Přejít na obsah

hrabosh

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

287 zobrazení profilu

hrabosh's Achievements

0

Popularita

  1. Ahoj, pár dní zpět mi zničeno nic začlo auto vydávat divné zvuky od motoru. Projevovalo se to nejdřív trochu, ale postupně to zesílilo nicméně jsem potřeboval dojet. Projevovalo se to nejvíc při akceleraci, měl jsem pocit, že ten zvuk je synchronizovány s tím, jak tlačí turbo. Projevovalo se to takovým celkem vysokým ale i hlubokým zvukem a mírným klepanim, jak kdyby něco o sebe dřelo. V jeden okamžik auto spadlo do nouzaku, kterej se po vypnutí a zapnutí motoru vypnul, ale po chvíli auto zhaslo a už neslo nastartovat. Na diagnostice jsem pak zjistil problém P0299 - control range not reached, takže turbo netlačilo, a proto asi spadlo do nouze. Nevim, ale jestli tato chyba souvisí s tím zvukem. Trochu se bojím a myslim si, že se mohl motor zadřít.. V servisu jsem domluvenej, ale bohužel nemají teď hned čas, tak musím chvíli vydržet. Prikladam video. Video problému Budu rad, když mi napíšete nějaké vaše názory, co by to mohlo být a jestli to lze řešit. Díky
  2. Jasný, chápu. Končí mi stejně technická, takže musím za mechanikem a řeknu mu o tom, o tom žádná, ale jsem zvídavej a tak mě zajímá, co to je, nebo proč tomu tak je.
  3. Ahoj, narazil jsem na dva problémy a chtěl bych vás poprosit o radu. Nemyslím si, že oba problémy spolu souvisí. 1) Pár dní zpátky jsem si všimnul nějakého syčení z přední části palubky. Tak jsem si říkal, že to bude nejspíš nějaká prasklá hadice od sání. Auto jelo pořád stejně, žádná ztráta výkonu, nejvýraznější to bylo při akceleraci. Druhý den jsem otevřel kapotu, že se zkusím podívat po té prasklé hadici a zjistil jsem druhý problém. 2) Při otevřené kapotě a přidání plynu cca nad 1500 otáček jsem si všimnul divného cinkání. Po chvilce jsem zjistil, že to jde z klimakompresoru. Je tam uvolněná nějaká "podložka", nevím jak to popsat, která při vyšších otáčkách začne vibrovat a cinkat. Problém jsem natočil, tak se prosím mrkněte. Došlo k zadření klimakompresoru a tím pádem uvolnění tak, aby nedošlo k poškození rozvodů? Nebo to mám jen dotáhnout? Podotýkám, že mi přestala fungovat klima, ale to bylo už dřív, než jsem si tohoto všimnul a zatím jsem to neřešil, protože zima a neměl jsem na to pořádně čas. Video cinkání: https://www.youtube.com/watch?v=J7Gw24N7YYw&feature=youtu.be Za každou radu budu rád, díky.
  4. Ahoj, tak to tu trochu ozivim. Vsimnul jsem si, ze klima prestala nejak chladit, tak jsem si myslel, ze bude nejspis malo chladiva, ktere jsem nechal doplnit. Chybelo asi cca nejakych 70g do 550g (naposledy se doplnovalo treba 3, 4 roky zpet, takze asi nic zavaznyho). Klima ale porad nechladi, tak jsem zacal trochu patrat cim by to mohlo byt a potreboval bych poradit od zkusenejsich. Projel jsem klimu vagem a nepise zadnou zavadu a dle merenych hodnot bych rekl, ze kompresor je ok (?? 0.825A, 1000/min, 2.7 Nm, 6-7 bar, neco vic co zkontrolovat? ). Kompresor se taky menil cca 3-4 roky zpet. Taky jsem si vsimnul, ze sahary nejak nefunguji. Vubec se neroztoci (kdy se maji roztocit? Asi po 20min jizdy, klima na 16 stupnu a nejedou). Zkusil jsem vytahnout panel klimatroniku, odpojit vsechny svorky a sahary se rozbehly hned po nastartovani. Muze to o necem vypovidat? Mohli byste mi prosim poradit, kde hledat, co vyzkouset a za kazdou radu budu rad. Diky.
×
×
  • Vytvořit...