Přejít na obsah

flexaton

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele flexaton

  1. Kolegové, tak mám koupeno. Je to nakonec Octavia 1 combi ročník 2008 s PD motorem. Je tam motor 1.9TDI AXR 74kW. Plní EURO4. Měl bych 2 prosbičky: 1) Nemáte někdo v elektronické podobě knihu Jak na to pro toto auto? Něšel jsem toto, ale tam nenajdu můj motor: http://shop.ben.cz/cz/140447-skoda-octavia-75-115-ps-a-diesel-68-110-ps-od-8-96.aspx Pak vidím SPECIÁL, ale tam taky není můj motor: http://shop.ben.cz/cz/141009-skoda-octavia-special-od-8-96.aspx Jestli existuje něco dalšího, vůbec netuším. 2) Dá se někde najít nějaká databáze kde bych zadal svůj VIN a vyjelo by mi to OE čísla pro jednotlivé díly co v tom mám? Potřebuju teď pořešit nějaké opravy a těžko se to v té změti výrobců hledá. OE číslo origo dílu by mi moc pomohlo.
  2. S tímto pánem už jsem mluvil. Zatím mi neposlal ani VIN :)
  3. Pro shikaree: Sehnat jakoukoliv Oktávku 1 (i tu nejmladší z roku 2010) s nájezdem 150k, je nemožné. Reálné je nájezd kolem 300k a víc. Ale díky za typ na motor ALH. Mimochodem jakou splňuje emisní normu? A sehnat rv.2004-2006 bez koroze bude asi taky utopie.
  4. Díky moc. To jsem přesně potřeboval :)
  5. Poslední verze motoru 66kw je dle wiki motor ALH nebo AGR. https://cs.wikipedia.org/wiki/Škoda_Octavia Neví ale jestli se tomu dá věřit. Píšou 09/1996 - 03/2010 . Nechce se mi věřit, že by to mělo Euro4. Počítám, že nejlíp 3. Chiptuning přenechám někomu jinému. Mě by menší výkon nevadil.
  6. Díky moc. to mi pomohlo. Jak se projevuje to, že vstřikovače sporadicky vyhazují závadu? Rozsvěcí se nějaká kontrolka, nebo to jde vyčíst jen z diagnostiky?
  7. Ahoj, děkuji za odpověď. Samozřejmě funkci hledat jsou použil a něco už jsem si přečetl, ale nenašel jsem odpověď na mou základní otázku, který z těch motorů je nejspolehlivější hlavně při velkých nájezdech, které to auto bude zcela jistě mít a kterému je lépe se vyhnout? Třeba by se dala najít OI i staršího data v zachovalém stavu a ne jen s nejnovějším motorem AXR plnící normu Euro4. Ještě k tomu DPF: OI prodaná v ČR ať je jakéhokoliv stáří bude určitě bez DPF? Dá se někde dohledat podle VIN čím je to auto vybaveno? Nejlépe online pokud možno? Nebo jen autorizovaný servis?
  8. Dobrý den, jsem na tomto fóru nováček, tak prosím omluvte pokud jsem dotaz umístil do nevhodného vlákna. Dívám se po vhodné koupi Octavie 1 a bylo mi řečeno, že nejlepší motory jsou 1,9TDI. Ovšem když se dívám sem: https://cs.wikipedia.org/wiki/Škoda_Octavia tak vidím, že se dělaly tyto motory 4. Který z motorů je teda ten největší "držák" ? Dívám se po posledních Oktávkách 1, takže se dívám hlavně mezi roky 2008 - 2010, čímž se teda výběr motoru omezuje na 66 a 74kW. Je ten pověstný "držák" jeden z těchto dvou? 74kW je navíc PD. Poradil by mi prosím někdo co to znamená? Ještě bych se rád někde dočetl, jestli to plní aspoň normu EURO3 a jestli je to prosté DPF? S DPF bych se opravdu nerad zabýval. Dá se to někde najít v nějaké přehledné tabulce? Jak sleduji inzeráty, tak většina nabídek je dovoz z ciziny, většinou s dost malými nájezdy, které samozřejmě nejde po dovozu ověřit. Před dovozem často stočené. Existují nějaké zahraniční databáze, kde by se dal stav tachometru ověřit z STKček jako u nás na https://www.kontrolatachometru.cz/? Nebo se těmto "výhodným dovezeným ojetinám" raději vyhnout? Moc děkuji za podnětné příspěvky a rady.
×
×
  • Vytvořit...