Přejít na obsah

Octa81

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky od uživatele Octa81

  1. před 3 minutami, Patrik77 napsal:

    O co ti konkrétně jde ? Nevím jak je to v tom co máš ty . Ale co mám staženou příručku..na motor 66kw , tak nějak na začátku jsou obecné momenty, a ostatní-konkrétní jsou v textu ......

    Budu si měnit těsněni pod blokem olejoveho filtru a jde mi o momenty na tyto šrouby konkrétně.

     

  2. před 7 minutami, HONZAV1 napsal:

    Minulý týden jsem se bavil se svým dvorním mechanikem ohledně brzd. U výše popsané Octy se už brzo budou muset měnit. Řekl mi, že Zimmermann už nebere, protože kvalita šla totálně do kopru a měl plno reklamací.

    Jinak co mi ještě řekl a snad tím nevyzradím jeho know how 🙂 . Dle jeho výzkumu často u aut, které kopaly hned po nasazení nových brzd byl problém s náboji předních kol, které se přílišným přitažením zejména AL disků prohnou/zbortí a pak to kope. Zjistil, když si dával hodinky na tlumič a měřil házivost náboje. Takže teď vždy před nasazením nových kotoučů měří.

    Takže bych se nejprve zaměřil na toto až následně překopával brzdy.

    Že by ty náboje byli až takle náchylné?

    Ale je to možné neříkám že ne..

    Každopádně to by byla asi ještě ta lepší varianta, měl bych nová ložiska i s náboji. Ale levý náboj mám rok starý. (SKF)

     

  3. před 12 minutami, Dakie napsal:

    Nejlepší řešení je přejít na 288ky.. Zažil jsem si to taky - auto jsem kupoval, když mělo 303tkm, na 310 jsem dával nové kotouče a po 12tkm začaly vibrovat.. Takže jsem si sehnal 288ky, přehodil, dal Brembo kotouče a desky a naprostá pohoda..

    Jo to už si taky říkám.. 

    Nejhorší je že se musi překopat pulka předku. Jako těhlice, třmeny, držáky třmenu, brzdiče.. teď jsem si koupil ještě 2. Auto a finančně  nehodí..  ale časem to určitě udělám.. 

  4. Jak to tady tak čtu tak zjišťují že Zimmermany stojí za pí*u. Koupil jsem záměrně black sporty. Bohužel se potvrdilo vše co píšete,ale nedávno jsem je dodělal. V Polsku na dálnici jsem za ně vzal ve 190 na 120, jelikož mi tam vjelo auto.. Kotouče šli srát, vibrujou i v 60. 

    Teď nevím co tam dat, čtu názory ty i ty, někdo má 280 a má klid, někdo musel dát 288. 

    jsem Z těch řidičů co za vesnicí na to šlápnou a před vesnicí brzdí klidně že 120.

    rád bych to viřešil protože je to celkem na ho*no, dojizdim z kopce a chci přibrzdit do vesnice a volant mi pomalu skáče z ruky.🤔

     

  5. před 6 minutami, Patrik77 napsal:

    Hledat zde na foru : vibvibrace při brždění , ...do volantu při ... , třesení podvozku ..kopání do podvozku..... atd.apod. je o tom psáno dost

    Ano je to vrozená nemoc 280mm brzd , ale je to kus od kusu 

     

    .....abych nemusel .....

    Přestavba na 288

    Dobře díky

    Jen se zeptám 288 na to už netrpí?

  6. Zdravím vás,😁

    Měl bych na vás takový dotaz nebo spíše prosbu, mám Octavii 1, 81kw ASV a před cca rokem jsem si na ni dal brzdy značky zimmerman BlackZ

    Ejhle po cirka 30tis.km a nějakém tom trošku razantnejsim zabrzdeni se ukázalo že kotouče jsou zkroucené.

    nevím si už rady, všichni tvrdí že jedničkové ovce na to byli náhle.

    Mám tam komplet nový podvozek od lemfëder spolu s tlumiči sachs a pružinami lesfjörs. Nechci aby mi to vymlátilo čepy a dělal jsem vše znovu..

    Koupil jsem je tady v Plzni na škoda dílech a když jsem tam byl s tím že mám tenhle problém jak je to možné, když jsem to kupoval s tím že jsou na ostřejší jizdu tak mi bylo řečeno že to je podvozkem, že není možné zkroutit tyto kotouče. Následně že to mám sundat, pošlou to distributorovi který to vyhodnotí a možná mi to uznají ale spíš ne.. Do té doby mám koupit jiné kotouče a čekat. No prostě strašná šaškárna. 1 kotouč stal 1800 skoro.. nechápu jak si to můžou dovolit ale dobrý, už tam nejdu.

    Chci se tedy zeptat, jaké kotouče mám zvolit abych nemusel řešit tyto problémy, případně má s tím někdo zkušenosti?

    díky.

  7. Zdravim,

    Měl bych takový dotaz, při nastartovaným motoru a otevřeným vičku od oleje mi dost fouká. 

    Když vytáhnu měrku je to o něco lepší ale fouká také.

    Je to tak správně nebo mám něco špatně?

    Odvetravaní klikovky měněno, nedávno měněn EGR společně s průvodní tlakovou hadicí co vede od sání. 

    Motor ASV

    Díky za rady.

  8. V 8. 2. 2022 at 18:50, Patrik77 napsal:

    Bez čidla to nastaví nějaký základní  hodnoty pro start , 

    Taky by to chtělo před prvním startováním napíchnout a podívat se kolik je teplota vody pro řj , teplota vzduchu. 

    Čidlo teploty vody a váha vzduchu určuje nastavení bohatosti směsi a délku žhavení- předžhavení a tím i úspěšný/neúspěšný start .

    Čidla nemusí být úplně K.O. aby jednotka vypsala chybu a pak se to špatně hledá, 

     

    Super, aspoň mám další typy, omrknu to hned zítra. Mám v kufru 2.váhu vzduchu, týpek který mi chipoval ovci říkal, že už neukazuje správné hodnoty, tak jsem ji vyměnil, je tam bosch. Ta v kufru by měla být Pierburg. Přemýšlím že ji vyměnim a zkusím to, zda by to nemohlo dělat taky.

  9. před 22 hodinami, Radas napsal:

    Máš v hadičkách naftu, jde vidět? pokud je sem tam bublina tak to nevadí, ale musí tam být nafta, jinak ti těsnící kroužky jsem již jednou měnil, ale mě to protékalo tak proto, s padáním nafty jsem neměl problém a když mi to blbě startovalo tak jsem po všech možných pokusech a radách zde na foru nakonec koupil nový startér a bylo vyřešeno,

    Starý startér točil, ale prostě málo,

    A co ta oxidace jak psal kolega, máš to vyřešené?

    Vypojil jsem čidlo teploty, nastartoval a chytla hned krásně. Procáknul jsem ho kontaktolem a snad to pomůže, uvidím zítra. Jinak když to chytne bez zapojeného čidla je to vadné čidlo? Auto zhavilo možná 15s. Naftu tam mám, normálně od filtru je vidět, ale pro jistotu kouknu ráno znovu. Díky za typ.

  10. Tak mám nový poznatek. Auto stalo 2 dny a dnes jsem ho měl problém nahodit. Točila točila jako kdyby tam nešla  žádná nafta. Napadlo mě, jestli někde nemůže "padat" nafta. Napadlo mě těsnění u filtru na tom ventilu (o kroužek) ale jinak mě nenapadá kde by se to mohlo dít.  Rotačka to ma vše jinak než PD🤕

  11. před 13 hodinami, Radas napsal:

    Jak je na tom startér ?

    Starter je v pořádku.. točí dobře, problém je v tom že ať chci nebo ne tak prostě nežhaví. Kdyz bude 20°C tak chytne na brnk. Ale kdyz je zima Kontrolka jen problikne. Zkusím to s tím čidlem teploty a pak se uvidi. Kdyz to bude fungovat mam vymenit čidlo?

  12. Zdravím, vím že se to tady uz řeší aspoň po 1000. Řešil jsem to tady i ja na jaře, tak se chci zeptat případně požádat  o nějaké nové rady. 

    Mám ovci 81kw ASV, Mám takový problém, vyměnil jsem už co se dalo, zhavičky, zhavici  lištu, relé č.103,č.109, palivovy filtr, kontroloval jsem všechny čidla, předvstřik a stále mi octavie startuje za studena špatně. Všiml jsem si že mi od jisté doby KRÁTCE svítí kontrolka žhaveni, od té doby mi delaji studené starty problemy. když bylo -7 kontrolka se rosvitila na 3s a zhasla. Když jsou 2°C kontrolka jen problikne a zhasne. Vag žádná chyba. Točim dlouho než chytne a když už chytne tak se ji moc nechce, občas chytne jen na 2 válce. Když chytne  na všechny je za mnou velký oblak dýmu a smrad nespalené  nafty.. v létě když bylo 25°C chytla na brnk.  Za tepla chytne na 2.otočení starteru.  Zhavičky jsou NGK.. vložim  sem ještě fotku předvstřiku.

    20220130_143036.jpg

  13. před 5 hodinami, pavel71 napsal:

    Odpoj čidlo teploty skus start 

    Pokud odpojim čidlo teploty a nastartuje normálně, tak mam vymenit čidlo teploty? Případné co bych měl udělat?

     

     

    před 3 hodinami, Patrik77 napsal:

    Když ho odpoji bude to žhavit 15-20 sec , kontrolka žhavení-spíš by to mělo mít název předžhavení , tj doba kdy se nemá startovat, když zhasne tak to ještě žhaví , když se neotočí klíč ke startu tak po několika sec se žhavení vypne , taky se vypne díky relé X při startu, pak opět žhaví ale kontrolka nesvítí, 

    Např u mě při teplotě kolem 0 predzhavuje cca4-5sec , po nastartování žhaví do 2500ot a teploty vody cca40st

    Pokud jsou ty žhavičky v háji tak to prostě nenahřeje , určitě se dá najít jaký mají mít odpor , popř změřit odběr přes ampérmetr rozsah cca 20A

    No, když o tom padla řeč, když mrknu na pojistky u baterky drát od žhavení je celý černý má to být? Pojistka je ok, tu bych už vyměnil.. 

  14. před 15 minutami, Patrik77 napsal:

    Jestli pomohlo vícekrát nažhavit , tak dej nový žhavky

    To ano, jenže to řeší starty pod 5 stupňů.. ale to mě chytá vcelku ok, já mám problém se starty nad 5 stupňů.. Říkám si jestli to může dělat třeba špatný odpor čidla teploty vody nebo čidla teploty nasávaného vzduchu..  Na vagu nic není, mě jiné věci už nenapadají, nafta padat nemůže, to by se projevilo i teď ale dnes chytla na brnk takže bude zakopaný pes jinde..

  15. před 10 hodinami, Patrik77 napsal:

    S výměnou žhaviček souhlasím, to že přes ně jde nějaký proud neznamená že topeji na plný výkon. 

     

    Kromě kontroly chcípací klapky by to chtělo vyčistit i sání .

    Dnes ráno jsem nastartoval v pohodě. 3x nažhavit a šla na drc. Alenopet, auto žhavilo, bylo 3.5 °C. Ale až bude 5 tak budu zas točit jak deb*l.

  16. před 2 hodinami, Zika napsal:

    Žhaviče bych vyměnil jako první, je to záležitost za cca 1100,- i s výměnou. To že vypadají, že se nažhaví tak jak mají ještě neznamená, že jsou stoprocentní. Taky jsem měl problém se studenými starty- vyndali se staré žhaviče, zkusili přes baterku a vypadali naprosto v pořádku. I přesto jsem je ale nechal vyměnit za nové(Bosch) a zlepšení bylo znát hned.

    Díky za typ, problém u mě je ten, že mě to špatně startuje když je víc jak 5 stupňů, což znamená že auto nežhaví. Dlouho točim startérem než chytne. Když je pod 5 stupňů tak chytá sice ne tak jak by měla ale chytá lépe než když je nad 5 stupňů. Hlavně mě zaráží, že mám předvstřik v pohodě viz foto a stejným je za mnou oblak světle modrého dýmu. (Za tepla chytá dobře)

  17. před 41 minutami, Octa81 napsal:

    Tak dnes ráno tady bylo 5°C a chytla mi krásně. Žhavila normálně tak jak měla. 

    Zjistil jsem následující :

    Teplota nasávaného vzduchu se liší od teploty chladicí kspaliny o 1°C,může to mít vliv na ty studené starty když je 7°C a auto nežhavi?

    Další obrázek je počátek vstřiku, hodnota aktuální se liší od požadované. Může to s tím také souvistet?

    Diky za radu. 

    20210402_131827.jpg

    20210403_094350.jpg

    Ještě přiložim fotku kontroly předvstřiku.

    20210402_131643.jpg

  18. před 15 hodinami, Octa81 napsal:

    Jasně, já ráno vyzkouším a dám vědět.

    Tak dnes ráno tady bylo 5°C a chytla mi krásně. Žhavila normálně tak jak měla. 

    Zjistil jsem následující :

    Teplota nasávaného vzduchu se liší od teploty chladicí kspaliny o 1°C,může to mít vliv na ty studené starty když je 7°C a auto nežhavi?

    Další obrázek je počátek vstřiku, hodnota aktuální se liší od požadované. Může to s tím také souvistet?

    Diky za radu. 

    20210402_131827.jpg

    20210403_094350.jpg

  19. před 2 hodinami, Patrik77 napsal:

    No jasně ž e  se rozsvítí a zhasne to jak dlouho bude žhavit určí řj podle teploty voda/vzduch.  Svítí po dobu kdy ještě nemáš startovat, pak zhasne ale stále přižhavuje .

    Mě se tak do cca-5 rozsvítí na 3-5 sec.

    To kuckání = špatné složení směsi. Důvody už jsem psal. Dokud to nebude zkontrolováno nedá se řešit nic dalšího. 

    Jasně, já ráno vyzkouším a dám vědět.

  20. před 17 hodinami, pavel71 napsal:

    Klapka je součastí egr ventilu a pokud je zakarbonovaná a neplní svou funkci - otvíra zavíra tak múže zústávat zavřena a pak to nestartuje jak má 

    Pokud je zakarbonovana obvikle stačí vyčistit a rozhejbat 

    https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=414

     

    Jasně, chápu.

    Dnes ráno mi začala startovat stylem že točim starterem po pár sekundách začne kuckat a pak chytí taknejak. Opět má tendence jen na 3 válce a za mnou světle modrý až do šediva zbarveny lehký dým. Relé žhavení je měněné, ale už delší dobu mi dělá že se jen rozsvítí kontrolka žhavení a opet zhasne. A to dela klidne i když je mráz, Přitom napětí do zhaviček jde to jsem taky zkoušel.

  21. před 5 hodinami, Patrik77 napsal:

    1) Zkontroluj chcípací klapku

    2) Před startem se doma podívat na venkovní teploměr, napichnout diag a podívat se na naměřené hodnoty-teploty vzduchu a vody

    Díky za typ rozhodně to vyzkouším. 

    Jen bych měl dotaz, co mám hledat za problém v té chcípací klapce?

×
×
  • Vytvořit...