Přejít na obsah

Spotřeba OI

Stenley01

Doporučené příspěvky

Mám na vás dotaz koupil jsem OI kombi 1.9tdi 81kw

kolik se vejde do nádrže nafty

kolik najíždíte km na nádrž

a zda vám sedí palub počítač s finálníma najetýma km a natank.litry

já mám spotřebu dlouhodobou 5.9L ale najíždím málo km ve finále spotřeba tak 7.5L až 8

Litry-km

Odkaz ke komentáři

Nejsem zatím příliš zkušený majitel, mám 1.9tdi 66kW asi 4 měsíce. Pokud vím, tak nádrž má 55l. Zapisuju si výsledky, ale nemám je po ruce - podle palubáku jsem na letních 195 jezdil za 5.0, teď na zimních 205 mi to asi nějak vyskočilo, dostávám se max. na 5.4-5.3(měřím vždy na jednu nádrž, před tankováním nuluju). Na nádrž dám s letníma něco málo pod 1000km, teď asi na zimních něco nad 900km (většinou dotankovávám kolem 50-51l). Propočtem jsem se ještě nezabýval (porovnání tankování, počítadla a výsledků palubáku), ale na Feldě mě palubák kecal na průměru -0,5l. Čekám podobné výsledky.

Jezdím relativně pocuky - denně do práce 15km a zpět + nějaké potloukání po městě s polovičkou za nákupy...klasika, že? :lool:

Tvoje spotřeba se mi zdá nějak vysoká, zvlášť když máš 81kW, to bych čekal ještě lepší než u 66kW. Tvůj styl jízdy neznám, ale zas pokud nějak extrémně nevybočuje, tak by ani na spotřebě neměl být nějaký zásadní nárůst. No uvidíš co napíšou jiní, zkušenější... B)

Odkaz ke komentáři

No ta spotřeba se sakra odvijí od toho kolik najezdíš.Jestli říkáš,že najezdíš málo a jen couračky,což je taky můj problém:-) a ještě ti stojí auto před barákem.Perma zmrzlé jak vyjíždíš,tak vyšší spotřeba na místě.Ta spotřeba se ti rapidně snižuje-"rozmělňuje"v dalších najetých km.Čím míň jich najezdíš dál po startu-tím horší průměrná spotřeba:-).Dej si na maxidot po startu okamžitou spotřebu a pak průměrnou a uvidíš jak to padá dolů.Jinak v zimě+klima proti vlhkosti si myslím že se s 81kw do 6lmax vejdeš(mám to samé).Ale jak to bude nějaký extrém,že to ani nezahřeješ(málo km),tak se spotřebě nediv.Léto nepočítám-to jezdí mi přijde zadarmo+-5l.Můj názor.

Jinak to je taky jediný rozumný důvod si vzít benzína-malý nájezd a rychleji se zahřívá.Ale srát na to:-))

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...