Přejít na obsah

Hartmut

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Hartmut's Achievements

0

Popularita

  1. Je to dvacet let stary motor, nebyl moc jezdeny, s velkou pravdepodobnosti krmeny celou dobu 10W40, posledni 4 roky byl olej meneny pouze jednou za 2 roky, skutecne je rozumne prejit na 5W40?
  2. Pratele, Jak uz jsem psal jinde, zdedila moje pritelkyne Oktavku jednicku. Rok vyroby 99, najeto jen 60K. Chystam se vymenit olej. Na stitku u motoru stoji 10W40. To by nechal, akorat Aral, jako na stitku, vymenim za jinou znacku. A ted. Kouknul jsem do manualu na specifikaci, kterou by mel ten olej mit a nestacim zirat. Fotku prikladam. Bud absolutne nerozumim hodnotam XX a YY v popisu XXWYY nebo nevim. Ten obrazek mi nedava zadny smysl. Mel jsem za to, ze cim nizsi cislo pred W, tim lepe olej mazu v chladnych podminkach a cim vyssi cislo za W, tim lepe v horku. Za dalsi: v cem je specifikace VW 500 00 tak uzasna, ze s ni clovek muze jezdit od minus aleluja do plus alelujai s 10W30. Jeste upresnim, ze nyni jezdim denne 2x25km a jednou tydne 2x60km. Od pristiho mesice to budou cast roku denne 2x60km a cast roku jednou tydne 2x60km. Kratke trasy po meste pacham jen zcela vyjimecne. Budu vdecny, pokud mi poradite, jak chapat tu tabulku, i primo jaky olej vybrat. Diky!
  3. Ten zmetek jezdec se zlomil. Je to cerna varianta, mam rok vyroby 1999 (8004 323). Rozumim tomu spravne, ze musim koupit bud celou stahovacku, tzn. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1u0839462a-spoustec-skla-zadni-pravy-cn-8404.html nebo linetu a vodic? Tzn. https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1u0839198-lineta-skla-zadni-prava-oe-5063.html a https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1u0837584-plastovy-vodici-dil-spoustece-oken-pravy-skoda-5070.html ? diky!
  4. zkusim se teda letmo mrknout pod volant :-) Jsem opatrny optimista, neb po nastartovani na palubce na chvili zablika kontrolka s dalkovym ovladanim...
  5. Tak jsem precijen zacal uvazovat o tom, ze bych si dalkove ovladani koupil. Na Aliexpresu se nachazi cela rada variant. Nejak se ale nemuzu dopidit toho, jak zjistit kod cipu, nebo jak se to jmenuje. Napr: "5FA 008 548 with ID48 Chip 434MHz" Poradite?
  6. JO TAAAAAK! Takze ten rachot delal skutecne nekdo jiny. Ja Vam dekuji a problem si skrtam ze seznamu.
  7. Prosim o radu: Moje pritelkyne zdedila starou Oktavku (*99, SLX) a k ni dva orginalni nevystrelovaci klice (viz foto). Kdyz auto prijelo, mrknul jsem na ne a bohuzel si touto casti historky nejsem uplne jisty, ale mam za to, ze jsem dalkove ovladani zkusil a fungovalo. Pamatuju si, ze auto pri zamykani delalo rachot na celou ulici. Takze bud to tak bylo nebo jsem se nesoustredil a rachot delal nekdo jiny... Dalsi den jsem rano k auto prisel a zjistil, ze dalkove ovladni na tom klci, ktery jsem mel s sebou nefunguje. Mel jsem za to, ze je to baterkou, jelikoz je to obskurni model, chvili trvalo, nez jsem novou sehnal, vymenil a nic. (mala poznamka: klic nesviti, chybi posledni cast LEDky) Tak jsem si rikal: ok, musim zkusit ten druhy klic. Kdyz jsem se s k nemu dostal, zjistil jsem ze taktez nefunguje. Sedl jsem k pocitaci, pocal googlit a zkusil vsechny mozne, co bylo v mych silach (bohuzel je v tom klici na obrazku zase stara baterka, vymenit az dnes vecer, komplikovane na vysvetleni), ale nic nempomohlo, zasunoval jsem klic do zapalovani zmacknuty, mackal, pootocil mackal., mackal druhy klic, atd. zamykal zvenku se zapnutym zapalovanim... Proto tedy prosim o radu, co delat... diky!!!
×
×
  • Vytvořit...