Přejít na obsah

Octa81

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše od uživatele Octa81

  1. Předně tohle sháním, ale ideálně celou příručku, poradíš mi, kde to najdu?
  2. Budu si měnit těsněni pod blokem olejoveho filtru a jde mi o momenty na tyto šrouby konkrétně.
  3. Ahoj, neměl by nekdo zde na foru dilenskou příručku s utahovacími momenty na ASV 81kw Zde na foru jsem našel přímo na octavii 1 všeobecně na všechny motory ale na 81kw jsem nenašel.
  4. Octa81

    Vyber brzd

    Že by ty náboje byli až takle náchylné? Ale je to možné neříkám že ne.. Každopádně to by byla asi ještě ta lepší varianta, měl bych nová ložiska i s náboji. Ale levý náboj mám rok starý. (SKF)
  5. Octa81

    Vyber brzd

    Jo to už si taky říkám.. Nejhorší je že se musi překopat pulka předku. Jako těhlice, třmeny, držáky třmenu, brzdiče.. teď jsem si koupil ještě 2. Auto a finančně nehodí.. ale časem to určitě udělám..
  6. Octa81

    Vyber brzd

    Jak to tady tak čtu tak zjišťují že Zimmermany stojí za pí*u. Koupil jsem záměrně black sporty. Bohužel se potvrdilo vše co píšete,ale nedávno jsem je dodělal. V Polsku na dálnici jsem za ně vzal ve 190 na 120, jelikož mi tam vjelo auto.. Kotouče šli srát, vibrujou i v 60. Teď nevím co tam dat, čtu názory ty i ty, někdo má 280 a má klid, někdo musel dát 288. jsem Z těch řidičů co za vesnicí na to šlápnou a před vesnicí brzdí klidně že 120. rád bych to viřešil protože je to celkem na ho*no, dojizdim z kopce a chci přibrzdit do vesnice a volant mi pomalu skáče z ruky.🤔
  7. Octa81

    Vyber brzd

    Dobře díky Jen se zeptám 288 na to už netrpí?
  8. Zdravím vás,😁 Měl bych na vás takový dotaz nebo spíše prosbu, mám Octavii 1, 81kw ASV a před cca rokem jsem si na ni dal brzdy značky zimmerman BlackZ Ejhle po cirka 30tis.km a nějakém tom trošku razantnejsim zabrzdeni se ukázalo že kotouče jsou zkroucené. nevím si už rady, všichni tvrdí že jedničkové ovce na to byli náhle. Mám tam komplet nový podvozek od lemfëder spolu s tlumiči sachs a pružinami lesfjörs. Nechci aby mi to vymlátilo čepy a dělal jsem vše znovu.. Koupil jsem je tady v Plzni na škoda dílech a když jsem tam byl s tím že mám tenhle problém jak je to možné, když jsem to kupoval s tím že jsou na ostřejší jizdu tak mi bylo řečeno že to je podvozkem, že není možné zkroutit tyto kotouče. Následně že to mám sundat, pošlou to distributorovi který to vyhodnotí a možná mi to uznají ale spíš ne.. Do té doby mám koupit jiné kotouče a čekat. No prostě strašná šaškárna. 1 kotouč stal 1800 skoro.. nechápu jak si to můžou dovolit ale dobrý, už tam nejdu. Chci se tedy zeptat, jaké kotouče mám zvolit abych nemusel řešit tyto problémy, případně má s tím někdo zkušenosti? díky.
  9. Zdravim, Měl bych takový dotaz, při nastartovaným motoru a otevřeným vičku od oleje mi dost fouká. Když vytáhnu měrku je to o něco lepší ale fouká také. Je to tak správně nebo mám něco špatně? Odvetravaní klikovky měněno, nedávno měněn EGR společně s průvodní tlakovou hadicí co vede od sání. Motor ASV Díky za rady.
  10. Super, aspoň mám další typy, omrknu to hned zítra. Mám v kufru 2.váhu vzduchu, týpek který mi chipoval ovci říkal, že už neukazuje správné hodnoty, tak jsem ji vyměnil, je tam bosch. Ta v kufru by měla být Pierburg. Přemýšlím že ji vyměnim a zkusím to, zda by to nemohlo dělat taky.
  11. Vypojil jsem čidlo teploty, nastartoval a chytla hned krásně. Procáknul jsem ho kontaktolem a snad to pomůže, uvidím zítra. Jinak když to chytne bez zapojeného čidla je to vadné čidlo? Auto zhavilo možná 15s. Naftu tam mám, normálně od filtru je vidět, ale pro jistotu kouknu ráno znovu. Díky za typ.
  12. Tak mám nový poznatek. Auto stalo 2 dny a dnes jsem ho měl problém nahodit. Točila točila jako kdyby tam nešla žádná nafta. Napadlo mě, jestli někde nemůže "padat" nafta. Napadlo mě těsnění u filtru na tom ventilu (o kroužek) ale jinak mě nenapadá kde by se to mohlo dít. Rotačka to ma vše jinak než PD🤕
  13. Aha, dobrý vědět, tak zítra na to mrknu a dám vědět. Díky za typ
  14. Starter je v pořádku.. točí dobře, problém je v tom že ať chci nebo ne tak prostě nežhaví. Kdyz bude 20°C tak chytne na brnk. Ale kdyz je zima Kontrolka jen problikne. Zkusím to s tím čidlem teploty a pak se uvidi. Kdyz to bude fungovat mam vymenit čidlo?
  15. Zdravím, vím že se to tady uz řeší aspoň po 1000. Řešil jsem to tady i ja na jaře, tak se chci zeptat případně požádat o nějaké nové rady. Mám ovci 81kw ASV, Mám takový problém, vyměnil jsem už co se dalo, zhavičky, zhavici lištu, relé č.103,č.109, palivovy filtr, kontroloval jsem všechny čidla, předvstřik a stále mi octavie startuje za studena špatně. Všiml jsem si že mi od jisté doby KRÁTCE svítí kontrolka žhaveni, od té doby mi delaji studené starty problemy. když bylo -7 kontrolka se rosvitila na 3s a zhasla. Když jsou 2°C kontrolka jen problikne a zhasne. Vag žádná chyba. Točim dlouho než chytne a když už chytne tak se ji moc nechce, občas chytne jen na 2 válce. Když chytne na všechny je za mnou velký oblak dýmu a smrad nespalené nafty.. v létě když bylo 25°C chytla na brnk. Za tepla chytne na 2.otočení starteru. Zhavičky jsou NGK.. vložim sem ještě fotku předvstřiku.
  16. Pokud odpojim čidlo teploty a nastartuje normálně, tak mam vymenit čidlo teploty? Případné co bych měl udělat? No, když o tom padla řeč, když mrknu na pojistky u baterky drát od žhavení je celý černý má to být? Pojistka je ok, tu bych už vyměnil..
  17. To ano, jenže to řeší starty pod 5 stupňů.. ale to mě chytá vcelku ok, já mám problém se starty nad 5 stupňů.. Říkám si jestli to může dělat třeba špatný odpor čidla teploty vody nebo čidla teploty nasávaného vzduchu.. Na vagu nic není, mě jiné věci už nenapadají, nafta padat nemůže, to by se projevilo i teď ale dnes chytla na brnk takže bude zakopaný pes jinde..
  18. Dnes ráno jsem nastartoval v pohodě. 3x nažhavit a šla na drc. Alenopet, auto žhavilo, bylo 3.5 °C. Ale až bude 5 tak budu zas točit jak deb*l.
  19. Díky za typ, problém u mě je ten, že mě to špatně startuje když je víc jak 5 stupňů, což znamená že auto nežhaví. Dlouho točim startérem než chytne. Když je pod 5 stupňů tak chytá sice ne tak jak by měla ale chytá lépe než když je nad 5 stupňů. Hlavně mě zaráží, že mám předvstřik v pohodě viz foto a stejným je za mnou oblak světle modrého dýmu. (Za tepla chytá dobře)
  20. To je hezký asi to i bude fungovat ale to bude až poslední štace, já chci najít příčinu. Jezdí tisíce Octavii naftových a spousty z nich startují normálně.
  21. Ještě přiložim fotku kontroly předvstřiku.
  22. Tak dnes ráno tady bylo 5°C a chytla mi krásně. Žhavila normálně tak jak měla. Zjistil jsem následující : Teplota nasávaného vzduchu se liší od teploty chladicí kspaliny o 1°C,může to mít vliv na ty studené starty když je 7°C a auto nežhavi? Další obrázek je počátek vstřiku, hodnota aktuální se liší od požadované. Může to s tím také souvistet? Diky za radu.
  23. Jasně, já ráno vyzkouším a dám vědět.
  24. Jasně, chápu. Dnes ráno mi začala startovat stylem že točim starterem po pár sekundách začne kuckat a pak chytí taknejak. Opět má tendence jen na 3 válce a za mnou světle modrý až do šediva zbarveny lehký dým. Relé žhavení je měněné, ale už delší dobu mi dělá že se jen rozsvítí kontrolka žhavení a opet zhasne. A to dela klidne i když je mráz, Přitom napětí do zhaviček jde to jsem taky zkoušel.
  25. Díky za typ rozhodně to vyzkouším. Jen bych měl dotaz, co mám hledat za problém v té chcípací klapce?
×
×
  • Vytvořit...