Přejít na obsah

Koupě OII combi RS 2.0tfsi

matysek28

Doporučené příspěvky

Zdravím,

chtěl bych poprosit o radu, plánuji koupi OII combi RS v benzínu, hlavně bych se chtěl zeptat, jestli byla mezi r.v.2006-2008 nějaká změna nebo úprava v motorech a podobně, resp. jakému roku by bylo dobré se vyhnout. Nejraději bych rok 2007-2008 (i s ohledem na finance), ikdyž v DE se dá koupit spousta 2006 s nájezdem někde kolem 80 tis.km. do cca.16000 euro.

Otázka je, jestli je lepší za stejné peníze koupit 2006 s 80 tis. nebo 2008 se 120 tis.km (za předpokladu pravdivých kilometrů). Díky za jakékoliv info.

Odkaz ke komentáři

No konkrétně na Tipcars je za 280 tis. jedna, která už tam visí hodně dlouho. Další tři jsou jedno a totéž auto s xenonama bez ostřiků atd. a dál už ty ceny jsou jinde. Krom toho k našim bazarům nemám nějak důvěru. Když se podíváš na mobile.de tak ty 2006 s nájezdem kolem 80tis.km začínají na těch 320 tis.Kč. Jasně že i tam se můžeš spálit, ale to riziko je tam mnohem menší. Druhá věc je, že v DE jsou octávky lehce nadsazený.

Odkaz ke komentáři

Ona to je i tak loterie chlape je to jednoduchý ty našee RS-a jsou prostě předražený jako blázen já jsem konkrétní auto scháněl cca půl roku já osobně bych bral modelový ročník 2008 a víš ...

Odkaz ke komentáři

Jj kupoval jsem přes bazar (jen na oko kvůli DPH) auto ESA auto tam bylo pár dní na prověření Car detekt a už tam chyběly origo koberce atd... od roku 2008 je jiná elektrika takže je tam víc možností co se týká motoru tak snad v půlce roku 2008 se začal dávat jiný motor odvozený z 1.8 TSI (kvůli ekologii) já osobně jsem za to sehnat "klasiku" 2.0 TFSI BWA je to poctivej 2.0 litr takže žádný EGR ventil a podobný nesmysly :palec:

Odkaz ke komentáři

Toto je pro mě zásadní info, protože jsem stejnýho názoru, podle mě "ekologie" obecně novým motorům hodně škodí....

Tzn. kód BWA. Tenhle kód je tuším stejný od začátku výroby RS.

A je to tedy tak, že modelový rok 2009 už lze sehnat jen s novějším motorem, nebo pokračovala montáž i BWA?

Díky.

Odkaz ke komentáři

Jazdené RSy si veľmi držia ceny, zohnať za rozumnú cenu rozumne jazdené auto je problém - aj u nás, aj v CZ, aj v DE. Ja som sa po jazdenej RSe obzeral vyše roka, pôvodne som chcel MR2009 s faceliftovým interiérom, ale exteriérom pred FL. Nakoniec som upustil aj od preferovaného motora aj farieb, tak som sa naštval, a vyskladal si auto podľa seba a počkal naň :pivo:

Čo sa týka motora, ja by som odporúčal novší CCZA, z 2 dôvodov - má predpísaný Natural 95 a má výrazne nižšiu spotrebu v porovnaní s BWA.

Odkaz ke komentáři

Chápu. Já s tím autem ale najezdím max. 10-15 tis za rok a nemá smysl kupovat nové auto. Krom toho mám strop 400 tis. Kč. Barvu (kromě žluté) beru jakoukoliv, je mi jasné že u ojetiny si tyhle detaily diktovat nemůžu, podstatný je pro mě nájezd km a historie vozu...Doufám že s těmahle požadavkama něco během začátku roku najdu. Jinak samozřejmě pokud byste měli nějaký typ, rád ho uvítám. Díky

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No nevím jestli novejsi motor žere min s tím byl lehce nesouhlasil jediná nevýhoda je že se opravdu musí tankovat 98 :)

jo a ještě jedna věc pokud hodlás posilovat výkon motorů je prostě to BWA vhodnější . . .

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

To máš sice pravdu ohledně pumpy ale tím to končí víš jak bylo dosaženo na motoru CCZA zvýšení výkonu ??? Je tam delší zvih na klikovce a přeprogramovaná řidící jednotka a to už s fyzikálních příčin není nic moc ...(napsal jsem to hodně zjednodušeně tak mě hned nekamenujte :lool:)A co sye týká ježdění na 95-ku není to nic moc na výkonu je to znát a na spotřebě taky :blink:

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři

No nevím jestli novejsi motor žere min s tím byl lehce nesouhlasil jediná nevýhoda je že se opravdu musí tankovat 98 :)

Jednoznačne žere menej - či už podľa oficiálnych technických údajov, alebo keď si pozrieš reálne autá na spritmonitore. U CCZA je rozptyl 7,04-10,84, kdežto BWA má 7,30-13,01.

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

Jj to je logicky jelikož BWA DOSAHUJE výkon při vyšších otáčkách takže víc žere ale objem ničím nenahradís prostě co si budeme povídat CCZA JE pocitově živější min žere ale odolnost vůči mechanickým opotřebením má BWA větší je prostě odolnější toe celé

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann

No pokud to bude auto pravidelně servisované tak bych se toho nebál jelikož tyto auta chodí na ty svolávací akce ...

Upraveno uživatelem chipmann
Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...