Přejít na obsah

škubání a nouzový režim

Guest joedog

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Mám 2 následující problémy s 1.9 TDI/66KW, AGR. Možná spulu ty 2 problémy souvisí, možná nikoliv.

1) Motor při akceleraci škube. Je to jakoby někdo rychle trochu zatáhl ruční brzdu a ihned povolil a za cca 2 vteřiny zase, nebo jakoby něco to auto chytlo a hned pustilo. Děje se to jen někdy, nedávno jsem natankoval naftu v Rakousku a nic, pak jsem natankoval v CZ (OMV) a po asi 400 km to škube. Nevím, jestli to má souvislost ale určitě do dělá i na Vervu (někdy...) Nicméně i při tom škubání auto akceleruje, na stopkách by se asi nezjistil rozdíl jako bez škubání. Škube to po celém otáčkovém spektru

2) Občas motor spadne do nouzového režimu, někdy při tom škubání při akceleraci, ale někdy i když se jede bez plynu a pak, když přidám tak prostě nejede. Ten nouzový režim se stává jen občas - někdy po 500 km a někdy to najede 10000 bez spadnutí do NR, v poslední době se mi zdá, že to dělá častěji.

Když se přečte paměť závad, byla tam jediná chyba - 17965 - Regulace plnícího tlaku, regulační mez překročena P1557-35-10 Sporadicky

Nevím, zda-li oba problémy spolu souvisí, zajímavá je sporadičnost, i když problém 1) se vyskytuje podstatně častěji. Mám podezdření na obtokový ventil (N75?) nebo na EGR ventil, ale obávám se, že když s tím půjdu do servisu tak bydou chtít měnit turbo...

Jedná se o motor AGR, takže lopatky turba nemají regulaci.

Moc děkuji.

Odkaz ke komentáři

Ze by to bylo turbo mi prijde divne zejmena protoze do nedela porad... ani to skubani a uz vubec ne ten nouzovy rezim... Navic chyba "prekroceni plniciho tlaku" nevim, zda-li by mohlo turbo za predpokladu spravne funkce N75 prekrocit plnici tlak?

Nemohl by podobne projevovat i EGR?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Polo si zatím nechávám. V rámci rodinného autoparku půjde pryč SII, pokud ho tedy někdo koupí. 🙈 Dnes proběhl servis ve 115 tis.km. Olej, filtr, brzdovka, doplnění AC a výměna levého skla zrcátka, které se odlepilo (origo sklo 1600 😞). Na jaře jsem dal nové letní gumy Sebring Summer 3 (najeto nějakých 1500 km), takže to hezky a potichu sviští. Letos budu muset ještě udělat zadní silentbloky přední nápravy - klasická nemoc podvozku PQ21 (FI, FII, FIII), už jsou natržené, v zimě dost nechutně vrzaly. Asi to udělám v srpnu, podle toho jak budou kačky. Jinak to jezdí hezky, když jede člověk klobouka po dědinkách, tak to jede pod 5l, v tempu na dálnici pod 8l. A pořád mě baví, když potočím dvojku do omezovače 😄 Tenhle motor se VW fakt povedl. Při další výměně oleje možná nechám udělat dekarbonizaci.
    • Ahoj, ve Slovinsku mi někdo otevřel dveře šroubovákem. Dveře jdou normálně otevírat a zavírat. Mám havarijko, ale rád bych se vyhnul výměně celých dveří. Máte někdo zkušenost kdo by to dokázal opravit, ideálně autorizovaný servis.
  • Vytvořit...