Přejít na obsah

Mančího Octávka

Doporučené příspěvky

Zdravim, tak i sem dám své auto.

Kupoval jsem ho v lednu tohoto roku. Předešlý majitel to byl jako služební, jako operativní leasing, takže servis byl originál. Když jsem scháněl auto, měl jsem hodně požadavků na výbavu a motor, nakonec jsem musel někde slevit jelikož mě limitovala peněženka. Z původního požadavku zůstal jen xenon, motor a výbava elegance. Chybí mi jen výhřevy a zadní asistent.

2.0 TDI r.v. 2006

Najeto při koupi 109 300km, nyní cca 127 000km

Výbava Elegance + xenony

Barva Cappucino

Kola na léto 17" Pegasus Pneu 2x Wanli S1063, 2x Bridgestone

Zima 15" plechy Continental TS 830

Úpravy co už proběhly:

- Chip 129 kW

- Výměna kol na léta za 17" Pegasus

- Zadní parkovací asistent (zatím mi leží jen doma nalakovaný, musim nechat namontovat u Rolbaře)

- Koncem týdne přijde LED osvětlení, komplet vnitřek, parkovačky, SPZ, osvětlení nástupního prostoru

Úpravy co chystam:

- Po zimě chci stříknout brzdiče na červeno

- Fólie (dost se jich bojim, navíc mě čeká příští rok STK, ale připadam si v autě jak akvárku)

Navíc od výroby už je to tónované, ale snad by prošlo dát dopředu 75% propustnost a dozadu cca 35%

- Rád bych vyměnil anténu za menší

- Fólii černou na střechu, ale už jsem tu viděl nádhernou Octávku ve stejné barvě, takže uvidím

- Chtěl bych nakódovat zapnutí osvětlení nástupního prostoru při zařazení zpátečky

- Až budu měnit čelní sklo dát tam dešťový a světelný senzor (už je na nějakých částech napraskané a zvětšuje se to

- Rád bych zadní světla z FL, ale to asi včetně nárazníku z FL

- Po zkušenostech a velkého strachu nechávat auto mimo domov a svou garáž, silně uvažuji o alarmu

Foto

Po dovezení domů

post-16340-0-92293300-1320134431_thumb.jpg post-16340-0-28374000-1320134388_thumb.jpg post-16340-0-28023000-1320134411_thumb.jpg

Brzké ráno po nečekané "návštěvě" v květnu u přítelkyně před domem :\

post-16340-0-24348600-1320152552_thumb.jpgpost-16340-0-98842700-1320134659_thumb.jpg

ještě, že mam dobrou pojistku

Výměna 15" za 17"

post-16340-0-06837600-1320134738_thumb.jpg post-16340-0-12692400-1320134761_thumb.jpg post-16340-0-30395400-1320134853_thumb.jpg

Koncem srpna nevydrželo turbo a nechalo mě na dálnici :\

post-16340-0-52384100-1320135045_thumb.jpg

post-16340-0-63819800-1320135155_thumb.jpg post-16340-0-75505100-1320135168_thumb.jpg post-16340-0-67829700-1320135177_thumb.jpg post-16340-0-53427400-1320135186_thumb.jpg

Vše děláno v originál servise, celkem se měnilo turbo za pouřité, najeto cca 10k km, intercooler také použitý, chladič (byl zoxidovaný, proto mi mizela chladící), navíc se udělaly rozvody, všechny filtry a výměna všech kapalin, a jelikož se jim akorát rozsvítily brzdy tak i přední destičky

celková cena nepřesáhla 30 000,- tak jsem byl rád a bylo mi hned líp, a nemusel jsem plánovat to nejhorší a zbavovat se auta, snad to nejhorší mam zasebou

Příprava na zimu

post-16340-0-15953100-1320134926_thumb.jpg post-16340-0-14352300-1320134886_thumb.jpg post-16340-0-96375200-1320134902_thumb.jpg

Dnes ráno se mi rozsvítila kontrolka prasklé žárovky, ale nikde jsem nic nenašel, tak snad až večer pojedu nikde nic svítit nebude.

To je asi vše o mém autě co mi dělá radost. Jedná se o mé první vlastní auto, předtím jsem jezdil ve Fiatu Punto :lool: Pak OI r.v. 1999 a teď konečně vlastní

Odkaz ke komentáři

To foto je dělané už odpoledne když jsem si to dovezl do servisu, jinak to vypadalo tak, že jsem v půl páté ráno šel k auto a už od vrátek odemykal, jelikož dveře spolujezdce jsem měl do ulice takže jsem nic podezřelého neviděl. jenže jak jsem došel ke dvěřim, tak byly špatně zavřené, v tu chvíli sem tušil co se asi děje, koukl dovnitř a airbag pryč, řikam fajn, "jen" bag pryč, jenže koukam na kapotu a ona trošku nadzvedlá, v tu chvíli sem se jen modlil ať tam jsou světla, hm nebyly. ještě navíc byly uřezané kabely, koukal jsem po autě a z auta nic nezmizelo, jen mi prolezli loketku a kufr, odkud mi zmizela prázdná sportovní taška (aspoň si měli kam dát věci: \), což mi došlo až po měsíci když jsem tu tašku hledal..

tak jsem zavolal polici, do 15 minut přijeli, koukli na to, přijela kriminálka vzala otisky z auta, a pak jsem mohl ject do práce, po práci jsem si zajel pro auto a odvezl jsem ho do servisu, ale bál jsem se policie, přece jenom bez světel na mě každej koukal

každopádně tu noc co se mi to stalo tak v okolí udělali cca 3 Octávky a jednoho SII combi kterého jsem potkal v servisu včetně těch Octávek a dopadl jsem nejlépe z nich

oprava vyšla na cca 52k, mě na 5k spoluúčast

jinak u mě žádné poškození krom uřezaných kabelů, jako kdybych nezamkl auto, zapomněl sem si ten večer v autě peněženku, v loketce a po 10 minutách jsem se pro ní vracel, ještě, že tak...

Odkaz ke komentáři

bydliště mam Středočeský kraj, 14 km od Prahy, ale v Praze jsem denně, kuli práci a škole. Xenony mam zpět a budu je mít pořád, nebudu se omezovat a přemýšlet co je zrovna v kurzu, já měl to neštěstí, že šli pro jednu věc do auta a našli tam i druhou věc na ukradení tak vzali airbag a xenon jen ode mě, když o metr dál stála také Octávia, jen ne s xenama, a ta byla netknutá

o auto se bojim i ve dne, ale co se dá dělat, přemýšlim nad alarmem už nějakou dobu, hned jak bude něco navíc uvolnim ty finance ať se mi lépe žije. jak jsem doma je to v pořádku, mam dvorek, mam dvě garáže, ale i tak když slyšim v noci bouchnout dveře tak už koukam, hold už se mi to jednou stalo a bude mě to pronásledovat asi pořád

musel bych jezdit asi Favoritem abych se nemusel bát : \

Odkaz ke komentáři

asi takhle, nedal bych je tam jen z jediného důvodu, a to je, kdybych auto neměl pojištěné a neměl bych na xeny, ale jelikož si platim pojištění tak tam budou. v případě, že bych ho neměl pojištěné asi bych od května už nejezdil a trhal si vlasy... :rolleyes::wallbash:

na autě se nic nemění, jen budu montovat v pondělí ledky od Superfattyho :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

dnes na mě vyskočila hláška s malou hladinou chladící kapaliny, je to přesně 3 měsíce od servisu turba kde mi i měnili chladič za novej jelikož původní byl zoxidovanej a mizela tudy voda. proto se chci zeptat, zda je normální aby po 3 měsících mizela chladící až k rysce minima? u motorového oleje jsem si zvykl, ale u chladící se mi to zdá divné.

ještě, že v kufru vozím chladící i destilku, takže sem ji mohl hned doplnit.

Odkaz ke komentáři

po dnešku mam namontované LED osvětlení od Superfattyho, jen se mi za boha nepodařilo odstat LEDky do parkovaček, ať sem montoval světla jak jsem chtěl tak to nešlo :\

krom parkovaček je to nádherné, hlavně v noci : )

post-16340-0-49556300-1320700476_thumb.jpg

Je tam malo mista na ty parkovacky pouzij normalni kleste s dlouhym nastavcem a opatrne je sevry a vytahni,delal jsem to uz tak nekolikrat :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tento měsíc by měly na auto přijít fólie, předek průhledné bezpečnostní, a zadek ztmavené bezpečnostní propustnost 50%, ještě nevím, nechci aby to byl brutální rozdíl, chtěl bych to něco jako sunset, ale nevim kolik to má.

s fóliema by měl přijít konečně zadní parkovací asistent co mi doma leží asi půl roku, musim se ozvat Rolbaři

na předek už se bojim něco dávat jako na minulém autě, koncem roku mě čeká technická, a každou chvíli mě staví police, tak to nechci dráždit, i když bych to celé chtěl tmavé

pořád přemýšlim nad Columbusem, ale představa, že sem denně v Praze mě utvrzuje v to zůstat u toho co mam nebo maximálně pořídit Bolero

ještě mam spadeno na nějaký alarm, ale rád bych GSM aby mi volal nebo posílal sms, co jsem koukal na ceny tak vše je tak za 8-10k, ale nadruhou se zmenší pak pojistka a za pár let se investice vrátí, musím promyslet

na léto už přemýšlim jaké nové pneu a jaká bude jejich cena, mam vyhlídnuté Pirelli P7 Cinturato 225/45 R 17, jelikož zadní pneu mam odskákané od člověka od kterého jsem v srpnu Pegasus kupoval a dvě pneu mam nové, nechci aby by pneu oddělali tlumiče apod.

a na závěr mě někdo škrábl na levé straně vzadu přes 3 díly, foto později

DODATEČNĚ VŠEM PŘEJI HEZKÝ NOVÝ ROK

Odkaz ke komentáři

také mam garáž, dokonce dvě, ale nemůžu být s autem pořád doma... takže to odkládam na dobu neurčitou.

teď vybíram anténu "shark" a nevím jakou koupit, jelikož se hodně liší v ceně, tak se chci poradit:

http://www.ahifi.cz/antena-calearo-am-fm-shark-ii.html

http://spoiler-tuning.cz/tuning/ostatni/exterier/auto-antena-fin-zraloci-ploutev-cerna-8877/

případně hoďte odkaz i na jinou, díky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

zdravim, tak auto dnes prošlo rukama mýho mechanika, moc často se mi zdálo, že mizí voda, tak zaslepil zadní vedení a uvidí se zda to pomohlo, v opačném případě je to asi prasklá hlava :blink:

zjistil jsem, že po výměně před půl rokem turba, je turbo už opět načaté, tak možná budu řešit reklamaci

a další vada jsou zadní silentblocky

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
  • o měsíc později...

tak od včera mam namontované pružiny, ze sportovního podvozku, od Libora F., tím mu děkuju : ) vyměnil jsem olej po 15k km a filtr, jen mi odešel zadní čep ramene při výměně pružin, tak se musel kupovat jiný, ještě nevím o kolik to šlo k zemi, ale zadek je vidět dost, předek moc ne, teď za světla to bude vidět více.

už mi zbývaj jen fólie na okna, přemýšlim i na fólii na střechu, ale nechci se opičit po chjetjov, když máme stejnej lak. Dále mi chybí barvy na brzdiče a poslední dát všechny lišty do laku.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tak co se za tu dobu událo? Tacho poskočilo na hodnotu 140k, zvládno v poho cestu do Polska, jenz bez klími už, ta nějak během zimy odešla, a teď jsem odvezl auto do servisu ať se na to podívají. Zkusí jí doplnit a já se budu jen modlit aby tam nebyla náplň, měnit klimakompresor se mi nechce : \

jinak zde přidávám foto jak auto "kleslo"

post-16340-0-41128100-1340267919_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...