekuji vsem za pripadne informace. Jinak typ motoru je AHL.
  15. Typ motoru je ALH. Nakonec jsem zjistil ze mam rozbitou vahu vzduchu, nikdo sni delal pokusy. Tak ted jen cekam kdy dorazi obednana a hned ji vymenim. Pak uz snad bude klid.
×
×
  • Vytvořit...