Přejít na obsah

Wakizashi

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Wakizashi's Achievements

1

Popularita

  1. Říkalk jsem si, že tam něco musí být, ale čekal jsem prach a ne něco, co vypadalo jako namleté vločky do snídaně. Díky. Nové balení stejného přípravu potvrdilo, že je to ok. Vzal jsem tedy i nějaký prachový Alu... něco. Prodejci to prý pomohlo v jeho AUDI narozdíl od tekutých.
  2. Ahoj,v moji Ovecce se mi zacala ztracet chladici kapalina. Vzadu v kufru jsem nasel nejaky starsi utesnovac trhlin od GoldEagle, maji v Kelly, protrepal jsem to dle navodu, ale jak jsem to tam zacal lit, vsiml jsem si malych castecek a zastavil liti. Celkem jsem se zhrozil. Je to normalni nebo se mam bat, ze jsem to zkonil a mam se pripravit na servis a vyplach chladici soustavy? Diky moc 🙂
  3. Ahoj, mám rok a půl Octavia 1 combi 1.6 mpi/75kW/BFQ/2004, nájezd cca 137k, jestli to nebylo přetočené. Za mne cca 20k km A dnes večer ve tmě při jízdě a následně pak při startování na pozici 1 (a pak při jízdě) po otočení klíčem, zůstala svítit kontrolka elektroniky motoru a hláška Abgass Werkstatt - "spaliny/dílna". Něco jsem tu pročetl, tak to může být dost věcí. Přišlo mi poslední dobou, že autí maličko pocukáva při rozjezdech u 1 a přechodu na 2 a musím mít techniku o dost lepší... Zkusil jsem mrknout na motor při chodu, ale nevšiml jsem si ničeho nikde a auto jede normálně, ale nejsem auto mechanik, tak podle zvuku nepoznám asi nic. Někomu auto jede na 3 válce? Jak poznám? Nedávno jsem na autě nechal dělat rozvody, sám jsem měnil čidlo teploty motoru, a naposledy olej. filtr a olej. Výměna Shellu HX7 na Total 7000, vzduch filtr u motoru, cca 500km zpět. Problém s kontrolkou se objevil až teď. Když auto ještě nic dřív neukazovalo, zkusil jsem ho cca měsíc zpět stejně nahodit na tu oranžovou krabičku a vyjely z toho tyhle kódy: 16514. řada vlců 1-sonda 1: chyba v el. obvodu. 16520. řada válců1-sonda 2: chyba v el. obvodu - (obě lambdy ko? Jakto, že nic nesvítilo předtím?) Jak poznám jestli je možnost udělat flash na novější firmware pro šetrnější práci s Lambdami? 17925 hlavní relé (j271): chyba v el. obvodu (huh?) 19891 regulace běhu naprázdno: otáčky nad zadanou hodnotu Zkusil jsem teď nastartovat auto při té otevřené kapotě pro ujištění nějakých divností. Po nastartování chvilku na 1k otáčkách, pak to kleslo na cca 750 (jak je normál asi), ale po chvílce to vyskočilo zas na 1k. Je to tak ok, nebo to vypadá, podle toho, co jsem načetl, na zašpiněnou klapku ready na vyčištění. 16354 řada válců1: ****odměřování paliva , chybná funkce - screenshot obsahuje odlesk, nevím, co bylo to první slovo... Ještě to hodím znovu na Diag (ta oranžová krabka), až bude mít kámoš čas. Pokud má někdo tip na HW kablík k noťasu (VAG com problém asi nebude...)nebo jestli je něco na BT pro telefon s apkou, dejte vědět. zatím všem díky za přečtení a pointers.
  4. Ahoj zeptám se před tím, než někdě nechám 8k za výměnu těsnění... Teď v první zimě s autem po cca 3000 km od posledního dolití oleje mi začala svítit kontrolka oleje. když jsem otevřel víko na dolití, dost jsem se lekl. Je tam taková nažloutlá pěna u víka a kousek pod nim ve štole pro dolití. Olej má najeto cca 11000, předtím tam byl 10w40 Aral, když bylo potřeba, dolíval jsem olej v létě - Shell HX7 10w40. Napadá mě, že se mi tam buď dostala voda nějak, nebo jsem předtím přelil víc oleje - dolíval jsem okolo půl nebo necelého litru - snad kapacita, když se rozsvítí ikona kontroly oleje podle infa na netu. Olej byl lehounce nad ryskou, ale vážně těsně u čáry... Styl jízdy je prakticky každý den krátké trasy ráno cca 5 min do práce a pak zpět. Sem tam o něco delší mezi-město, kde už se stihne zahřát motor, párkrát do roka 500km +. V jiném vlákně jsem četl, že ten bordel je normální při krátkých trasách a teď v zimě. Mně to množství u mně přijde extrémní... Spotřebu paliva mám nízkou. Ještě mrknu na vodu z expanzky, jestli nemizí. Dolíval jsem po roce maličko na podzim. Jízdní vlastnosti stejné jako na začátku. Díky všem za tipy A pro jistotu foto...
  5. Ahoj, nechtel jsem zakladat zbytecne nove vlakno, tak se zeptam zde. Jaka sada by byla treba u O I 1.6mpi 75kW Ambiente, pro dodelani tempomatu. Pripadne i nejake schematko a linky. Diky moc.
  6. Ahoj, Rad bych se zeptal na vase zkusenosti ohledne svetel v souvislosti na zajem zlodeju. Planuju koupit ojetou Octavii a docela se bojim, ze kdyby mela xenony, mohla by vic lakat. Auto by bylo zaparkovane u sidliste na ocich, takze zadna garaz, nebo soukromy pozemek. Tim, ze to je O I, ktery nepatri mezi zhave novinky, by mohl treba zajem corkaru uz davno opadnout, ale co ja vim. Jen ych nerad rano prisel k autu bez svetel. :) Co byste mi doporucili z tohoto hlediska? Dalsi vyhoda halogenu je i nizsi cena, ale to je druhotne... Diky.
×
×
  • Vytvořit...